Kycklingryta a'la Lisa

Planerad stressrätt som blev en egenkomponerad bjudrätt åt lilla mami. 

Ta fram en form som du tror kan bli lagom stor att marinera kyckling i. Sen blandar man ihop en rätt stor skvätt sweetChilisås med en inte fullt lika stor skvätt soja. Ta en tesked och ta upp valfri mängd sambalolek och tillsätt lite saltRiv i två vitlöksklyftor och blanda ihop.

 Ta tinad kycklingfilé och dela med valfritt verktyg i lagom stora bitar och lägg i marinaden och vänd runt så det är sörja på hela bitarna, runt om och överallt och mycket

 Stick och rid eller gör nått annat som tar några timmar.

Kom hem och skala potatis och sätt igång på kokning.

Ta fram din bästa stekgryta och häll i en ordentligt klick med riktigt smör! Fiska upp kycklingbitarna med en gaffel och stoppa ner i grytan och bryn dom ordentligt på alla sidor. Ingen vill ha fågelinfluensan! 
  Ta två burkar creme fraich och blanda med marinaden som är över och häll ner det tillsammans med kycklingen och låt det gutta till sig. Släng ner en hönsbuljongtärning och lite salt.
Smaka bra?
 Låt det puttra på svag värme tills potätera är färdiga och sen är det bara äta och njuta!


ta-daa!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0