BB data

maha, jag kom på de själv. :P Bärbar data. Precis vad jag fick av David och pappa i present igår.
O så glad jag blev!  Precis vad jag önskat mig!!

Trodde för en halvtimme sen att jag skulle få tillbringa kvällen i David och hans vänners lag, men icke! Han kom hem och meddela att dom skulle till nån annan tjomme. Jävla typ! Så nu har jag en hel del plugg att ägna mig åt, försöka få på Öride grimman som jag tyckte han hade gjort sig förtjänt av att bli kvitt. Jojo, nu har han inte gått att få tag på sen i tisdags... Ehm, lite skyldig kanske.? Känner mig så iaf.

Sitter här i mina nya kläder jag impulsköpte igår när jag, Loo och Mowgli va på rågårds. Ett par KILLjeans, (tantan i kassan fårgade om jag ville ha en kartong till dom,) ett festtopp och en tshirt.
Va i ingelstad igår me mowgli medan Loo jobbade. Träffade lite gamla lärare and so on. Känner mig så jävla cool när ajg slänger me engelskan. ;P YEah'

men nä, här kan jag inte sítta och stirra. Jag har en del plugg som sagt.

See ya!

Jobb.

Igårkväll skulle jag lägga mig tidigt, jotack, klockan elva är inte tidigt för min del. Och med risk för att inte höra klockan och därmed försova mig vågade jag inte somna, så jag låg ett bra tag och läste igenom vartenda sms och raderade onödiga och meningslösa, sen när de va klart, gav jag mig på kameran. Sen kunde jag inte komma på nån mer ursäkt att va vaken så jag släppte lampan, och somnade på stört!

Idag var dagen jag började på mitt "nygamla" jobb. I köket jag började min kökskarriär. Där har jag från och med fredag ett vikariat på 75% vilket passar mig ypperligt, slutar oftast halv tre vilket betyder att jag har hela eftermiddagarna på mig att plugga, köra hästar, sola, bada och leka!!

Såklart försov jag mig inte, vakande därimot en halvtimme innan klockan och kunde njuta av en ¨lång snoozning.
Jobbade som ett djur i disken, värmen steg i både rummet och i mig, sen fick jag uppgiften att skala 10kg potatis. Ehe, skitkul! Fast hann kanske bara 3 för sen steg diskberget och sen kom chefen tillbaka efter att ha fixat med mitt schema i ett annat kök, för det inte funkade i det, och sa att det inte skulle va sånna potäter. Tack och lov.
En halvtimme innan jag slutade upptäckte jag till min glädje inte mindre än en fläkt i taket, den hade minsann inte ropat efter min uppmärksamhet mitt i middagsdisken inte! Men då, precis när allt lugnat ner sig hörde jag mitt namn lite svagt ovanifrån, glädjen var oändlig! Tills jag inte kunde hitta varken en knapp, spak, ratt eller strömbrytare. Sancka om glädjedödare! inte tänkte jag sjunka så lågt som till golvbrunnarna och be om hjälp heller. Icke! Prövade båda strömbrytarna och släckte lamporna i taket bägge gångerna. sen när jag tillslyut gav upp och gick ut med sista disken och kom tillbaka upptäckte jag en rackarna ratt utanför diskrummet! Nån jävla karl som kommit på den genialiska uppfinnningen!
De blev iaf svalt och skönt och andningsbart när jag skulle gå.

Nu va de ju inte meningen att ett helt inlägg skulle handla om hur jag upptäckte en fläkt, men så blev fallet.
Take it or leave it!

Smäckt i mig en hel påse Dragéägg me. Toppen på kanonkulan de.
Körde Minimon runt Vitthult/granhult. Kändes lite opigg idag, men fick ju dra ett tungt jobb i söndags, tösabiten.

Imån är det Mowgli och Ingelstad som gäller. :)


Sol .

