Lyckodag

Helt otroligt, men hela dan har jag känt mig så glad. Skrattat och skojat och drivit med jobbarkompisarna. Börjat skratta för mig själv och inte haft alls svårt att driva med gästerna.
Och mina otäcka jobbarkompisar tyckte jag skulle skita i ridningen för att slippa stressa och ta det i stan inatt istället! Det är vid sånna tillfällen man går därifrån och hoppas man aldrig fyller 25..
Vart ute i skogen och ridit. (dock behövde jag bara stressa lite) Och nu är jag i stan med hopp om utgång. Dock hotar dom med Deluxe.. Hua! :S Men jag ska inte vara den som är den. Med rätt mängd alkohol i kroppen klarar jag vad som hellst!
Nu har vi t.ex haft massregistrering på en pannkakssida. Det är alkoholen som gör det! :P
Dock har jag inte vart alkoholpåverkad heela dan! Bör tilläggas..


Tidsoptimist OCH rik!

Här tror man att man har all tid i världen och allas pengar på sitt konto.

 
Men ACK så fel man kan HA!!

Klockan tre när jag slutat jobba var det hem till dyren och så lasta in doggelito i bilen. Mot staun!
 Dagens plan var att hinna med:

-tanka
-gå runt sjön
-synundersökning
-bolaget
-hitta en dammsugare
-köpa nytt halsband till Z
-köpa märgben
-hem och äta och packa till kurs
-gå på kurs

Från klockan 15.oo till 18.3o då kursen börja. Jag tänkte det var jättelång tid emellan. Klockan tre är ju eftermiddag och halv sju är ju kväll. = massor med tid!

Jag vet inte vad jag tänkte när jag gjorde upp min plan men ni kan fethajja att det gick åt helvete va?
 Jag menar, det tar ju en timme att bara gå runt sjön!
Och eftersom det började skita sig redan vid tankningen, två minuter hemifrån, så ja. Först ville den inte acceptera mitt kort, så jag fick köra jätteförsiktigt i fyra mil medan den röda lampan brände mig i ögonen. Dödstråkigt alltså. Och eftersom mina kandidater till telefonkonferens inte ville prata med mig så hade jag verkligen dubbelt så tråkigt. 

 Efter att ha jämfört bensinpriserna i Norremarksrondellen (dilemma när dom ligger så nära och man MÅSTE ta det billigaste och man måste hinna se bägge innan man är inne i rondellen) drog jag till Preem (13.79. OKQ8 13.99 har jag för mig) där det visserligen va lite kö men tid är pengar på ett eller annat sätt. Bak eller framvänt.
 Men då har nåns kort fastnat och TVÅ preempersonaler är där och meckar. (Bara att ha sett sånna livs levande.)
Och när jag sen öppnar luckan till tanken så är proppen inte där!! Så den har jag tappat på vägen. La den som vanligt i skrevan mellan bakfönstret och bagageluckan. Men där ville väl inte den ligga i draget och hoppat av. Otacksamma jävul! Så när jag tankat drog jag till macken och köpte en ny propp. 

 16.o5 var jag ute ur bilen och påväg mot sjön. Nu började jag stressa på allvar. Så vad som skulle bli en romantisk promenad på tu man hand med min hund där vi skulle strosa lite sakteliga i ordentligt PW-fart blev en stressad PowerWalk som gav mig halv hjärtinfarkt och smärtan i frambenen, som ännu inte gått över, blev värre.

 Och det grisigaste och vidrigaste av allt! Jag sprang in och lånade toan (det var ett krisläge) och när jag är påväg in ser jag massa blod i papperskorgen och tänker att nån har haft näsblod. Men vet ni?
Nån äcklig jävla äckeltjej har slängt en använd tampong helt odold i soppen! Huuuärk!

Åter till sjön. Och detta blev jag så arg för!
 När jag går och har fått rätt så bra kontakt med Z så hör jag nån vissla lite framför oss men ser ingen hund. (det var en hundvissling) och tänker "jaja, killen är skitso"
MEN SEN! När vi är precis, precis framför varandra så säger jävelskapet hopp och lek till MIN HUND!
 Jag blev så förvånad, så chockad. Så jag visste inte vad jag skulle göra. Jag blev argare och argare och efter typ 50 meter  var jag så arg att jag ville springa efter fanskapet och slå ner honom och bussa hunden på honom! Hade jag vatt lite med så hade jag ju åtminstone kunnat ryta håll käften till honom. Men inte ens det. Mwä, jag är besviken. Både på mig själv och på mänskligheten! 
 Zypher sket visserligen i honom, men ändå! Principen! Lisa want's to kill!
 
Efter den incidenten var jag mig inte lik. Och jag vet ju inte vart mitten på sjöjäklen är så kunde jag inte vända strax innan och gå tillbaka för att hinna till undersökningen i tid. Nejdå. Stressa skulle jag!
 Men ringde iaf när det var tio minuter kvar till kl fem och sa att jag skulle bli sen och dom bara "jaja, du är välkommen iaf! Ta det lugnt nu."

Kvart över ramlar jag in till ögonlasern. Svettig och röd och varm och äcklig. Luktade illa gjorde jag säkert också. Men undersökt blev jag och jäklar vilken röntgensyn jag hade!

Halv sex far vi vidare mot Tassar och Morrhår. Nu började jag erkänna för mig själv att vi inte skulle hinna med så mycket mer eftersom det tar en halvtimme hem. Men ett jättefint halsband hittade jag! Gissa färgen.
 

