Youtube.com


FULL PATTE!!

Senaste träningen med Z gick sådär. 
 Helt ärligt.

Och nu vet jag inte hur jag ska förklara det här på bästa sätt utan att förnedra mig själv.. :P

Men Z har en tendens att alltid hugga i fingrarna när han ska leka. Så jag tänkte jag skulle träna bort det och lära han att bara hugga på vassego.
 Så jag sätter mig på knä på golvet och håller upp ena halvan av hans skunk (den andra halvan ligger nånannanstans) och säger Nej, låt bli till honom. Han är asduktig och lyssnar och hugger inte. Berömmer och berömmer.
 Sen säger jag Vassego och Z formligen exploderar i en kamphundsattack och hugger skunken på mitten, mellan mina händer, och halva min patte! 

 Jag dog så jävla ont det gjorde!!

Jag bara skrek rakt ut i smärta! Så risken finns att grannarna kan ha hört. Men dom lär inte va oroliga för ingen som har hört av sig. :P  
 Z blev skiträdd och jag blev asarg och gick och låste in mig på toan en stund för att stilla mina smärtaggressioner. Z låg utanför och skämdes. 
 
 
skunken är den svarta.

Jag vet inte riktigt om mina pattar har fullt så stora likheter med en skunk som Z tror. Alltså visst. Dom är inte stora. Men dom är fan i mig inte så platta och hängiga!! 
 Honnjävul!

Jag har lagt träningen på is för ikväll. Jag väntar på att ett blåmärke ska blossa upp.

 Det är okej att skratta.

Jaha, du gör redan det.
 Jamen så gör det i smyg då.
Jag offrar min heder på det här. :P


oftast är vi så goa vänner. Som mormor brukar säga.


Youtube.com


Från Youtube.com

Överjävlig liten skitsöt unge. Världen är orättvis. Det enda jag kan tänkas klaga på är att hennes engelska inte är så bra. Än. Hon lär va grym på det också om ett tag..

Youtube.com


Jag säger då de..

Känslan!

Känslan när man vaknar upp efter att ha sovit sked med sin fulla morbror... 

 I like it!!

Speciellt då om morbrorn är Johhny Depp och och han är klädd i full piratmundering och är allmänt skithet



och allt bara var en dröm. 

 Haha, man kan ju bli rädd för mindre! 



 Men att vakna och titta in i ögonen på en svart liten hårboll som viftar på svansen när man vaknar är ju inte heller helt fel..



Helt okej fredagsmys.

Nu är det freeeedagsmyyys!
 
Om det hade varit det sista fredagsmyset så hade jag vatt rätt nöjd.

Blev så himla sugen på pannkakor så gjorde en lite för stor smet och stekte en jäkla massa. Har både smet och pannkakor i kylen nu. 
 Med massa smör i smeten och med grädde, chokladgrädde, mammas hemgjorda jordgubbssylt och socker.

Tände massa ljus (närmare bestämt 17 stycken) och hängav mig åt mina pannkakor och Idol.

Men nu är jag precis tokmätt!! 

 Tänkte göra tonfiskcrepes till mig och Simone imårnkväll men så äter kvinnan inte tonfisk! Mänske! 

Red Scan the man i eftermiddags och han har blitt så jädrans rolig att rida nu! Med ork till lite egen motor så går det att kräva lite mer. Och han kan ju! Och jag orkar också. Och jag märker att varje gång jag rider så tänds det ett nytt ljus i min arma skalle och det går bättre och bätte med hur jag ska rida honom. :) 
 I början fick jag sitta och sparka och sparka för att han ens skulle börja trava och nu får jag sitta och göra halv halt på halv halt för han blir för pigg. :P En enorm skillnad! 
  Men han är omöjlig på att skita ner sig. Idag kom han in med skit i hela ansiktet. Jag vet inte hur han lyckas. Han måste stå på framknäna och liksom gnugga pannan i skiten. Mellan öronen liksom? Men han gör det ju för en god sak. Han älskar att bli pysslad med. Så han har nog tänkt till. :P


 

16.o2.2oo9

 