Vilket väder! Vaknade inatt och det va knappt kallt på rummet, blir det varmare än såhär så får jag flytta ner i källaren för att inte få panik på nätterna av värmeslag, för täcke måste jag ha. Panik utan. Panikpanikpanik. :P 



  Låg ute i gräset och solade, pluggade och åt tonfisksallad. Så skönt.

 

Va me när Lovisa körde Öride idag. Han blev redigt svett!! Men han va pigg hela tiden så det kändes inte så farligt.
Körde med Majsn själv elvarundan. Hon blev me redigt svett, men med tanke å hur varmt det har varit idag är det inte så konstigt. Fast vi travade rätt mcyket också, och gjorde två vänstervolter som hon hat haft rätt svårt för innan, men nu känns det som att det börjar släppa. Halterna va därimot inte lätta idag, försökte flera gånger, förgäves, hon stannade bara till sen gick hon igen. Får träna mer på de. För still ska dom banne mig kunna stå. Basta.

Nu måste jag göra mig iordning inför imån. Upp i ottan och iväg och jobba. Har inga bra skor, får fixa de  på onsda..

Gonattski..

värkar..?

Igåreftermidda undrade jag så smått om jag inte befruktat mig själv och skulle till att skita ut ungen på studs. Hade sånn smärta i magen! Det kom i stötar och kändes som nån köttade in en brödkniv i magen och vred runt. Jag bara vek mig dubbel och föll ihop på golvet. Så jävla ont!! Kändes sådär kul  när man skulle få gäster på kvällen. 
 Pappa städade av här nere innan han åkte till farmor för att hjälpa henne med papprena och ta med henne hit, men hon blev dålig så hon kunde inte följa med sen, lilla farmor. Ska ringa henne sen och kolla läget. 
 David gjorde enbart det han blev beodrad, sen stack han till tv:n. Så när gästerna slutligen kom, kände jag mig bara halvfärdig eftersom pappa inte kom hem med mjölet förrens precis innnan dom kom och jag inte hunnit byta kläder och David inte gjort mer. Men det hela slutade lyckligt iaf, maten räckte och blev över och det va dessutom gott!

Grannens ettåriga norsking Mimmi kom och hälsade på flera gånger, med hela köket fullt med folk, en ilsk katt och en nyfiken hund hade inte jag vågat mig in om jag va katt. Men SÅ söt!

Idag ska jag börja plugga på tredje veckan och imån, torsdag och fredag ska jag jobba. På onsdag kommer Mowgli upp/ner till växjö och Loo. 
 


Rinkdansen.

Jag kom in!! Vi ställde oss i kön vid halvåtta-tiden, så 1½ timme ägnades åt iaktagelse utav människor, pratandes me Loo och jobb-Jonas och så lite frysande.
Förfesten va lite halvsådär, första intrycket av tjejerna va minus. Skräniga, lipiga, högljudda bekräftelsesökande och irriterande. Killarna brukar vanligtvis vara mycket mer mänskliga, och så också i detta fallet. Jag och Loo drack 1½ flaska vin, och jag kände efter första glaset att det va längesen jag drack senast, och beredde Loo på att stoppa mig om jag blev jobbig, men så långt gick det aldrig. Som tur va. Ve och fasa!!

Det va jättekul inne i Rinken och en massa människor! Loo och jag dansade väldigt mycket ihop. Väldigt roligt och flummigt emmelanåt. Me vi blev seriösa en gång och bjöd upp varsin gubbe som satt breve sina fruar, gubbarna blev sketglada men tanterna blängde lite snett, men dom va kanske bara lite skelögda båda två..?

Tre ingelstadlärare och nårra elever skymtade vi bland allt folk. Loo adopterade en tant i toalettkön som hon försvarade från ett fyllo och jag blev uppbjuden av en retarded. Jobb-Jonas hade letat reda på en minst två meter lång kille åt mig, då kände tillochmed jag mig smo en dvärg. Killen va dock inget att ha, värdelös på både foxtrot/tryckare och bugg, och när han pratade såg man all äcklig lös-snus i hela käften så nä. Jag dunstade sen. Ehm, ja. Kvällen va underhållande.