Of cource!!!!!!!! 
(bilden är snodd från Google. Jag skulle aldrig få så fina naglar om jag så ens kämpat för det)

 en ny aktiveringsmojäng och träningsgodis blir det också. Mojängen har min kursledare sagt att hennes tre pudlar inte har lyckats bryta sönder än och dom ska tydligen vara experter på  det. Vad tror ni Z gör? 
Just det. Say no more..

 Och förresten så har dom byggt om T&M. Hittade knappt in och när jag väl gjort det kom jag knappt ut. Men det var av andra orsaker än dåligt lokalsinne.. Så mycket att titta och känna och klämma på! Men halsbandet gick fort.
Åh, lila! Taget. 
 Asgo personal me! 


saknas på bilden gör den lilla lila klickern. <3 
 
Sen gick det på två hjul ut ur stan mot kvantum. Den enda affären jag hittar nästa fångst i. Märgben!
 Två påsar och 107 kronor fattigare springer jag ut och sladdar in till macken och köper en french. Favvorätten. ÄLSKAR Preems french med vitlökssås. Deras är goast. 
Sen på 25 minuter tog jag mig hem och hann precis till kursen innan dom drog igång. 

 Och nu kan ni anteckna. Jag kom hem, tände upp i lyan, satte på tevatten och tv:n.
Och började dammsuga!! 
Jag sköter mig! 

 Och Idol! Vad gör Linni bland tjejerna?!  Och hur bra är inte Molly?! 


Nu har jag ventilerat. Hur har er dag varit ? 
 Och det faktum att jag hade sex kommentarer (dock var tre från samma person. Men Jossan jag blev så glad så fortsätt gärna så!) idag gör att jag får lite storhetsvansinne och vill prestera lika bra som Spiderchick. nu och Knivlisa.se (som var övrigt är på tjocken). Läs. 


hund i värmeslag och whoppa! LILA täcke. Jag vet. Jag ska sluta. Snart. 

 Om jag spenderar nästan 300 på min hund när han fyller 1o månader vill jag inte ens tänka på hur det blir på 1 års dagen.. :P




 


Grattis!

Idag fyller Znajfen 10 månader. Om ett ögonblick är han 1 helt år och kommer ge mig fuck you fingret och göra revolt, rymma hemifrån och sätta på någon oskyldig tjej som tror hon är kär och blir med barn.. umgås i fel kretsar, börja supa och knarka och råna.
Då är det visst snart jul också. Ännu fler pensionärer att ta väskan av på stan..

Jag kan se det så tydligt framför mig!
Bäst jag köper hans kärlek i form av ett nytt halsband idag. Det behöver han. Blitt ett bad för mycket i det han har och det tålde det ju inte. Precis som Annica sa.


Grattis!

Idag fyller Znajfen 10 månader. Om ett ögonblick är han 1 helt år och kommer ge mig fuck you fingret och göra revolt, rymma hemifrån och sätta på någon oskyldig tjej som tror hon är kär och blir med barn.. umgås i fel kretsar, börja supa och knarka och råna.
Då är det visst snart jul också. Ännu fler pensionärer att ta väskan av på stan..

Jag kan se det så tydligt framför mig!
Bäst jag köper hans kärlek i form av ett nytt halsband idag. Det behöver han. Blitt ett bad för mycket i det han har och det tålde det ju inte. Precis som Annica sa.


Varde ljus och amen i kyrkan

Eller var det inte nått sånt Simone..?

 
Idag efter jobbet skulle en ny slags oskuld tas. Jag har för första gången i mitt liv vart på ljusparty! 

 Kände inte ett sprängande begär efter mer ljus, så det blev inte så mycket.. Men det var väldigt trevligt även om det var lite spänd stämning och en fruuuktansvärt märklig säljare! Jag och Loo kom tio i sex och det skulle börja klockan sex men vi blev behandlade som vi kom för sent, precis hela kvällen. Fick inte alla lappar med en gång och fick menande blickar när hon sa "det har vi ju redan pratat om" och "så får vi se vilka som har lyssnat".

Som den smålänning man är så kändes det för jävla dyrt med ljus för flera hundra. Men jo, några grejer blev det.
 
 Ikeas duger ju faktiskt jättebra dom också! 
Så direkt när jag kom innanför dörren tände jag ett kanelbulls-luktljus som jag köpte när det fortfarande var snö ute så det är längesen. Men ljus kan man ju ändå inte få för mycket utav!  
 Om jag skulle visa mitt värmeljuslager så skulle ni förstå vad jag pratar om.



Jag har kommit fram till en mycket intelligent sak, för att vara mig dårå. Och från och med igår så ska jag dammsuga och diska varannan dag. Bara för att det är så dödens tråkigt så det inte ska bli några berg av vare sig disk eller dammråttor. Så fråga gärna om en vecka hur det går.. 

 Min kära kusin har äntligen börjat blogga och nu när jag läser så umgås hon väldigt mycket med en mans-grabb och jag blir genast på min vakt.
 Är detta någon jag måste granska och godkänna för framtida släktträffar eller är det bara någon hon råkar gå i samma klass som..? Hm.. tåls att tänkas på. Jag känner att jag ändå måste gå till botten med det här, så kära Jossan! Please, hör av dig! 

 


Grymt!

Fan vad bajs! (fast ändå hopplöst. Andra gången idag phonen skriver bajs istället för najs.) Nu kan man uppdatera så fort man fått en genialisk idé!
Nu slipper jag glömma bort vad det är jag vill ha sagt och gå miste om flera inlägg pga dåligt minne.