En vacker vinterdag i mitten på februari när vårfåglarna nyss hade börjat sjunga den blomstertid nu kommer och solen lös över alla som hade vågat sig ut begav sig den Feta Fuxen och den Kåta Kusken ut på nya äventyr i den kyliga solvärmen på betesvallen. Dom hade ett nytt uppdrag!
Slyet som den Kåta Kusken hade ägnat flera svettiga timmar åt att röja, och på köpet fått en tredagars kraftig träningsvärk i ungefär hela kroppen utav, skulle dän! Och eftersom traktorn hade en jävla snöplog påkopplat och därför var totalt värdelöst till dagens ändamål fick gårdens riktiga hästkrafter stå till förfogande.
Den Feta Fuxen insåg allvaret i situationen och skötte sig exemplariskt, klev fram med stabila steg över stenar och tuvor och den Kåta Kusken hade inga som hellst problem med att parkera i ett dike. Den Feta Fuxen hittade ju mat även där!
Den Feta Fuxens kära broder med halvblodsnerver hade dock lite problem med allting.. han hade vissa problem att ta det hela på allvar och försökte mest köra sitt egna race som beydde fullt ös, blockstillhet eller skänkelvikning. Men eftersom den Fete Fuxens kära broder med halvblodsnerver har en matte med ett hjärta och av guld, ett tålamod som bräcker de flestas och ett förstånd som är över sin egen hjärnkapacitet tog hon det varligt och lastade bara yttepytte-lass så det lilla aset skulle få klämm på det igen. Han kommer snart ta sitt förnuft till fånga och vara med på noterna. 
Den lille hunden som bara blev en liten smula bortglömd där han hade somnat nerbäddad i en hökorg med den Feta Fuxens pyjamas kom och mötte dom och såg bara en aning förnärmad ut. Han visste inte vad som var värst, att just ha blivit bortglömd i en hökorg och kunnat frysa ihjäl om det hade tett sig illa och han hade vaknat och hoppat ur eller att ha missat detta äventyr?! När den Kåta Kusken utan en endaste anmärkning till förlåtelse i rösten frågade om han hade sovit gott och vaktat gården ordentligt var måttet rågat! Hon fick en ondsint Talk to the tail- blick när han vände på tassen och spatserade iväg. Ensam, övergiven och alldeles iskall i hjärtat. Han hoppades på att husse snart skulle komma hem så det kunde få bli lite ordning på torpet igen så man kunde få en lugn stund och tid för återhämtning sisådär ett par timmar i sängen innan man skulle krypa under täcket och säga gonatt.

 


Slagsmålsklubben.

Min lilla fis har idag varit med om sitt första hundslagsmål..
 Ingen gick sårad ur striden som utspelade sig på pappas veranda. Z mot två portugisiska vattenhundar. Inte okej!
 
Den äldre ville döda. Zypher var livrädd. Han gjorde allt för att försvara sig. Han rynkade ihop allt skin på sin lilla näsa och morrade! Har aldrig hört han så.

 Men jag och han som äger dom tog med Z och den yngre utav hans och gick till skogen med dom i koppel och när dom slappnat av och Z fått upp sin svans igen och en stund efter så släppte vi dom. Det blev rätt mycket skäll och gläfs men efter ett tag så kunde vi gå hem med två hundar som inte var vänner men som iaf inte försökte döda varandra. Dom drack t.om ur samma pöl. Måste väl betyda något? 

 När vi kom in kände vi att Z luktade illa. Min faster som var där och pappa tyckte att han luktade sill?
Så han har fått sig ett bad nu. Dock tror jag att han eventuellt sårade sig lite iaf i striden.. Han verkar lite halt och svullen på bakfoten.. Han vilar sig i form, invirad i en stor handduk, sovandes i soffan.

Min lilla farmor fyller år idag så pappa och min faster firade henne hemma hos pappa. Min ena farbror hade också varit där en stund med sin fru, men eftersom det har blivit släktfajt mellan dom så varade inte deras besök så länge, och det hade tydligen inte varit så himla trevligt under tiden heller efter vad jag fått höra..
Tur jag inte var där då iaf.
 Och min söta faster hade köpt med sig dom godaste bullarna och tänkt på mig. Smörbullar! Direktimporterade från Sölves. Har visserligen kräkts som en kalv efter att ha ätit såna en gång, påväg hem från henne, men fortfarande lika goda! M-mm-m! 

