Bara massa skryt..

Alltså, jävlar i havet vad min hund var duktig på kursen idag!
 Han överträffade sig själv, gjorde mig chockad, förvånad och jävligt mallig och stolt över hur bra han kan uppföra sig när han vill!
 Sååååå jävla bra!



Han gick fot som en gud, satt still medan jag gick runt honom och drog i kopplet. Andra hundar luffade förbi och han låg kvar.
 Han var så uppmärksam på mig! Jag trodde aldrig att han skulle gå fot så länge, så mycket och så intensivt så snabbt! Han är min lilla pärla! Vi lärde oss ingenting nytt sådär direkt men vi fick en massa socialträning och erfarenhet och träning.
 Och så tränar vi varje gång på att stå på ett "vetrinärbord" och bli genomklämd. Och idag upptäckte hon som har kursen att han bara har en testikel.. Precis som Snurre! Är jag straffad med sånna hundar? Tydligen får dom lättare cancer i den som inte är nere. Och det vill jag ju hellst slippa. Men enligt vet. och hon så kan man massera ner den om man hittar den.. Och medan vi stog där och pratade och hon klämde och kände så började vi flamsa och vi ba'
"Aaa va gjorde du igårkväll då?"
"Masserade pungkulor. Själv då?"

skratta.

Igår va vi i stan och gick vid sjön och där var han också jätteduktig, men fåglarna är för lockande för att jag ska bli intressant där.
 Och så va det massa kidz som hade tränat karate eller nått och kom ut på simhallsparkeringen i morronrockar och det tyckte Zypher va himla märkligt. Sen badade dom lite i vassen och Betty simmade ut till en boj och försökte få med sig den in till land.. lite svårt då den va rätt hårt fastsurrad. :P

Men min hund. 
 Jag hade kunnat hålla på precis hur länge som hellst men jag känner att det får räcka nånstans. 
Enda gången han va ofokuserad va när Loo och Betty va utanför och han fick syn på henne och ville leka med henne.

Min lilla skatt. <3

Jag längtar inte till han blir en obstinat tonåring. Men då kan jag ju iaf gå tillbaka och minnas den underbara valptiden. :P Fast det ska ändå bli  lite spännande..

Men jag längtar till sommarlägret!





26 April 2o11

Järnspikar vad det har hänt möe sen sist!
 Jag har sovit hos mamma och hennes gubbe hela helgen, som tack för hjälpen för att dom passa Zypher åt mig när jag jobbade. :P Gubben åkte ut på soffan och jag tog hanses slaf. :P 
 Dom som har vatt lediga har väl antagligen vatt ute i det fina vädret hela helgen, medan jag bara har kunnat kolla på det innifrån när tillfälle getts. Stressat som en jude hela helgen! Ibland undrar man allvarligt vad det är för bitterfittor (rent ut sagt) som jobbar på andra sidan.

Fick en fråga som jag tror jag inte riktigt förstod om vad jag har för skyddsutrustning i disken
 Jag antar du menar i disken på jobbet..? Stänkskydd, vadarbyxor som går över axlarna, sylvestermössa, paraply, skyddsglasögon och regnjacka. Det är nog vad jag hade behövt för att inte bli dyngsur. Men jag brukar kosta på mig ett galonförkläde och gummihandskar. Och lite tur.. :P

I fredags grilla vi och i lördags va det släktkalas. Gillar't!
 Härligt att ha alla hemma igen och inte på andra sidan jorden bland jordbävningar och översvämningar och tsunamis och amerikanare och annat löst folk.
Linnea! Ajm glad ju'r home! Och Jossan! Jag längtar till sommarn och alla loppisar! :)

I söndags fyllde min valps mamma år. Siffran är oviktig. Men dagen började iaf med att Zypher väcker mig med att börja vrålskälla och pinka ner halva sängen när mamma och gubben kommer in och sjunger för mig.
 Himla varmt mottagande kan tyckas. Men varken mamma eller guben tog illa ve sig och fortsatte helt resolut att skräna fram en kortare version av jamådulevautihundrade år. Det var nog lite svårt att göra sig hörd opch hålla takten när en vettskrämd/vansinnig valp skäller på en från golvet på andra sidan sängen. Men dom gjorde ett bra jobb. :)  