Ikväll kommer släkten på kalas. Tacos får de bli som mat.
Snart kommer Loo och plåtis fr att köra Mini. Jag ska fixa till kvällen och nu har jag så ont i magen så jag inte vet vart jag ska ta vägen.

Ciao bella!


Födelsedag!

Vaknade innan sex av att pappa försökte smyga upp för trappen. Sånnt går inte, speciellt inte den dagen man fyller år, då är man minsann på sin vakt!! Fast jag tar hela födelsadagsgrejen med ro och inte bryr mig så mycket längre, så sitter det i att man vaknar och sover räv när dom kommer på mornen. Varför? Det bara ÄR så! Man har alltid gjort det! När jag va liten vaknade jag skittidigt och väntade på dom. Time changes. 
 Skulle iaf vänta nårra dar på presenten. En överraskning blev det... hrm.

Eftersom hästarna gick nere i den nya hagen igår på eftermiddan fick dom sova i den gama inatt för att ine kasta i sig för mycket nytt gräs. Igårkväll hjälpte pappa mig att flytta dom, men idag tog jag alla tre plus skottkärran med mat, samtidigt! Maha! När man är 21 får man göra de. Öride är ett as på att bli ledd går saktare och saktare tills det står still. Men jag viftade lite med grimskaftet så han kom framför majsan och då minsann gick han.




Hittade en tunikaliknande grej igår i stan och strumpebyxor.
Skorna lös med sin frånvaro så det blir till att skicka efter,

Idag ahr jag ägnat morronen och förmiddan åt att baka bullar. Skulle göra sånna Linnea gjorde men det gick itne, så det blev nån knasig variant men som smakade minst lika gott! Och det, är faktiskt huvvesaken!!

(hos Linnea i Sydney när vi passade barn och bakade bullar)

(ja, man va lite brunare där.. )


Solig dag.

nu har jag kört Mini den rundan jag hittade igår. En timme och 20 minuter tog det. Jättefina och mysiga vägar. Mini va svett men väldigt pigg när vi kom tillbaka. jag vet inte hur jag ska få den donnan trött?!! =P Galet.

Snurre va me idag. Mysigt.     Märkte inte att han räckte ut tungan förrens nyss! :P

Dom har även fått emigrera ner till den nya hagen för i eftermiddag, dmo får minsnan bo i den gamla inatt för att vänja dom lite vid de nya gräset. Man kan ju ta de lite lugnt med bytet så man förhoppningsvis slipper fångaset.



Nu ska jag göra mig iordning för att åka till stan och träffa Loo.

Ha're!


Valborg.

På valborg och 1 Maj jobbar jag. Får bli en lugn och ett väldigt tidigt sängläge  för min del. Inget vilt festande eller sen utekväll här inte. Är så glad at jag får jobba, tjäna mina egna pengar och träffa lite folk och framför allt göra lite nytta så jag tänker verkligen inte sabba första veckan med att komma som en zoombie. Ack nej!

Lina + ungar va här i eftermiddag och vi hjälptes åt med varandras hästar. Vi började med Majsan och Julia fick den stora äran att åka med. majsan avr superduktig och pigg och glad. Känns bra att ha fått på henne dojjor så hon kan gå ordentligt utan att ha ont. Vi körde ner till till mosalaan och till vändplatsen och vände, travade en hel del och hon va väldigt svett när vi kom hem. Men hon verkade inte vidare trött. Hon och Lovisa tävlade i traven. När Lovisa va påväg att springa om, sänkte hon huvvet och tog i som attans i backen. Här skulle minsann inget tvåfoting förbi! Hon blev så överengagerad så hon la i galoppen, men fortsatte snällt i trav när jag tatt ner henne igen.
Sen fick Julia prova köra henne. Ungen sken som en sol och höll så krampaktigt i tömmarna så jag fick slita loss händerna när hon skulle ändra längden lite. Ho både travade och gjorde halt, höll sig på vägen hela tiden,  fast diket va nära flera gånger redde hon till det själv innan olycka inträffade. Sen välte hon dessvärre när hon klev ur vagnen och började skrika och så va den idyllen pajjad.
Måste träna mycket kondititon med henne. Långa skrittturer är nog hyvens bra för hennes del. Majsan alltså.