 Pappa och jag kollade på en film som var inspelad i agusti-88 på när pappa höll på med skörden. :P 
Fasen vilka hönspappa han har blivit! David som var fyra år då sprang fram till den NYA Velsa vagnen när pappa tömde tröskan och klättrade upp av sig själv och pappa blev helt hispig när han såg det och tyckte det var oansvarigt av hans föräldrar att låta han göra nått så farligt. :P När pappa sen lyfte upp honom och satte han längst upp på havren i vagnen höll han på att kremera. :P 
 Och det såg så mysigt ut när David och farmor gick hand i hand i overaller och gummistövlar och hämtade korna.. :)

 

Tappade barn!

-Hur många mackor får man ta?
-Får man ta pålägg på knäckebröden?
-Hur många apelsiner får man?
-Får man ta två ostar på mackan?
-Vart är dom nya glasen?

Men herregud barn! Är det första gången ni blir serverade soppa i skolan eller?! Gör som ni brukar göra för helvete! Improvisera. Bara ni äter upp vad ni tar till er. Och när ni slutar tävla om ett jävla glas och slutar talla på alla andra så har vi bara domma. Punkt jävla slut!

Gah! Känns värre än tusen frågor med släkten nästan. :P

Men dom är söta barnen. Nästan jämnt. Men det är ett Jävlans liv!


Involverad till max.

Hösten är festandets tid har jag hört.

 
Måste nästan vara så för nu har jag hur mycket skoj som hellst inplanerat den närmaste framtiden bara!
Det är kräftskiva, smyckesparty, 25 årsfest x3, maskerad, tjejkväll och spelkväll! 
 
 I like it!

När jag kom till stallet hade L telefonkonferens och en "briljant idé". Innan jag visste ordet av det var jag inkluderad i den briljanta idén och rycktes med så pass att jag också började brainstorma och se fram emot festen. Den får gärna va imårn om den vill.
 Allt vi saknar nu är ett par öron och en jägare, sen är saken biff! :D


bra festande i helgen har jag hört..

Hoppla.

Ööööööö.

Känslan av att få den sista halvtimmen från igårkväll förklarad för sig. :P

 Men jag minns iaf att jag bröt arm med taxichaffisen!
Och vann, med lite hjälp. Men inte fick vi rabatt för det.
 Tror även vi lurade i han att jag var handbollsproffs. Men det är ju helt fel..

Jag hade lätt kunnat bli taxidriver om jag enbart fått köra folk som var så roliga som oss igår. :P 

 

Nu ligger vi på rummet, som ser ut som ett mindre världskrig, och vilar frukost.
 Sletna tjejor.nu.

Hotellfrukost är inte så himla mycket värt om man ändå inte kan äta den.. Fan me!
Och jag som längtat.

 Brolle var som vanligt galet snygg. MAMS! Resumé kommer när jag kan lägga över bilderna från kameran. :)
Men vi sa ungefär tio gånger under kvällen att vi måste gå nästa år. Men att vi ska sitta där nere vid borden och få mat.
 Och såklart komma närmre scenen!


Alltså, näe.

Det här är på allvar, INTE OKEJ! 

 
Fick skallavärken från helvetet efter min springrunda, den gick inte ens att döda med två alvedon, så jag fick se mig besegrad och skita i kalaset. Fick sms av L som jag skulle slå följe med dit att det var skallavärk där också. Just skittypiskt det! 
 
 Har sovit nu i tre timmar.. Men känner fortfarande av det.
Inte bra alls med tanke på att imårn, vid den här tiden sitter (står?) jag och dreglar över Brolle.

Nä, det här var inte alls vad jag ville med den här fredagkvällen..

Nu ska jag packa och måla naglarna.
 Jag ska se så jäkla tjejtjejig ut imårn så jag inte ens kommer känna igen mig själv! :P


Skojar nån eller?!