Efter att ha tillbringat en hel dag på jobbet, dit det kommer en glad faster, två fina kusiner och två översöta tvillingkusinbarn från london som är så söta så jag nästan dör och hälsar på, åker jag till kusinerna igen och är hos dom hela kvällen. Himlans vad jag tycker om att sitta i solen och fika och prata minnen med dom. Mormor berättar om när mamma och moster och morbror var små och hittade på hyss och vi kusiner sitter och minns barndomen. Typ påskfilmen, all lek vid bäcken och alla kockdueller och när vi byggde hökojor och sov i husvagnen på mormors tomt och Erik fick va dörrvakt. :P
 Minnen som sätter sina spår och som vi kommer berätta för våra barnbarn framför en sommarstuga i solen.

Igår åkte jag och Loo till Ingelstad för att kolla på när hennes bror tävlade i körning med sina hästar.
 Hundarna var såklart med och Zypher skötte sig exemplariskt!!



Sen åkte vi ut till Gårdsby där Z tog sina första simtag!! Han gjorde magplask och simmade och busade med Betty och verkade ha det välldans kul!



Och jag fick en ryggsäck till Zypher av Loo i föööödelsedagspresent!!


Eller klövje/kläverväska eller vad det nu heter..
 Den ska han ha på sig i sommar när vi är i Norrland på våra GrönochGravid expeditioner. Han kan bära nödproviant i form av en Ballerina kladdkaka. :) Lagom tungt för en puppi. 

 


Bojjan kom hem!

Nu har flera timmar gått och fortfarande har ingen Bojja synts till... :( 

Jag åker snart på valpkurs och sen vidare till mamma där vi sover i helgen men Johan ska bo här i helgen så förhoppningsvis dyker hon upp innan natten så hon kan komma in i tryggheten igen.

Nu är det rakabenochfilafötter-väder. Nu tar alltså en dusch dubbelt så lång tid som den brukar göra. :P Och alla flugor?

Är det säkert att sommarn är så bra ändå? ;P

Bojjan kom heeeeem! <3

Sommarkollo

Jag och Zypher ska på sommarläger i skåne i juli!
 Så jäklans roligt!
Ska testa på massa olika hundgrenar och grílla och bada på kvällarna!

Jag anmälde oss igår och hon svarade i morse att vi va välkomna!

Jag känner att detta blir en bra sommar!



Zypher skulle gärna vilja testa att leka turtle i sommar och har redan börjat med kostymen..

Så såg han ut när han kom farandes idag. :P

Lisa blekben

Gomidda!
 Ligger ute i hundhagen och försöker att inte undvika solen. Min förhoppning är att Kanske man kan bli lite mindre genomskinlig så småningom.. Typ lagom till första frostnatten eller så. 
Men jag har inte för höga förväntningar. Inte alls. 


typ nått sånnt är väl inte för mycket begärt? Eller?

 Bojjan är försvunnen. Spårlöst. Helt plötsligt var hon inte inne längre och måste alltså ha smitit ut när jag låg på framsidan med hundarna och hade dörren öppen för att det skulle komma in lite värme. Tyckte jag hade bra koll på dörren men tydligen inte. Hundarna kan inte heller ha märkt nått, för Zypher skulle iaf springa ikapp henne om han såg 'na. Inne är hon inte iaf.. Har gått ett varv runt huset och kollat under altanerna men hittade bara en lömsk Ture. Kollat i träden närmast huset och ropat och kissat på henne. Men iiiingen Bojja! Gick runt laggårn och kollat i vedbon men ingen katt där heller. Det är bara Ture som stryker runt.. 



 Måtte hon komma hem till vi åker ikväll bara! Annars vet jag inte vad jag gör..
Typ ringer efter skallgångskedja eller tillkallar polisens narkotikahundar eller nått! Bojjan måste va hemma innan klockan 18.00!