Öride va me duktig . En helt annan häst än den jag träffade i februari. En rädd liten orolig själ med nerverna på utsidan av den håriga tjocka magen. Idag är han en kaxig ung man som sätter sig upp mot Mini i hagen, busar och står i och flörtar satan med Majsan. Han är lugn från stallbacken och inte en skentur sen K va här och "skenade av" honom. Nä, det är knappt man tror det är samma häst. Han är fortfarande försiktig med människor och lite knepig att ta i hagen, men det går! Han är ju inte riktigt som vilken annan häst som hells heller. Som Lovisa säger "det finns bara en som Öride." Och det har hon helt rätt i!! Men med tanke på hur långt han har kommit på denna korta stunden tror jag bara att han kommer bli ännu bättre. Han har en väldigt fin trav med tycker jag det verkar som. Som itne kan nånting om trav, men han ahr ett bra steg.
Jag som inte gillar trav, aldrig hållt på med eller varit intresserad av det, har nu inte mindre än tre travponnysar här. En startad och två framtida tävlingsekipage. Hoppas, hoppas!

Imån ska jag banne mig ge mig ut på en långtur med mini och utforska vägen jag hittade på kartan. Sen ska jag förhoppningsvis hinna hämta linserna inne i stan, köpa 9 långa isolatorer till hagen och göra klart den så dom kan byta, och göra klart engelskauppgiften.

Nu ska jag gå och lägga mig i mina nya soltorkade lakan!! Finns inget bättre! Eller jo, jag ahde kunnat avra lite mindre smutsig, men jag kommer ju bli skitig lika fort imån igen, så spela kvitta!

Helgen ska iaf bli rolig!!


Nya vägar.

Jag har hittat en ny väg att köra med Mini. På en karta än så länge, tänkte pröva den imån kanske. Idag är det Majsan som ska köras.  

Har städat hela undervåningen och bäddat om min säng med dom nya lakanen jag köpte  på Lagerhaus i torsdags.

http://www.youtube.com/watch?v=QHnga0owQ-0
-underbar låt-

Nähäpp, nu ska jag hänga lite tvätt sen ta mig an mitt rum.

nu passar det!

Håpp, tog mod till mig och ringde till syokärringen som jag inte alls gillade  sist jag prata med henne. Men idag va hon så himla fromm. Väldigt hjälpsam, "jamen dåså, då fixar vi bara de." De va ju en jäkla massa krabb tydligen eftersom jag redan börjat me engelskan och var tvungen avbryta den och sen börja på halvfart istället. Äsch, jag fatta inte hur hon prata om, men nått sånn va de iaf.
Men hon ringde iaf upp sen igen och "haha, ja nu ha ja prata me en stockholmsbrutta, ja dom har ju så rolig dialekt där uppe." Ska hon säga!! Hon låter som hon är från norrland, och jag vet inte om de bara är jag, men dom har ju inte alltför tråkig dialket där uppåt heller. :P

Men nu helt plötsligt ligger jag ju alltså en vecka i förväg, vilket kännshimla bra, eftersom jag då kan ta tag i staketet med en gång, och kanske sen cykla med Loo och Mini en runda. hade vatt najs, eftersom jag bara suttit inne och grämt mig över det här hela dan.
Ringde till en föntergubbe som ska sätta i speglar i mina fönster som jag hatt på fixning. Så på fredag, (min födelsedag för lyckligt ovetande) ska dom va klara. Det får bli en födelsedagspresent till mig själv! Hurra! Hurra!