Bra jobbat blogg.se


Va va de ja sa!

Don't try that at home! 

 
På fullaste allvar har jag svinigt ont på framsidan av benen och ner över framvristerna idag.

Det var alltså inte så jävla bra att springa gatlopp nerför en mjuk och knögglig åker i dåligt knytna gympaskor med en flock kor efter sig.. 
 
 Nä, det var väl det jag trodde. Nu är jag den som tar uppehåll i träningen ett bra tag!

Och nä, jag vet inte om det är beviljat att ta upphåll från nått man inte börjat med. Men så är det iaf.


i lördags var jag och badade och övade på att hoppa upp på korven. Rena träningspasset det också. Men nu är det alltså slut på det. :P

Och vet ni hur jävla mörkt det är på mornarna nu för tin?! Jag hoppas ni slipper vara ute kl. 6 i ottan men for your information så är det galet mörkt. Så mörkt att vi nu har tagit vinteruppehåll från morgonpromenad på smalspåret. Nu blir det sex månaders morgonpromenader i samhället, under gatlyktorna och fullt reflexbeklädda. 
 
 Tjihu vad det är roligt att ha hund!! <3


Nytt sätt att fösa kor..

Nu har iaf jag fått dagens motion! 
 
 
Det var längesen jag sprang så fort och så länge. Utan paus.

Hemma hos pappa får jag reda på när vi sitter och äter att vi ska hjälpa en med att flytta några kor* från en hage i en by till en annan hage i en annan by. 
 Allting var förberett in i minsta detalj så det enda vi skulle göra var att vara vägvakter och stå som stopp så dom sprang in i hagen från vägen. Nemas problemas! 

 Men. När vi står i godan ro längs me vägen och marken börjar dallra (som i Lejonkungen) och bondens eko viner över vidderna och när jag tillslut ser en flock med kor komma galopperandes genom kurvan och ropar åt pappa att "nu kommer di!" (i sann Emil i Lönneberg-anda) då helt plötsligt viker två trededelar av flocken in på en åker. Min barndoms bästa pulkabacke för övrigt.
 Anyway. In med en drös med kor där och en svärandes bonde efter. En bonde som svär över kor som springer åt fel håll har ett mycket övertygande sätt att svära på.. (Alla som hört kan räcka upp handen nu.)
 Så där står vi i en stund och lyssnar på dom svordomar som nu ekar över vidderna och en massa brölande från korna. Sen tar jag och bonnmoran och börjar lomma iväg uppåt vägen för att se vad vi kan hjälpa till med. Under tiden pratar vi om hur dålig kondis vi har och att det är enda gången som man verkligen springer när man jagar kor. 

 och det är nu den verkliga historian börjar. 
Jag och Jenny ser dessa 31 djur fly över en stenmur och över in i en fårhage (oklart om det var får i den för tillfället) för att sen bränna iväg så fort en ko nu kan springa. Två vansinniga karlar efter. Det enda vi kan göra är att beskåda spektaklet på håll och hålla inne på hånflin och dumma kommentarer. Så det gör vi. Nästan.
 Sen får dom kontroll på åbäkena så dom kommer in i pulkabackehagen igen och är inom synhåll och vi börjar hjälpa till att valla ihop kräken igen och Jenny blir helt nonchalerad av korna som springer rakt förbi henne, så då står hon mitt i en massa med korövar och svär.

Sen är det en jävla ko-jävel som får syn på Zypher. Och börjar gå mot oss. Hon måste vatt nån jävla alfa-ko för helt plötsligt är halva truppen påväg rakt mot oss, så jag börjar neråt mot vägen. Och precis varenda ko-röv hänger med. Då skriker storbonnen att jag ska börja springa. Så då springer jag. Och ropar på dom. (??!) Tydligen var det startskottet för dom börjar galoppera efter mig och Zypher ner för backen och brölar som en flock brunstiga antiloper. Jag skriar neeeej! och springer ännu fortare. Korna också... 
 Bonnen skriker åt mig (i förbifarten) att jag ska fortsätta springa nerför vägen så det gör vi. Zypher först, helnöjd, med en halvt skräckslagen matte i andra änden av det sträckta kopplet och en flock på 31 feta kreatur efter oss. På ett fint led jämnt fördelat över vägen. Alla galopperandes.
 Vi kutar förbi en vägvakt och jag frustar fram att det inte är rättvist men hon bara skrattar åt mig.

Sen äntligen ser jag hagen och börjar känna att hoppet är nära. Jag kan överleva det här. Om jag inte koolar i hjärtattack innan. Sen rusar jag in i hagen och hoppas att alla hänger med in men inte ska få nått glädjerus över allt nytt frodigt gräs som omsluter deras skititga klövar. Men icke. Alla står som dumma fån uppe på vägen och glor.
 Så jag tar fram mitt ko-rop och börjar hööja koooooossera! Koooom då kooooooosseraaaa! Funkar fortfarande. Sen trippar dom in i hagen och jag rusar ut under staketet och först då känner jag hur jävla andfådd jag är. Svettig och äcklig och med en ohälsosamt hög puls. 
 
 Sen blir Zypher och jag hyllade som dagens hjältar.



Jag känner fortfarande av pulsen och har bergis en benhinneinflammation på intågande.
 Säkert förslitningar på springmusklerna och utslitna skor också.
Jag säger då det.
Man är då sannerligen inte 20 längre och har då minsann fått en hel annan respekt för kor sen pappa gjorde sig av med sina för sisådär 100 år sen.

 Nu ska jag duscha av mig lukten av svett och rädsla. Det var säkert den som dom tände till på.