Snurre kom hit klockan fem imorse. Han pallar inte trycket på jobbet inne i stan, så han får lite siesta hos mig. Så mycket siesta som nu Zypher kan tänkas ge honom. Vi gick iaf och sov fyra timmar till efter han kommit, och nu ligger han och sover breve mig i solen. Ligga och steka är Snurres favoritsysselsättning, näst efter att åka bil.


hurtig som få

Na nu överdrev jag! Rätt friskt. Men jag har iaf vatt ute en timme och gått i mina 150 milaskor.
 Så jäkla skönt ute. Förutom att det är vår och det betyder att Drettingebonnen slänger ut all sket på åkrarna.. Olägligt att ha två stycken framför huset och hela rundan är omringad av dom.. Stanken sitter fast som iglar i näshåren! Sen när jag kommer hem och hämtar posten så går jag rakt i värsta blajjen! Det va så djupt att det går ovanför sulan! Så nu står dojjsen ute på trappen och stinker av sig.. ¨

 Hoppas att inte Ture går och lägger en död mus i dom inatt bara. Han har fått en dålig vana med att lägga döda och slemmiga möss vid min trapp som Zypher så gladeligen går och tuggar på sen.
 Oftast ertappar jag honom med en svans dinglandes ur munnen och då är jag snabb med att hissa på käkarna på honom och skaka ur liket.
 Men vem vet hur många lik han hittat som inte jag övervakar?

Men i söndags kväll när jag kommer in i sovrummet så ligger det en mycket nöjd hund på golvet och tuggar på min tandborste som legat i min väska som jag hade hos Loo.
 Och när han ser mig så tittar han upp och börjar vifta på svansen och ser så jäkla mallig ut!
''Titta va ja hitta mamma! Nu är jag lika duktig som du!''
Vad gör man liksom? Inte kan jag bli arg på han när han är så fruktansvärt skitsöt?!!
Han hade tappat en huggtand som det dessutom bloade om så när jag tog ur borsten ur munnen på honom va den inte bara slemmig utan blodig med.
 Men ska han ha min tandborste ska han minsann få känna på hur det är att borsta tänderna på riktigt! Så jag gick och sköljde av den och så lyfte jag på läpparna och gnodde lite. Sådär uppskattat. :P



Och jag är så himla glad över att jag verkligen tog tillvara på första valptiden när han va så nära och låg i halsgropen och snusade och när han ville bli buren och sitta knät och inte lämnade en för en sekund. 

David skällde på mig och sa att han skulle kväva mig om han låg över halsen på mig som vuxen och att "du kan ju inte hålla på att kånka runt på honom hela livet!"

Om han visste hur fel han skulle få!

 Nu är han mer distansierad och somnar ibland på golvet men vaknar i sängen men oftast somnar han på en filt breve mig vid fötterna och vill inte alls ligga på en längre. Och bli buren vill han bara när han är lite mornig och trött.
 så jag är glad att jag daltade så med honom och fick ha en liten puppi så nära mig. Finns inget som är som det.
Jag ångrar mig inte en sekund!





Världens bästa! <3

Ingen vanlig dag..

Idag fyller bästa kusinvitamin någonting på 20+  (åldersnoja)



Så Grattis Jossan! Hoppas du haft en kanoners dag i det bästa vårvädret hittilss i år! <3
Ses i helgen!



Fastbunden

Jag blir så jäkla trött på den där jäkla elden som vägrar ta sig idag! Eller, den tog sig på första försöket men den slocknar bara till en fjuttig jäkla glöd! Jag vill inte ha glöd! Jag vill ha stora flammor så jag kan slänga på några pinnar och sen gå ut och lägga spår till Zypher och gå en lång promenad.
 Så jag kan gå upp och slänga ut alla mina kläder på sängen bara för att konstatera att jag inte har nånting att ta på mig ikväll.
 Så jag kan åka och köpa en säck med foder till Zypher som tagit slut och så jag kan åka och lämna han hos mamma innan jag åker till stan. Nu tvingas jag titta på den satans elden hela tiden och sitta och mata den med papper som ändå inte brinner.