Man tror ju inte att det är sant! Efter att ha vatt ute på en joggingrunda med sånt jäkla flyt och sen kommer hem och får världens flimmer i ögonen och blir helt snurrig och nästan svimmar, det är tammefan inte okej!
Jag menar, här man vatt ute och vatt hur hurtig som hellst, då bestraffas man med nått kroppsligt förfall som nära på tar livet av mig! Jag fick liksom stänga av plattan jag nyss satt på och lägga mig på golvet med fötterna på en stol. :P

Men jag låter mig inte tryckas ner. Nä för nu taggar jag om inför inflyttningsfest!
Vad ska man ha på sig..?


saker man gärna vill ha osagt.

Det finns ju saker man önskar man aldrig sagt. 
 
Som man ångrar i samma sekund som dom lämnar munnen.

Ett bra exempel på det är

men vi kan ha förfesten hos mig!

Ehm, inte för att va sån nu Lisa. Men senast klockan 11.00 på lördag ska du befinna dig i stan. 
 Har du städat inför nått eventuell fest?
Har du överhuvudtaget börjat packa inför helgen?!
Har du ens tänkt på att det inte ens är du som har kontakten med folket så det kan komma precis hur många som hellst?!

 Idiot!


inte alltid så jäkla bright..

Möten man gärna vill ha omötta:
 När man möter på traktens uteliggare mitt i skogen. Inte okej! Inte för en sån feg-get som mig iaf! Dock blev nog han räddare än mig och flydde som en gnu rakt in i böle skogen. Inte mig emot. Men ändå. Nu vågar jag ju liksom inte gå där på flera dagar! Ja, det kan nog t.om ta veckor innan jag sätter foten i den skogen igen.. Det tar ett tag att komma över det traumat.

 Men det är lika roligt varje gång jag talar om det för någon. Man känner sig lite som en kändisintevjuad. Dom gick bananas totalt i köket. "Och vi som skrämt upp dig med det.." Fick dom allt skämmas lite. :P 

 Upplevelser man gärna hade haft oupplevda:
När man går gatan fram i snålblåst och duggregn och möter tre män med ficklampor som går och trampar utanför en häck, och Zypher som den enda vettiga förklarar kirg och börjar morra, man hälsar för att kompensera hundens beteende och hoppas att dom inte kommer klubba ner en, och springer inombords men får fötterna att fortsätta gå för att inte väcka uppståndelse. Sen när man precis passerat och hunden lugnat ner sig släcks gatlyset!! Jag trodde på allvar jag dog! Det blev så himlens mörkt. Men det värsta var ändå när det sketna lyset tändes igen!! Då dog jag på riktigt en stund! 
 
Det är ett typexempel på vad mina nerver inte tål.


Kaxig hund med inte så himla kaxig matte..



pajbak

Min lilla mami fyller år idag så istället för att köpa nått hon inte önskar sig eller behöver så tog jag ett enväldigt beslut om att baka nått till henne. 
 
 Så jag gjorde en pajdeg och klämde ut i tre olika stora formar och sen gjorde jag tre olika smaker. 
 

uppest: kladdkaka med lakritssmak i pajskal. Man smälter bara några Kick eller Käck eller vad dom nu heter i smöret och tjoffar ihop med den vanliga kladdkakan.

Liten i mitten: kanelpaj. Piece a cake!

Nederst: chokladkolapaj. Dock inte hälften så go som den jag åt i vetlanda. Den var riktigt orgasmikst god i jämförelse. Denna var inte så bra, god, men inte så god som jag ville att den skulle va.
 Just typiskt när man lagt ner tid och energi. I onödan nästan.

Men mamma blev glad. Hon fick dom på födelsedagen tillsammans med en blomma.
 Tacksam mamma!  

Har jag nämnt att jag redan skrivit nästan tio saker på min önskelista. Förstår inte folk som inte kommer på vad dom ska önska sig. Det är ju hur lätt som hellst!


Skräckfilmsscenario.