*(=köttdjur. Amkor med kalvar och en tjur.)

Upplagt för ältande..

Är det inte fruktansvärt fult att säga A men inte B. Jag fullkomligt hatar det! 
 Som igår när bästa sa Vi måste ha ett allvarligt prat. Du är nog påväg att göra nått dumt nu.. 
Vaddå? Jag, som världens mest ofelbara människa? Jag göra nått dumt? A-a

Och idag. Samtal med bror: 
 ööh, va're länge sen du va hemma hos farsan ällä? 
Ja. de va la i lördas innan kalaset. 
öööh, har du kollat på kylskåpet då? 
 Va?! Näe??!
öööh. De e ett brev till dig på kylskåpet.
Ett brev?! Vad gör det på kylskåpet?! Varför har ingen gett det till mig?! 
 ööh, du får la glo lite ällä. 
Men är det viktigt eller?! 
 Na-a. Ja ve'enne. Du får la glo. 
Vem är de från då? 
 Du får la åka hem och kolla. 
Är det från typ tandläkarn? Nån räkning? Nån friare? 
De e la ingen som vill gifta sig med dig
 Men tack. 
höhöhö

Sånt här hatar jag. Han har mig i ett hörn. Jag känner mig som en näbbmus injagad i ett hörn. 

Imårn ska jag iaf hem till pappa. Jag ska gå till botten med det här! Inte ska han komma undan så lätt! 

Och det va så skönt imorse när jag kollade schemat och såg att imårn, då är jag ledig!! 
 Wo-wo-wo-wo!! 
Läs; sovmorgon. Långfrukost. Inget planerat. Rastlös!!


 
rastlös och försjunken i djupt ältande med Z sele runt halsen..


överjävliga hundskrälle

Jaha, när ska ni börja tävla då?

Den frågan fick jag idag på kursen.

Ehe, Aldrig!

Maj gosh! Jag blev liksom nervös igår när vi skulle börja och jag bara kände vibbarna av att det var just tävlingslydnadskurs vi var på. Hujedamig! Tävla. A-a! 

 Min hund klarar det säkert till nästa år men inte jag!
Jag mår liksom illa när det är tävlingsdags. Jag pallar det inte.


min alltid lika, allmänt glada skithund. <3

Jag vet det luktar Zypherskryt här, men han är verkligen helt fantastiskt duktig!
 Ni skulle se honom! Hemma är han helt villevallehejsanhoppsanfuckyoumotherfucker men när man är på kurs, då jäklar kämpar han!


all min kärlek <3

På tiden..

Nu var det dags. 

 
nu är båda benen och armarna sådär härligt sommarlena igen.. 
 
 Nästa gång får bli lagom till jul i samband med det stora julebadet. 

Jag suger fan bättre!

Ett hem utan silvertejp är inget riktigt hem. 
 
Ja ni har säkert hört samma sak många gånger förut, men det är sant. Ett hushåll är verkligen inte fungerande utan den kära lilla silverrullen.
Jag blev alltså tvungen att tejpa ihop sopen med vanlig genomskinlig tejp. Helt värdelöst! Halv rulle gick åt och när det äntligen satt någorlunda ihop så hade handtaget hamnat åt fel jäkla håll! Hade inte hänt med silvertejp det kan jag lova. 

 Sen när jag skulle dammsuga med min sketna jäkla dammsugare hade den bestämt sig för att lägga av. Lagom när Z är i värsta fällperioden och man ser hans framfart på golvet. Hår precis överallt. Alltså inte så lägligt! Trust me! Den sög in håret men spottade ut det i en högpå ett annat ställe. Inte riktigt den effekten man vill ha..
I ren panik ringde jag till pappa och tvingade han köpa en ny påväg hem från jobbet och som den förnuftiga i familjen frågade han om jag rensat filtret senaste halvåret. "Jamen såklart jag har!" fräste jag fram. (Observera att det var en ren och skär (dock vit) lögn..) Han lovade, dock lite motvilligt, under pistolhot att köpa en ny åt mig. Men som inte fick vara för dyr. Köpte ju för tusan nya kängor igår och dom var vid min själ inte gratis! 

 När jag lagt på så rensade jag dock filtret och visst lät den lite vassare i motorn men den sög fortfarande inte upp hårtussarna. Vansinnig slet jag loss foten och kollade om det satt nått skräp ivägen och jo.. 
 Dammråttan från helvetet och i samma storlek som en muterad och övergödd guldhamster hade fastnat tillsammans med nån plastbit mitt i hålet och hindrade alltså all övrig skit från att komma in. Så efter att ha spettat lite med en grilltång ramlade hela härligheten ut och simsalabim så funkade den igen!
 Fick ringa pappa och avleda hans mission.

Sen blev lyan så himmlens fin och så hårfri den kan bli med dessa djuren i den. 
 Och alla levde lyckliga i alla deras dar.

 Snipp snapp snut så var denna sagan slut!



Skethund.

Lite lätt irriterande. 

 
Det är lite lätt frustrerande när ens annars så väna jyckavalp helt plötsligt har fått för sig att det är livsfarligt att klippa klorna. 
 Vilket resulterar i dödsångestattack i form av skrik, ålande, ryckande, kastande, mer skrik, etc. etc.

Jag som i vissa lägen har samma envisgrad som en medelålders åsna ger mig fa-an på att få fem klor klippta innan jag ger mig, gav mig redan efter en klo idag och bad kursledaren om hjälp med dom övriga. Hon toknappade. Tydligen tyckte hon sånt var skitroligt..
 Jag mår dåligt av att han skriker. Jag får fysiskt ont i magen av det.