Fuck!

Förövrigt vaknade jag vid sju imorse. Sådär kul. Inte kunde jag somna om heller så tio i åtta steg jag upp och satte igång med frukost till Z och sen ut och hugga till lite tänneve och sätta igång brasan som bara krabbar! Det ska bli så skönt att slippa det sen! Ha varmt i huset fast man inte vatt hemma en kväll eller natt.
 
 

Hunden är liksom ingenting att va bunden till om man jämför med huset som måste eldas i stup i kvarten! Hunden kan ju följa med överallt, lite svårt med huset.
 Inte ens sol är det heller! Det skulle väl va det i helgen?

Men iaf så ska det bli asaroligt att komma iväg och träffa lite allierade ingelstadsfolk i sin egen ålder.. Dricka lite vin och kanske ska jag ta med minttun..? Har ju gått så himla bra förut menar jag. Inte alls några minnesluckor eller en hel kväll förstörd för man tvingas sitta utanför och konsentrera sig på att inte spy ner någon..
Men SÅ gott är det!

Min pupp är trött idag. Sover fortfarande. Så när jag kan lämna elden så är jag den som går ut på en promenad. Tror jag.
 Känner mig hopplöst omotiverad till det mesta. Borde städa. Borde lägga ett eller två spår till Z. Borde fixa mat till honom och sätta igång med nånting.. Men jag blev så jäkla less på brasan. 


 
 Och så måste jag snart bestämma ett datum för flytten. Det är snart. Mitt i semestern också. Och jävla Bibbetorp ska städas ur med. Så himla roligt är det inte att flytta.. Men städningen är fasen värst.
 Men jag tänker inte lägga ner alltför mycket krut på det med tanke på hur lindrigt städat det va när vi kom hit.

Men hav förtröstan gott folk.
 Det finns hopp även för mig tror jag. Nu har jag nog lipat klart så nu tar vi tag i livet igen och börjar med en uppiggande promenad i skogen.



Lisa 2.0






Släktkalas och premiär.

Vilket väder det har varit idag! 
 Dom svarta små knytena låg och knoppade som två sårade soldater ända till klockan nio så en skön sovmorron blev det iaf. :) Zypher vaknade till när jag öppnade sovrumsfönstret och mufflade sig intill när jag la mig igen, sen stoppade han in sin lilla näsa i min hals och snusade vidare. Mitt lilla djur! <3 




 Krut väckte oss 03.17 inatt och vrålskällde innifrån sin bur. Tack rabieshundjäkel!

Det blev en morgonpromenad i solen och ett möte med två tokiga hundar, en nakenhund och en golvmopp. Mina som va kopplade satte sig så fint i mossan när jag sa till dom och så satt dom där och viftade på svansarna och tittade nyfiket på dom två gläffsande tikarna. 
 Lite kul att två valpar kan sköta sig bättre än två vuxna hundar. :)

Sen åkte vi på kalas och träffade tjocka släkten och inte mindre än sex hundar var det med på kalaset och den enda som inte trodde Zypher va en jävlalabradorjävel va min fabror som har haft typ fem stycken under tiden jag levt. Men han charmade alla (Zypher alltså, inte min farbror) och han räjsade satan med min kusins tollare. Två svarta labbar, en skitfin engelsk setter och så Krut var me på kalaset. 
 Mitt kusinbarn på fem år kom på att hon ville träffa "den söta lilla hunden" när han precis vart ute och busat en lång stund och fått mat så jag sa hon fick hjälpa mig att rasta honom efter tårtan, så när hon ätit upp sin tårta kom hon smygandes lite succesivt på barns vis innan hon vågade sig fram och ville ta ut den "söta lilla hunden" så då gick vi ut igen och Zypher va faktiskt inte rädd för henne! Bara när han skulle ut ur buren och hon stog precis skitnära. 
 Men han rusade runt och sprang fram till henne och blev klappad av henne utan att han skällde eller va nervös en enda gång.
 Sen ville hon prompt bära honom men då sa jag att han är så tung och busig och att han har fyra egna ben. Hon lät sig inte övertygas.. :P