Det är inte okej att kl. o6.oo höra ljud som osökt får en att tänka på en skräckfilm. 

 
På morgonen ska det vara lugnt och stilla. Inget jäkla klockspel som klonkar. Som får en att tänka på en psykiskt påfrestande film som jag såg när jag va liten. Eller yngre. Handen som gungar vaggan ni vet. Den med barnskötaren och negern och barnen och klinkeklonkespelet utanför fönstret.
 En sån var det. Och hör en sån nervsvag person som jag ett sånt innan klockan 6 på morgonen blir jag väldigt nervös. Ja rent av lite hispig faktiskt..
 Gick sen och förväntade mig att Peyton skulle hoppa ut bakom nästa buske och döda mig. Fast jag hade nog blitt räddare om negern stog på vägen med nått trägårdsredskap helt plötsligt..
Jag fick tvinga mig att börja tänka happy toughts! På vad jag skulle göra efter jobbet, på vad varmt det var i alla kläderna, på vad jag skulle göra imårn. Vad som hellst som avledde mig från det. 
 
Sen fick jag syn på det här. 

 
Lite svårt att tyda kanske, men det är iaf en lastbil utan släp och så ett litet bilsläp bakom.

Jag tyckte iaf att det var roligt, kvart över sex imorse! Såg väldigt udda ut! :P Precis som han backat intill för att koppla på. :P

 Jaja, skit i att då. Torrboll.

Tips önskas!

Det är som så att jag blitt bjuden på maskeradsfest och vill ha tips på vad man kan klä ut sig till!

 Så gnugga geniknälarna och brainstorma nu för tusan!




Bra helg!

Haft en så jädrans bra helg så ni anar inte! 
 
 I fredags var det kalas för Erik som fyllde år. Vi placerade barnbordet ute i den inglasade altanen, det var ju ingen direkt åskvärme där ute, men med takvärme och lite filtar gick det an under tiden vi åt. Jag hade ju Z som värme också. Inknölad mellan fötterna inne i filten.
 Jossan som emigrerat till di danske drängarna var hemma för att jaga älg och gå på kalas så henne fick man också träffa. :) Läs hennes blogg vettja! Får ni lära er hur det går till att plugga till arkitekt i danmark. 
 
I lördags hade vi lite sovmorgon, långfrukost, morgonpromenad och så helgkurs i Rallylydnad.
 Nästan femton hundar och en precis avslutad löptik och Zypher var helt bortkopplad. Det är ju mycket enklare att träna och va intressant med en valp som inte vet vad tiklöp betyder iaf. Eller som inte vet hur man markerar revir. Z har lärt sig att pinka på tre ben nu förstår ni. Och då vill Z pinka hela tiden. För Z tycker att han är jättestor nu.. 


 
Så snälla gud om du läser det här.
Ge mig min valp tillbaka!!
Amen.

 Men han skötte sig ändå väldigt bra. För att ha insett två viktiga saker i livet liksom. :P
Men det var väldigt trångt med hundar och skyltar överallt.
Men kul var det, så nu vet vi vad vi ska träna på inomhus i vinter. Asabra att lära sig skyltarna på datan och öva in momenten och positionerna i lugn och ro. 

 Efter kursen i lördags kom vi hem och slängde oss på sängen och blundade en stund innan jag cyklade iväg till stallet och red Scan. 
 Och det gick så jävla bra! Sånt flyt, han va pigg och framåt och lyhörd och samarbetsvillig som tusan.  
  Vet inte om det berodde på att han hade en bra dag eller det faktum att jag hade ett litet, litet kort hoppspö i näven. :P
Eller helt enkelt att jag blivit så överjävlig över en natt.
Men fasen vad svårt det var att rida med spö nu när man är precis avdankad! Jag blev helt slapphänt och visste inte vad jag pysslade med ibland. Stackars häst. 



 Efter ridningen i lördags vankades det favoritkusinkväll med pizza och film och chips och rötter.
Vad jag tycker om mina kusiner! Dom är dom bästa verkligen.