Alltid tillsammans men inte alltid så allierade..


Närgången jävel!

i skogen idag höll jag på  att bli omkullsprungen av en älgjäkel.
 En sketans liten tjur fläjde över vägen bara några meter framför mig, höll på att blåsa omkull av vinddraget och jag såg hur älgflugorna frodades i pälsen. 
 
Min reaktion? Kastade mig baklänges och händerna flög upp till munnen för att jag inte skulle skrika rakt ut.
 Jag vet. Modigast i stan.


Katjing!

Gissa lyckan när man kommer till jobbet och inser att man ska vara ledig!

 
Imårn då! Bring me the sovmorgon ffs! I'm ready for you!

Så jag funderar på att dra till stan och köpa ett par nya kängor. Mina sketagamla absorberar vatten värre än en O.b. Värdelösa. 
  Hade tänkte åka hem till pappa och släppa hunden i skogen så han fick springa lite seriöst och riktigt och jag kan va lugn med att han gör det och inte behöver kalla på honom för att jag är rädd det ska komma folk från andra hållet.. 
 
 Sen ska jag rida vid tre-tiden och vid halvsju är det kurs med Z.

Ledig dag var det ja. Jag tackar ja.  Men hellre det än att sitta rastlös en hel dag. Tvi fan!

 Idag när jag kom hem till Z på lunchen hittade jag en tillknycklad kattmatsburk full med hål på golvet.

 
den skyldige kan ni se på bild.
 Innan jag cyklade iväg till jobbet igen ställde jag upp den ordentligt på bänken igen.
Gissa vad som låg på golvet när jag kom hem igen?
Så nu har hundskrället bevisat att han når upp till diskbänken om han vill. Jädrans skit. Och att han ser till att få saker gjorda. :P

 Har kollat igenom käften på honom men syntes absolut ingenting!
Och jag kan inte ens trycka till soporna utan att skära upp ett finger (rakt igenom) och fick sy. Han klarar bita hål utan en skråma!

Red i eftermiddags. Kämpade som en jäkla iller. Men bättre gick det. :) Fortfarande livsfarliga saker längs me staketet men idag blev jag smått skitförbannad på honom så sen så. Avslutade emd lite galopski och mwah! :) Nu ska jag bara ge mig fan på att lära mig sitta ner i traven!
När vi gick hem gick vi fram till soptunnan som hotat med att sluka honom levande och han gick rakt fram tilld en och jag slog på den och smällde med locket och han ba' "bring me the hard stuff, biatch. This shit aint scaring me." Hästajäkel! :P

Peace out!


tisdag den 13.

Denna dagen har ju för tusan vatt lika otursförföljd som en fredag den 13. 
  
 
Först börja Zypher-jäkel med att försvinna spårlöst i en halv evighet. Säkert 20 minuter står jag på järnvägen och visslar och ropar. Kvart i sju var vi hemma i lägenheten igen. Ingen frukost till mig inte. 
 
 Sen kommer jag hem igen och då ska vi gå en ny väg, men det var bara en pisstråkig grusväg som inte hade en runt-runda så vi blev tvugna att vända. 

 Ja, sen gjorde jag visserligen rätt goda potatisplättar men knaperstekt bacon och hemkokt lingonsylt.

Men sen red jag och det gick pissadåligt. S var rädd för blåsten. Eller nej det var han inte egentligen tror jag. Men han låtsades jäkligt bra. Jackan var livsfarlig, soptunnan ska vi inte ens tala om. Hans ägare som stod och filmade liknade mest en bengalisk tiger och skogen höll på att anfalla. Vilken. sekund. som. hellst.
 Att se sig själv rida var lika jobbigt nu som för hundra år sen.

Jag blev så matt så jag satte mig i soffan med ridkläderna på och mofflade lite naturgodis och är nu skittörstig och bitter för att jag åt godis istället för typ fil eller nått.
 Hur ska jag kunna bli av med sommarfluffet om jag beter mig såhär?!
Upp och träna med sig så du orkar rida ordentligt istället, för helvete!

Det är bäst jag går och lägger mig så den här dagen tar slut och jag inte börjar med nått destruktivt självskadebeteende.


och så hittar jag inte mitt pannband! Den här stormen som har stannat här blåser ju rakt genom skallen! 
 (där var jag förövrigt blond och långhårig.) och (stabo och sambo)

Times changes.
Things goes wrong. 
Shit happens.
Life moves on.


Imån är en annan dag! Ger ridningen ett nytt försök och ska hålla mig i tyskskogen på promenaden.
 Jag orkar inte ens duscha nu. En raggardusch imån får det bli.

Stoppmätt!

Vilken jäkla måndagkväll! 
 