Hujedamig! klockabn va ju redan fem snart, hade tänkt mig hinna klart så långt de går me staketet innan Loo kom, men hon av påväg nu sa hon. Ehm, men ja, jag har ju ingens tres em engelskan nu lägre, så jag kan nog cykla med dom iaf!!

Mamma har namnsda idag!! Grattis till henne!

En massa löst pladder. 

Jaja,
 

sjukledig?

Kan man få ta sjukledigt pga mensvärk månntro?

En dag som idag, när jag har en dag att plugga ikapp och en rätt dag att plugga, ett staket att fixa, 3 stycken att ringa, en stek att laga, en tvätt som ska hängas, ett rum som är i behov av sanering (igen) och en häst som ska köras blir jag matt.
Men jag prioriterar bort:
 rummet, skiten ligger ju kvar.
 ringandet, tas imån.
 staketet, eller iaf väntar lite, om Loo kommer ikväll kan hon köra Mini medan jag fixar staket. 

dööööööööööööööööööööö!  

hästserietecknare

A, de är vad Lovisa och Julia tycker att jag ska bli.
Bara för att jag har väldigt roliga kommentarer om vad hästarna "tänker" väldigt ofta. Inte att förglömma, det är vad dom tycker, 5 och 8 år gamla. Alltså inte alls svåra att underhålla om man säger så.
 Detta fick jag reda på när vi tog oss runt Elvarundan. Öride drog Lovia och Lina och jag drog runt på Majsan. Eller vänta nu, ett radikalt snedsteg av mig! Jag drog såklart inte runt på henne, men hon och jag gick bakom vagnen, och vi hade lite delade åsikter om vem som skulle bära vem. Majsan ville såklart bli buren hela tiden och gick och knuffade mig hela tiden. Haggan. Men hon ska nog itne bli nårra problem att släpa efter vagnen. haha.

Imån är de plugg, plugg, plugg som gäller.

sunny side up

Idagens har mitt kära underbara Loo vatt här nästan heela dan! Vi har tampats med bångstyrig och icke samarbetsvillig taggtråd. Åt fanders med det!  
Körde Majsan runt Glosäng, lite social och intrycksträning, bemannade som vi va. Vi såg/hörde/träffade 6 hundar på 30 minuter. Trodde inte ens det fanns så många i den byn, men allla va såklart ute denna dan. Men Majsebajsanstumpegumpan va så duktig så! Blev omkörda av bilar 3 gågner, bara det en bedrigt,och dom skötte hon också galant! Både Loo och jag va glatt överraskade när vi kom hem .



Igår va jag me pappa i Mantorp på racingbanan där. David och jag gav han det i fördelsedagspresent i Augusti. Han (och alla andra) fick köra små sketasnabba bilar. Pappa njööt, log konstant och hade en asabra dag och ville inte åka hem, under hot och med våld fick jag slutligen hem honom när jag tröttnat på att sitta i halv storm och försöka läsa, renskriva eller plugga, eller stå och kolla när dom körde. Men jag höll ut bra länge!

 

Imån är det staket, hästar , avslutningsbugg och Loo på planeringen.

Fuck!

Jag är så jäklans arg på den där jävla engelskan nu! Speciellt på uppgift 058! Ska den ens kunna lösas?! Själva grejen är inte alls svår, jag förstår vad jag ska göra och allt, men orden passar ju för fan inte! Jag blir så föribannad!
 Dessutom har jag inte kunnat sitta i lugn och ro för på morronen va hovslagarn här och slog på skor på Öride och Majsan. Öride va huuur duktig som hellst, fast jag fick slääpa in honom. Majsan gillade inte när han slog i sömmarna.
Sen va de springa ut med hästarna, springa upp med en överfull kanna vatten i en skottkärra till dom och sen in, byta om och så iväg till stan. Jag kan itne bli blodgivare än på två månader för man skulle tydligen ha väntat sex månader efter hemkomst från Asien. Fuck.
Träffade mamma me och körde hem henne.