Efter ridningen igår var det bio med Nättan och Happis på agendan. Blev jäkla stressigt, råkade rida lite längre än planerat, kom hem, snabbduschade, dom kom hit och så gick vi en snabbrunda med Z och så drog vi till bion och såg Jag saknar dig. Nått sorgligare har jag inte varit med om i bioväg!
 Det var vi tre på ena sidan och så sex tjejer från skolan jag serverar på. Gissa vilka jag fick hånfulla blickar ifrån idag sen dom sett mig i min mest utsatta känsloposition.
 Vi tre hade riktig lipfest. Och så i pausen (filmrullebyte), när jag blottades inför kidzen, så tittade vi på varann och insåg hur miserabla vi var och började asgarva istället. :P
 Usch vilket öde..




Det är såhär det ska va

Börja dagen med en lång och mysig znoozning med Z och Boj. Sen ta en minsta lika lång frukost, gärna läsäta med en hundtidning framför sig som sporrar inför kommande kurs som man åker på efter en lagom lång morgonpromenad, som idag var i tät dimma.

Kursen gick bra, men jag tror Z behöver mer kvällssömn. Kalaset igår tog kål på honom. Han blev trött ovanligt fort idag. Men det var lärorikt. Men inte lika effektivt som på skånelägret. Där var det bättre på alla fronter förutom att det är närmare och billigare här. :P Znajf var definitivt enklare att träna med innan han började intressera sig för flickor. Huajaja, vilket helvete som har börjat nu. Jag hoppas jag har njutit tillräckligt so far!

Efter kursen åkte vi hem, trötta som as båda två, och la oss på sängen och blundade en stund.

Sen cyklade jag bort till stallet och red Scan the man. Så Jävlans bra gick det idag! Hade ett kort hopp-spö med mig som gjorde underverk. Användes aldrig men han blev en helt annan häst. Så jäklans samarbetsvillig helt plötsligt. Ögontjänare där! Efter att ha pysslat om honom ordentligt så stack jag hem, gick en promenad med Z i skogen så han fick rusa av sig och sen beställde jag pizza och sprang in i duschen. Räcerduschade och sen plattan i mattan mot Lenhovda och film och pizzakväll med kusinligan.

Det är såhär dagarna ska rulla på. Allting bara avlöser varandra. Någon seriösgrej och sen har man bara grejer på tur men inga tider att passa så man får ta precis all den tid man behöver och känner för.
Imårn hoppas jag att det går lika bra med mitt icke-planerande.


min sötfis

Ja, ni borde vara vana nu. Vid mitt tjat om Znajf.

 
Men ikväll på sista kursen så var vi på agilitybanan för det var det enda stället med lyse och Z och jag var kvar sist, som vanligt, alla bara bangar efter fikat och skyller på allt möjligt för att åka hem.
 Iaf, fröken har en vit gosedjursudel i en lång lina som vi brukar träna distraktion med i famnen. (Ajabajapudlen.)
Sen börjar hon prata med Z och triggar igång honom, och han är ju inte den som är sen med att nappa på lek så han kör en katapultattack i magen på henne och snor pudlen och far iväg som ett skott över planen med en pudel som är lika stor som han själv i munnen, med ett stadigt tag över ryggen.
 Varv efter varv efter varv springer han.
När vi tror att han börjar bli trött så börjar han hoppa ett hinder, med pudlen i munnen och 10 meter lina efter sig. Ett varv, hopp. Ett varv, hopp.
Men när vi sen kollar så är där ingen pinne i hindret, så han springer mellan hinderstöden och hoppar ett tomt hinder!
 Dumhund. :)

Imorse hade vi seriös brottningsmatch på köksgolvet innan jag skulle till jobbet. Typ sådär kl halv sju drog vi igång. Lille fis.