Hela dan har jag ägnat åt förberedelser. Typ städat hela lägenheten. Eller ja, dammsugarjäklen hade ju bara batteri till två av tre rum så tv-rummet behöver sopas över en gång till imån. Eller ja, ska man va redigt ärlig behöver nog hela lyan sugas imån eftersom Betty och Znajf levt rövare här ikväll. Är nog lagom hårigt. 

 
det är så jädrans härligt när man får upp en sån här sketpåse ur fickan. Som måste knytas både innan man plockar och efter.. Dålig kvalle på den rullen. Flera stycken som varit såhär. Aldrig mer Dogmans sketpåsar.. :P 

 
Åter till kvällen.
Bjussa på Hasselbackspotatis, oxstek med sketagod brunsås och gelé.
Till efterrätt blev det nårra dar gammal kladdkaka med grädde och nybakt amerikansk äppelkaka med vaniljsås.
Loo pikade min kaffekokarbrist genom att ta med sig eget, i termos. Jävla Loo. Vad är det för fel på pulverkaffe då?! :P

 En undran.
När folk kommenterar att jag har bra pli på Z när han går lös och under kontroll, vad ska man säga? Jag har hittils kört på "ibland så".
 Ska man säga "tack" eller "Jag vet!"
Man vill ju inte få folk att tro att jag inte brukar ha koll på honom så dom ringer socialen för att jag springer runt med en okontrollerbar rabiessmittad jycke. Men man vill ju inte heller verka som värsta snobben. :P
 Jag vet! Sånna här i-landsproblem har man i Klavrehult! :P

HElt sjukt att det redan gått 10 år sen world tradecenter attentaten.. Minns det ju som det var i förra veckan..
 13 år.. Bara barnet.


Kyss mig på Sf Bio.
 
-jatack. :P


If I could turn back time..



If I could turn back time
If I could find a way
I'd take back those words that've hurt you
And I'd stay

I don't know why I did the things I did
I don't know why I said the things I said
Prides like a knife it can cut deep inside
Words are like weapons, they wound sometimes
I didn't really mean to hurt you
I didn't wanna see you go
I know I made you cry, but baby.. 

If I could turn back time
If I could find a way
I'd take back those words that've hurt you
And you'd stay
If I could reach the stars
I'd give them all to you
And you'd love me, love me, like you used to do

(If I could turn back time)
My world was shattered, I was torn apart
Like someone took a knife and drove it deep in my heart
When you walked out that door I swore that I didn't care
But I lost everything darlin then and there
Too strong to tell you I was sorry
Too proud to tell you I was wrong
I know I was blind, and darlin...

Ibland så bara står man och nynnar på en låt utan att veta vartifrån den kom. 
 Innan klockan åtta imorse började jag sjunga på denna för mig själv och mina salladsskapelser ute i skalrummet.



Weekend Grand Finale!

Vad tomt det var i sängen imorse. Ingen hund hemma och katten var nån annanstans. Ingen sympati därifrån inte! Så ger man henne världens chans till egentid så tar hon den inte. Kattafan. :P Men det va iaf skönt att få ställa klockan en timme senare än jag brukar. Men det tog lika lång tid att snooza.. Segt som kola att stiga upp nu för tin.

 Efter att ha hämtat upp en helnöjd hund hos mamma och gubben och fått lite fika drog vi vidare in till stan för lite missions. Plocka upp Loo. Hämta pappas glasögon han sprider omkring sig. Gubbjäkel. Köpa ridstrumpor på C.G. och sen slutdestination Sf Bio. Zoo Keeper. Fantastiskt rolig. Många skratt blev det. Vi var lite oroliga att den skulle vara dubbad när vi såg att medelåldern låg på 13 år men vi hade tur. Vi fick höra Sylvester Stallones och Chers röster bland annat. Men det märkte ju såklart inte jag. Det var min bättre hälft som höll koll på den biten. 
 
 Fler filmer jag vill se i höst:
Jag saknar dig, Bridesmaids och
Kyss mig
så det är bara att bjuda på. Jag brukar inte vara omöjlig. :P

Nu ska vi ta och knoppa. 
 Imån är en ledig dag med sovmorgon och försök att komma ifatt med sömnen. Att man kan va så trött!

Jossan nu kommer en liten bildkavalkad från i somras vid ån när vi hade fika med oss som råkade glömmas på taket och av en händelse hamnade mitt på vägen.. :)
 Summer 2o11. Right at you! <3










Känns det liiite, liiite bättre nu i de dejliges drängarnas land? :) 
 


ingen energi..

Jäklar vad trött jag blev.
 
Efter jag kommit hem från jobbet och inte hade nån hund som väntade hemma så tänkte jag städa lite. På riktigt. Städa.
 Ibland kan jag ställa mig i dörren och försöka se på mitt hem med någon annans ögon, bara för att liksom.
Får alltid samma chock.
 Kan folk verkligen bo i sån här slum?!
Men ja. Faktiskt så trivs jag lite bättre när det är lite stökigt, och "inbott" som jag brukar säga om nån klagar. Och jag låter hellre dammråttorna och pälshögarna på golvet frodas än att skippa en runda i skogen med Z eller en stund på soffan med Bojjan på magen. Och jag kan säga att hon njuuuter nu när Z inte är hemma. 
 Men nu så. Ridningen blev inställd pga skitväder så en hel lördagkväll helt oplanerad och hundfri. Vart är min hälft?! Var?!
 Jag känner mig rädd, naken, excposed. Typ . 

Blir iaf thai ikväll. :) Innan dess ska jag ha hunnit baka efterrätt och städat, ev. köpt grädde också..  

Höjer volymen på spotten och startar motorerna.

   
mina försök att få Z att hålla B koppel gick asabra precis så lång tid det tog för mig att få upp kameran och få igång den.. Just typiskt.


i skogen hemma hos pappa. Z rände efter en älgko med kalv, tog upp drev på en hare och finslipade sen på drevskallet på Krut runt körsbärsträdet.

Ny slogan på intågande.

Håll i er nu mannar, men nu är jag den som moderniserar "kaffe utan socker" citatet till "thé utan mjölk och honung är som kärlek utan kyssar". 
 
För att det bara är så! Basta!