sen pluggade jag. I hela tre timmar, innan Loo och hennes mamma kom med mat till hästarna. Dom körde Mini elvarundan, sen pluggade jag en stund till, tills Lina kom och jag skulle hjälpa till att köra Öride. Den mannen gillade verklige skorna, sen har han vilat i nårra dar me så pigg som tusan va han! Och glad! Körde ner till Tords mösala'a och tänkte köra ner till Pelles me, men Öride ville minsann inte svänga, han ville hem, så istället för att bråka med honom och få antingen en skentur eller en häst i knät så körde vi fram och vände ner i en hage runt några stenar. Jag fick som jag ville i slutändan ändå! Fick bara planera om lite.

nu ska jag skriva klart min presentation och skicka in den så har jag en sak att göra mindre imån.

Har äntigen fått in bildernafrån kameran till datorn. Pappa hävdade bestämt att det skulle finnas en skiva som man skulle installera.
-Jag har fan ingen jävla installeringsskiva!
 -Har du kollat?
-JA! (läs: Nej.)
Gav ändå mod till mig och hittade ju en förbannad skiva, och en instruktionsbok och installerade skiten, med skivan.
God damn it!! Ett-noll.
Så bilder kommer inom kort.

Hejja!

*trumvirvel*
idag är en stor dag.
idag har jag pluggat klart hela onsdan och två uppgifter för imån!!

När jag gick ut med kvällsmaten till hästarna började jag fundera på vad Öride skulle säga om att bli longerad..?
Han hade troligtvis dött i åsynen av pisken.. men han måste ju vänja sig tänkte jag och kom fram till att fråga om jag fick lov till det.
Longerade Majsan i måndags och hon hade lite rodeouppvisningar men skötte sig i övrigt exemplariskt, iaf för att avra första gången.



Lingering=långsam. Gissa huur jag kom ihåg det och stavningen?! :P

Nehe, snart blir det nog sängen, va alldeles för trött idag på mornen. Läste lite engelska i pappas säng när han hade åkt och vaknade upp en halvtimme senare och hade glömt hästarnas frukost!! Visserligen visade det sig att dom inte hade dött av svält när jag väl kom ut.. men ändå!

duschat

va så äcklig så jag var tvungen att göra nått radikalt!!
Dessutom har mina linser helt omotiverat tagit slut så jag tvingas springa runt i glasögn och känna mig som en annan nörd! Visserligen kanske det ser bra ut samtidigt som man pluggar.. ? :P

Har vatt lite orolig att jag missat läsa nått på sidan om pluggandet och vet ni vad ? Det hade jag. Upptäcktedet samtidigt som jag ringde min lärare och frågade. Så nu ska jag skriva en presentation om mig själv på engelska. Ehm, den blev inte så välldans seriös kanske.. Mendet får gå.

Ska ut och tömköra Majsan nu, ska se om Snurre har lust att hänga me.
Hovslagarn kommer imån för att sko henne och öride så förhoppningsvis kan man börja köra lite redigare me henne sen.
Skulle egentligen till blodgivarcentralen imån, men de hinner jag kanske inte, vi får se.


glasögon

För 10 timamr satt jag här och skrev om mitt pluggande, och vet ni vad?
Jag sitter här igen. Och pluggar!!
Men en sak jag inte fattar är varför dom har med valp bland en massa skitsvåra ord man aldrig har hört talas om?! Jag menar. Valp. Lärde man sig inte det i typ trean?! Borde man inte kunna det ?
Blev lite skitilsk på min syo, mer oengagerad får man nog leta efter.