 Och det läskigaste på hela dan!
 När jag ska gå ut och hämta cyklen så ligger den röda batterispannen, som har stått där sen jag flyttade in och antagligen några år innan dess också, och som vatt halvfull med vatten och en salig massa bråte, omkullvält i öppningen, allt vatten och bröte utspillt över golvet och min cykel innanför där. Och med loft i taket så vem som hellst kan ligga på span där uppanpå.
 Jag tror inte hjärtat slog på hela halvminuten det tog för mig att hitta rätt nyckel, pricka hålet och få ut cyklen. Ska tilläggas att jag övervägde noggant om jag skulle ta bilen istället. Som inte var i radien av en krigszon.
 När jag sen kommer hem så inser jag att det är ett loft till i taket, precis ovanför ingången, där jag har passerar tre gånger då. Tur jag inte visste det kvart i sju.

Säker framtid

Vet nu vad jag ska göra fram till jul iaf. Gick in på Ica bara för att köpa skethusapapper och hittade ett riktigt kap! Två paket för 46 :-, blev fyra för 92! Perfekt! 24 rullar!


I like it!

Jag gillar att två timmar efter en frodig frukost inta en mastig och gärna chokladig fika på ett mysigt fik i en stad nära dig med en älskad mami! :)

När jag precis innan avfärd sprang förbi en spegel såg jag att jag hade en cysta på baklåret. Bara köra ner handen i brallan och håla ut ett par kalasbyxor från i fredags.. :p

(läs som förra torsdan)


Skallabank.

I två dagar nu har jag vaknat med jordens huvvevärk som inte går över på hela dan ens med tabletter. 
 

Tokdissad.nu

Ligger i soffan som en mindra handikappad uppbunkrad mot stora kuddar och nerstoppad under massa filtar och raggiarna på med katten på magen.
 Lyssnar på Winnerbäck och Melissa.
Sjunger kankse med rätt så effektivt. Kanske lite högt. Kanske lite falskt.
Tydligen var jag inte så bra iaf för kattrackan skrek till och tog ett jämfotahopp från magen och upp på ryggstödet. Bort ville hon. Och det snabbt. 



 Är så jävulskt trött idag! Råkade fastna för en film på tvn igårkväll så gick inte och la mig förrens kl 12 och sex timmars sömn är för lite..  
 Det första jag gör när jag lyckats hasa mig ur sängen är dessutom att välta ut en full mugg med mjölk över ugnen. Sådär inspirerande.. Halvt förblindad av trötthet och ordentligt jävla pissenödig och så blir man tvingad att börja torka mjölkblask! Gaah! Kan få vem som hellst att gå och lägga sig igen.  
 
 Vatt och hämtat Zbäbin hos mamma och gubben så nu är ordningen återställd.
Nu har han lärt sig bli skjuten, funkar nästan alltid. Backa bort från mig på kommande och snurra med lite handvisning. Lille plutten. <3 
 På torsdag är det kursavslutning.
Vad ska vi ägna oss åt sen hela vintern?!!



vilsen i pannkakan

Hur kan det vara hälsosamt att träna när man nästan får hjärtattack på köpet?! 
 
 Jag har faktiskt varit ute och sprungit nu! Ja, jag letar också efter kryss i taket.. Helt ofattbart.
Men jag bara kände att fan, jag kan ju inte gå och lägga mig nu. (klockan vad tio över sex) och sätta sig i soffan och förbli där hela kvällen är ju inte heller så lockande. Och inte ens hungrig var jag! DÅ är nått fel!
 Så det enda jag kunde komma på var att gå ut och gå. Och då kunde jag lika gärna springa med tänkte jag. Hundfri som jag är. Knoddis sover hos mammas gubbe i helgen. 


Lilleman som har fruktansvärt roligt..

 Så sprang gjorde jag. Kopplade i Melissa Horn i pådden och så sprang jag. Hade sånt jääkla flyt! Sprang från järnvägen vid fiskodlingen, sprang och sprang och sprang. Upp förbi odenplan och ända till Ica sen dödade backarna mina ben så då fick jag gå. Ni som är helt desorienterade i klavres närområden kan ju inte veta hur jäkla långt det är, men det är långt. Tro mig!
 Jag blev liksom inte ens trött! Jag bara väntade på andnöd, kramp i benen, håll eller vad som hellst. Inte ens andfådd blev jag. (Förrens vid ica då.)


fruktansvärt jobbig vandring i Dikanäs. Ångest över lillknodden som inte var så gammal som fick gå så långt..