 Nu har jag lagat riktig mat, två dar i rad och riktigt känner hur husmorsnerven i mig riktigt rycker av spänning! Hur länge kommer detta fortgå? Inte kan det väl vara så att hon hedanefter kommer stå vid spisen och laga riktig mat för evigt?!
 Herregud nejnej! Falukorvsringen räcker ju inte hur länge som hellst! Igår var det stekt falukorv med makaroner. Idag blev det ugnsfalukorv med äppel och curry (hade inga tomater) (egentligen tycker jag inte om varma äppel i mat) (men detta var faktiskt lite utav en succé.) och hemmagjord potatismos (för pulvermos är det äckligaste som finns och kommer aldrig komma innanför min dörr!) 
 
 Så räkans gutt med sovmorgon idag! Så välbehövligt! Vaknade dock redan vid åtta och hade kramp i blåsan. Men sen gick vi och la oss igen. Skickade ut Z på ett snabbpink när jag ändå va uppe. Sen knoppade vi i två timmar till. Maaah!
Finfrukost och långpromenad i skogen.

på järnvägsspåret i tyskskogen med sjön precis breve i solen. 
 
Sen en långritt i en annan skog


 och sen hundkurs. Jag känner att friskluftsintaget har varit  på topp idag.


Måndag tror jag.

Hela jäkla dagen har jag trott att det vart måndag.
 Men ack så fel jag haft!
Fått städat mitt mansion och HELVETE! Lakanen hänger ute. Alltså måste jag ut igen.. Hade hoppats att bara släppa ut Znajf på egen kvällspinkning.. Men icke. 

 Igårkväll pratade jag i telefon i TRE timmar. Fick en helg till varberg bokad hos min kusin som flyttat dit för plugg. Ska bli hemskans roligt! Tills dess ska jag ha hittat barnvakt och kommit på smidigaste sättet att ta sig dit. Bil eller tåg. Tar jag tåg dit kan jag tvinga pappa åka och hälsa på sin bror på söndan så jag kan åka med han hem. Men tåg och jag.. Jag kan hamna vart som hellst. :P 
 
Jo, mitt casa är städat. Dock inte tv-rummet. Dammsugarn höll inte så länge i batteriet.. mååånga kilo dammråttor. :P 
 sen åkte vi hem till pappa och lekte bonde deluxe. Znajf har åkt traktor för första gången och det gick hur bra som hellst. Han fick plats på Snurres tron som pappa har specialbeställt och andra gången Z skulle in satte han upp tassarna på trappsteget och tredje gången hoppade han in själv! Galenpannan. 

 Nu börjar en ny jobbvecka. Jobbar helgen. Så borde vara ledig en dag iaf. 
Nu får det bli sängen. Nybäddad. Nyfluffade kuddar.. INGA hundhår. Like it! 

 Men nä. Sängen nu. 
Jag blir inte klok på nånting. Blir inte klok alls. Jag blir förvirrad. Som vanligt. Men glad. Liksom. Lättad? Vi säger väl det. En sten som släpper. En knut som lösts upp i magen. Plus+minus-blir till en enhet. Men ändå förvirrad. 
 Det skulle kunna vara hur enkelt som hellst, men är det inte. 
Men det blir vad man gör det till. 
 Man måste våga för att vinna. 

Nighty night!




 

Tidsfördriv.

Jag brukar inte vara nån långpratare i telefon. Men idag slog jag alla tidigare rekord. Tre timmar!! Helt galet. Inte har det känts som tre timmar har gått heller. Men nu har jag iaf en helg bokad i varberg. :)

 Dagen har tillbringats mestadels på oxberget på mc-tävling. DM tror jag.
När man inte har varit på sånt på flera år så är det en speciell känsla att stå och titta. Höra hur det gasas på i starten och sen hur alla sprutar iväg. Man riktigt känner adrenalinet och får ökad puls själv. Liksom lite glädjefnatt i hjärtgropen.

Efter en stund med två doggar i andra änden av kopplet så var det dock inte lika mycket glädjefnatt. Mest MEN SKÄRP ER DÅ FÖR HELVETE! TA VARSIN PINNE OCH VA PÅ OLIKA SIDOR AV MINA BEN! FA-AN!
 Typ.

Sen klippte jag gräset hos pappa. OCh en sak är säker! Oavsett vart jag köper hus när jag blir stor och rik, så SKA det vara en gigantisk gräsmatta som man kan köra runt i evigheter på. För det är tammetusan roligt att rallyklippa med hörlurar på högsta volym.

Och inte för att det har med saken att göra, men i Arn är det en liten tjej som springer runt i skogen och letar efter en pil nu, med världens finaste och jättelånga hår.
 Så långt hår ska min dotter me ha! Men brås hon på mig lär det ta ungefär hundra år innan det kommer hända. :P Alde hette hon!



moment av ha-begär.

Nu har jag ägnat en kväll i den lilla soffan, med båda djuren, datan, en mugg thé och en påse ostbågar och kollat runt på hundra olika hundsidor i jakt på ett nytt halsband. Sen började jag leta efter koppel. Sen en sele. 
 
Utan inbördes ordning;
 köpahund.se
jamihundsport.se
teba.se
zooimporten.se
vipdog.se
petster.se
doggie.se
hooks.se

Dessvärre hittade jag inte ett endaste halsband. Det han har nu börjar spricka lite. Eller rätt mycket. Han har nog badat en gång för mycket med det.
 Men jag vill ha ett lila! Av Hurttas märke. Men har dom lila. Nej såklart inte! Alla andra färger. Gul, orange, rosa, blå, röd, brun, svart. Lila? Nejsh! 
 