Körde en lång runda med Mini runt Vitthult och Granhult. Hade varit jättekul om dom inte räjsat sönder hela vägen. Decimeterdjupa hovtramp mitt i vägen. Så vi fick ta det lite stilla i kanten. Sen mötte vi en ko!! Iaf trodde nog Mini det. Men det var bara en tinkerskäck.
Tror minsann jag har ridit den när den bodde på ridskolan, hoppade. Kändes som en B-ponny. Men den såg himla fet ut. Snurre åkte med, han satt i cykelkorgen som jag hade häktat fast i vagnen. Klart han ska va me liksom!!!

På torsdag kommer hovslagaren och skor Majsan och Öride. Och så har Loo och jag seriösa planer på att ta hit Tyo.

Oj. Plugga va de.

Plugg?

Ja, jag tror inte det är sant. Hela bordet är belamrat med böcker. Inte sånnadär roliga sträckläsarböcer. Nejdå. Utan en fet engelskabok och två små häften, ett skrivhäfte, en svensk-engelsk ordbok och en svensk ordlista. Och mitt på allt detta ligger jag, halvt sovandes och gäspar sju kvart i timmen. Alltså, helt seriöst borde jag få för mycket luft i mig av allt gäspande. Jag kommer snart lyfta och fasta under taket tills jag lägger av ett rejält jätte brak! :P
 Engelska B ska jag läsa på heltid i 5 veckor. Den 1 Maj börjar jag jobba 75% så då får jag plugga satan!! Jobba, plugga, ta hand om hästar. Jag kommer dö!
Men sen ska resten pluggas på halvtid.

Påsken har förflutit på bra, datan har vatt på lagning eller nått så nu funkar ingenting som det ska. Har hur mycket bilder som hellst på kameran som jag vill ha över till datan, men icke!

Jossan kom fredan innan påsk och då va vi och grillade hos Loo, sen stack vi till Oléo. Träffade Erik och Emil.
Vi har vatt på Bio och sett Män som hatar kvinnor med Erik och Jocke. Filmen va asbra!! Ät aldrig baconchipsen! Luktar gris!! :S
Kört hästar.
Vatt på kalas hos farmor med faster och kusiner.
vatt på kalas hos mormor med moster och kusiner.
Jobbat två dar. I disken. Som vanligt.
 
Nu ska jag allt plugga vidare.

Vårskriksdag!

Det här vädret alltså! Underbaart! Kännde mig nästan tvungen ett tag att ta till ett riktigt vårskrik a lá Ronja Rövardotter, men med hänsyn till dom få grannar vi har så lät jag bli. Jag har dock varit ute konstant hela dagen. Bara gjort snabba depåstopp inne för påfyllning av mat.

Vatt ute på inte mindre än 4 promenader idag. Med varierad längd. Va så pass duktig och gick runt Glosäng med Snurre innan frukost. Kände mig som en riktig friskis. Lite svettis me. Himla varm redan klockan 8!
Sen talade jag med Öride och så gick vi en runda runt laggårn och kollade på redskap, och fortsatte ner mot bäcken och gick över den och hade oss. Han är ju himla modig i övrigt, traskade över ensilageplast som ingenting. Men en vagn pallar han inte. Satt och åt lite av det första vårgräset också. Himla gott.



Var ute en sväng med Majsan och Berta. Dom grymtade och flåsade som två grisar. Vi gick ner till dammen för att plaska och svalka sig i vattnet. Majsan började med att hoppa över diket, kom halvvägs och ficmk en rumpbadning. Berta litade inte på att bron (som Majsan inte såg) skulle hålla hennes bastanta kroppshydda, fast hon precis sett mig gå över, så efter lite lock och pock kröp hon över. Tveksamt. Sen avr det full rulle på alla hundarna. Snurre lärde dom allt han kan om plaskning, "inte för djupt, till magen räcker".

 

Låg en stund med Lukas och Lotus på altanen och solade.

     

Sen tömkörde Lovisa öride runt skrotbilsrundan och jag hängde på och visade vägen.

 

RSS 2.0