 Min kusin med tollaren håller på att utbilda sig till rallylydnadsinstruktör och sa att jag va tvungen att komma ner en långhelg i sommar på "kollo". Man fick testa på alla möjliga grenar, spår, sök, agility, rallylydnad, freestyle, skydd, ja allt helt enkelt och grilla och bada med hundarna på kvällarna.
 Lät precis hur roligt som hellst så imån måste jag prata med min chef igen om det där sablans semesterschemat om jag kan få va ledig den helgen. :P


Z har plockat upp mammas nycklar

När vi kom hem va Z så trött så jag snörade på mig mina 150 milaskor och gick ut på en långpromenad. 55 minuter tog den.
 Lite halvschizo som jag är så är jag glad att jag inte hittade mina hörlurar till mobilen så jag inte kunde lyssna på musik och alltså kunde hålla koll bakom mig. :P Såg massor med rådjur och tre tranor. Massa med fågelsång och precis lagom varmt för att hålla tempot uppe. Fick ändå ta av mig tjocktröjan.
 Så premiärturen blev en klisvettig upplevelse med smärtor i höftkulorna och frambenen.
Men ska man få röven på plats och resten lite tajtare innan sommarn är det lika bra att sätta igång. Sen när det är så varmt att man frossar i mjukglass och twister var och varannan dag är det försent. Karaktär och självdisiplin tillhör inte mitt motto. :P

Jossan du ville ju se en bild på när jag fixat håret och imån ska jag ge dig det! :)
 Så segt att ladda upp bilder nu!

Nighty night!


Världens starkaste och snällaste valp! <3

img_1050 (MMS)

Världens starkaste och snällaste valp! <3


Time of your life.

Nu äre såhär.
 Jag är sviiiintrött och hög på dragéägg (tack Sofia!) och coca cola. Noooot such a good combo för mig tio i tolv en fredagkväll.

Simone kom hit ikväll (inte självmant alltså. Jag tvingade hit henne för att kolla på Så ska det låta med mig.) så jag lagade potatisgratäng och kycklingfilé till oss. Fruktansvärt gott!
 Och jag gjorde dagens tabbe på Ica. Jag glömde efterrätt!!

??

Whats gon into me liksom?! Det viktigaste på hela måltiden och det bara vrålglömmer jag?!
 Inte likt mig.. Hade bara en mangosobet i frysen men den har jag suttit och ätit på direkt ur burken så jag tänkte ur hälsosynpunkt så känns det bäst att inte bjuda simone på det. Hon gnällde liksom på hundhår på talriken, så ja ni förstår? :P 
(Alltså jag har inte så jättemycket smittsamheter i mig men det känns not so fresh.)
 Men hon ville ha sallad men jag tycker det är precis vråläckligt med sallad nu (beskt och äckligt) så jag köpte fyra tomater och skivade och slängde över lite fetaost och salt och slängde in i ugnen. Grilla tomater i sommar sen! MUMMA!!

 Igår ringde favoritkusin Jossan och vi pratade i 42 minuter som bara kändes som typ 2...
 Alltså Jossan! Jag längtar till sommarn! Verkligen lääängtar!
Tänk kusinligan på parkfesterna.. Succé! Och en ny chaffis håller på att ta form! Som hittat! :) Lilla Johnjohn. Och kärringrallyn och nakenbad i ån (och jag lovade mormor att vi skulle sova hos henna i jungfrukammarn) och vi måste på loppis och på parkfester och picknicka vid hjärtsjön och åka till öland och åka moppe och ska vi försöka oss på att tämja tandemen i sommar? Gick ju sådär sist? Nu står det liksom 1-0 till sketcyklen.. Inte okej! 

  

Nu är jag ledig hela helgen och det ska vi fira med sovmorron! I förrgår vaknade jag en hel timme för tidigt! Och när jag kom ner och skulle släppa ut Zypher upptäckte jag en Bojjankräk på dörrmattan. Fresh! Så då kände jag att jag lagt ribban för dagen.. Men det slutade nog rätt bra ändå. 