 Men visst finns det andra lila halsband. Javisst! 
Men då får man ju räkna med att hundstackarn inte kommer kunna bära upp huvvet pg.a alla jäkla bling-blingstenar som det tvunget ska vara pyntat med.
Jag vill inte ha en pnuttefnutt halsband! Rediga doningar ska det va!

Och sen vill jag ha en y-sele. Eller jag menar, Z vill gärna ha en y-sele... Fst jag vet inte varför just y-sele.. Men det känns skönast och mest komfortabelt..  Och ett nytt koppel. Ett läderkoppel tror jag han vill ha.. Men det vi har nu är rätt skönt. Men vi använder hellst kopplet vilandes i fickan. Går mycket bättre då.. Rätt märkligt egentligen. Fast ändå inte. Jag skärper mig ju såklart mer på omgivningen utan ett säkerhetssnöre..
 Ikväll gick vi från icat och hem utan koppel, genom samhället. Jag med en ostbågepåse i handen och han med en dragkroksplopp i munnen. Hela jäkla vägen. Svansen viftade.

Sen behöver jag ett baksätes-skydd eftersom hundstackarn knappt får plats i buren längre. Och eftersom buren är den största jag kan knöggla in i den bilen och eftersom jag inte lär ha råd med en ny bil sålänge jag är kvar på detta jobbet med domma procenten så får vi kanske ändra visionen en smula. Men när jag blir rik och har råd att börja spara igen så ska jag köpa en ny bil. 

Nu ska jag sova. Imån kl. 8 ringer klockan.. Vi ska flytta hästarna vid 10 och innan dess ska hund vara rastad och mätt. 


hoppas på en riktig vargavinter så vi får användning för hans sketafina, varma täcke. 


testing testing av smilefunktion i kameran. Vargagrin.nu
 

den bästa starten

Denna morgonen började med att vakna av magsmärtan från helvetet. Sådär bra början på min sovmorgonshelg. Men jag misströstade inte. Släppte ut hunden på kissning och went back to bed. Vaknade några timmar senare av klockan men kom inte loss ur sängen pg.a två djur som låg på var sida, på täcket. Zätas huvve som vanligt över min hals. Bojjan som vanligt som en boll så nära som möjligt. 

 För övrigt kunde inte denna dag börja på ett bättre sätt. En mysig ridtur på Scan med L och P i skogen. SOM jag saknat skogsrundor till häst kände jag medan vi var ute. Att man kan leva utan det? Att jag klarat mig i flera, flera år utan. Sämre kan man ha det. 



 Vissa saker talar man inte högt om. En sån sak inträffade innan.

hunden med panikångestattacken

Det var en gång.. 
 
en liten svart hund med en lång kropp, långa ben och långa öron men som hade lite för korta ben för den långa kroppen, så ibland var det svårt att se om det var en falukorv som kom vaggandes eller om det verkligen var en hund.
 Den långa hunden var sin mattes absoluta ögonsten och favorithund och sällskap på hela jorden och gjorde henne alltid stolt och extremt mallig på kurser. För ni förstår, det var det enda stället den långa hunden lydde på. Hemma hade matten aldrig så gott godis att det var värt att kämpa för. Om man får ju inte vara dum, inte sant?

 En eftermiddag när den svarta, långa hunden hade varit själv en hel dag för matten var tvungen att jobba och tjäna ihop pengar till mat och husrum och en och annan kurs, gick dom ut på en långpromenad i tyskskogen. Matten var lite nervös i den skogen, men hon slutade inte gå i den för det. Den var ju så bra. Aldrig i männske i sikte och så fin att promenera vid precis vid sjön.. En riktig idyll. Men tanterna på mattens jobb hade skrämt upp henne med att det bodde en hemlös tysk i den skogen. Och matten hade börjat fantisera ihop skräckscenarion i sin arma skalle om vad som skulle hända en vacker dag när hon sprang på den folkskygge tysken. Hon försökte frenetisk komma på så många tyska fraser hon kunde. Men det enda hon kom på var Raus och Enschuldigung. Och Ich heisse Lisa. Ich bin drei und tjugo jahre alt. Ich wohne in klavre. Men det var också det enda.

 När den långa hunden och matten hade kommit hem från tyskskogen med livet i behåll och tiden så sakteliga började närma sig sex stängde matten av datan för att förbereda avfärd mot hundkursen. Men hittade samtidigt en liten, liten brun och äcklig fästing två centimeter från den långa hundens ena och enda och ack så lilla pung. Matten rullade över den långa hunden på rygg och skulle börja gripa efter fästingen när den långa hunden skrek till och kastade sig avigt!
 "Vafalls?!" tänkte matten
Hon rullade över honom på rygg igen och skulle börja gripa efter den och den långa hunden han skrek och han skrek. Som en rabiat, rabiessmittad varulv med dödsångest betedde han sig. 
 I tjugo minuter höll matten på innan hon till slut gav sig efter blod, en dansk skalle, klösmärken och tårar. Hon kunde vara extremt tjurig och envis med ett enormt tålamod när hon kände för det. Men det tog slut det också efter en kvarts brottningsmatch i soffan. Jäklar vilken stark hund den långa hunden var!

Fästingen sitter kvar, matten är fortfarande lite bitter och hon hoppas att den långa hunden får borrelia av den äckliga lilla fästingen så han fattar han den ska bort nästa gång. 
 Sen hoppas hon att hon får hjälp av någon att ta bort den imån.

Snipp snapp snut så var denna sagan slut.

RSS 2.0