Och det är så jäkla skönt att kunna sitta vid datan igen! 

godnatt och sov gott! 



 




Så jäkla segt utan internet! Zypher älskar...

img_2735 (MMS)

Så jäkla segt utan internet! Zypher älskar dagens blåsiga väder och har fullt sjå att hålla koll på alla löv. :P Självmotionerande hund.  En jävligt duktig hund! Jag är imponerad över hur jäkla enkel han är att lära nya saker! Det är bara koppelgåendet som segar.. Vid ett års ålder kommer han va fullärd i den här takten. ;) Bild från när vi va hos farmor och skulle ut och gå. Zypher och jag hjälptes åt med att knuffa runt farmor; han slet framåt/vänster och jag fick försöka styra upp det hela någorlunda.


Rätt kort blev håret! :) men det konstiga ...

img_5767 (MMS)

Rätt kort blev håret! :) men det konstiga är att jag va så nöjd när jag gick därifrån! Nu är jag mest bekymrad över att jag inte vet hur jag ska fixa det på bästa möjliga sätt. Så jag har övat som tusan ikväll och fönat och plattat, moussat, sprayat och vaxat. :P Så nu är jag ändå rätt nöjd. Men så jäkla skönt att bli av med det!


In love..

Såg ni Så ska det låta igår?
 Herre mig geeetabock vad Brolle är schnygg!! (Simone du kan tiga :P) och så sjunger han som en gud OCH spelar gitarr.
 
Och hade massa dödsläcka tatueringar och ser så himla charmig ut när han ler. Det räcker för mig.. Jag hade liksom velat vara pianisten. 
 En kväll med honom och jag hade kunnat gå i kloster efteråt.
Bara sitta och lyssna på han. Inget annat. Jag vill ju liksom ha kvar den bra bilden av honom. :P
Eftersom internetet har stängts av och det skulle ta idioterna på Telia tre veckor att fixa nytt så sket jag i det och funderar på att skaffa mobilt som kan följa med till Klavre sen när det bär av dit. Vill hellst inte ha Telia eftersom dom är sånna imbicilla idioter men vet inte om 3:s funkar med tanke på att jag aldrig har täckning på mobilen.. Kan ingenting om sånnt så hjälp modtages tacksamt!

Hm, vad mer..?  Jobbar som en jäkla jude nu. Känns sådär bra med Zypher som jag visserligen har hittat världens bästa daghem till, men det suger ändå att tvingas lämna bort honom varenda dag. Har heltid april ut.. Sen får vi se hur det blir med sjukskrivningar och allt vad det är.

I förrgår sov vi hos mami och när jag hade packat ihop allt till mig och hunden slängde jag nycklarna på golvet och sa åt Zypher att plocka upp dom vilket han gjorde och sen gick vi ut på trappen och stängde dörren. Jag skulle ta upp nycklarna som jag hade i fickan och låsa och, hittar dom inte?! Panik! Leta leta! Alla fickorna, alla väskorna och gick in igen och kollade en annan jacka och i trappen men hittar dom inte. "Fan va märkligt" tänker jag, "jag hade dom ju nyss". och sen när jag kollar ut så sitter Zypher kvar på trappen med nycklarna dinglandes ur munnen och viftar på svansen. "Men mamma, jag har dom ju här!"
 Stackars hund till att ha en senil mamma. Glömde nästan ge honom mat på kvällen också. Blir nog snart anmäld till socialen tror jag. :P
 Och han har fått några sjuhelsikes nysattacker igår och idag. Vet inte vad det kan va.. Noskvalster? Allergi? Damm?

Nu är jag hemma hos pappa och har vatt ute med Krut en runda i skogen. David är uppåt nånstans och åker skidor och igår när jag ringde, innan klockan tre hann han knappt prata för att dom skulle in på after skin.. Alkisbror?

Nu. Ut med valparna och ge hästarna mat!


fina flickor...



RSS 2.0