Ähe, jag är i sån chock fortfarande! HAR jag verkligen så bra kondis? Eller var det Melissa som gjorde det? Kan man gå in i texter så mycket att man glömmer bli trött?
 Kan man få tro att alla texter har hon skrivt åt mig?
Kan man få skicka en hel låtlista till en person för att få ut vad man känner? 
 
Jag kan inte skilja på om jag vill vinna dig
jag kan inte skilja på om jag vill va med dig
jag kan inte skilja på om jag vill bli av med dig
jag kan inte skilja på om jag vill skada dig
men du om nån borde förstå
att man inte gör såhär mot mig 

 
En sak vet jag iaf, och det är att jag måste hitta mitt pannband, eller köpa ett nytt, för tusan vad det drar i öronen!



Höstpepp!

Hellre gå på is och ha det glatt än att gå i lera och sörja.

 
Dagens visdomsord from Lisa the poet! Ni kan notera det.
Alltså jag älskar när det är såhär kallt och blåsigt och löven yr i luften! Det skulle vart lite kyligare så man kunde haft raggsockarna på sig lite oftare.
 Me igår på hundkursen körde jag på både långkallingar och raggisar och fleeceundertröja och halsduk. Bortsett från att halsduken skymde sikten ner på Z så var det perfekt värme.

Igår var jag och mamma i vetlanda och gjorde stan. Började dock med att knalla in på närmsta fik och kränga en chokladkolakaka. Sådär en och en halv timme efter frukost, tycker jag är precis lagom länge. 
 Så jäklans god var den så nu måste jag hitta på en bra kopia på den.

  Hittade för en gångs skull massor kläder och t.om nya boots! Som jag letat! Och så träffade jag en gammal klasskompis och bästis så vi catchade up en stund.
 Outfiten till Ladies night är härmed spikad!

Nu har jag kört ett städryck här hemma och vart ute och långridigt i skogen. Så jäkla härligt. På hemvägen hade Scan ett jävla ös på steget och när vi trava så hade dom lite kapplöpning med varann. :) 

Det går bra nu! 

image description
det går bra förutom att jag inte kan klä mig ordentligt. När jag påväg ut igår sprang förbi speglen såg jag att jag hade en korv på bakbenet. Bara ner med näven i brallan och håvade upp ett par kalasbyxor som tydligen också ville med ut. :P 

 

Tvn from hell.

på tvn rullar nog nyheterna, tror jag. Eller är det nått slags krig? 
 Faktiskt så ser jag inte det för fanskapet flimrar så mycket att jag blir precis skogstokig. Ett tag hade jag iaf ljudet att referara till, då var det som sagt äntligen hemma, men någonstans i början på House försvann även det. Så här sitter jag. Ensam och övergiven i min soffa. Med en uppäten chokladkaka och kallnat the med sump i botten, nyduschad i enbart en säkerligen lite lätt hårig handduk och känner i nacken hur det blåser ute.
För det är någon som inte har isolerat fönstrena i den här lyan, i huset som kommunen glömde. Jag är säker på att när det snöar småspik i vinter kommer jag tvingas stå redo med snöskyfflen innanför fönstena och springa och slänga ut snön genom dörren igen.
 Åker jag och mami till Vetlanda på torsdag ska jag tammetusan köpa nån tätlist. Såhär är ohållbart! Det förstår väl varenda männske?!


är det såhär man ska ha det inomhus va?!

SötZ.

Igår sammankomstade David och jag hemma hos pappa- FF!- för att lägga spår och laga mat.
 Jag fick dessvärre göra båda sakerna för David var tydligen jättetvungen att göra nått dödsviktigt på datan. Nån kurs eller nått. 
 
 Han hade iaf fixat blod och rådjursskånkar och skickade iväg mig med det och en sprayburk och lite snitslar och en något luddig förklaring på hurdant spår han ville ha och vart.
Han jobbar ju i skogen och använder seriösa ord när han ska förklara något. Typ grovtalle, hie, kalhygge, surhål, mööse och tät ungskog. Jag fattade bara hälften men gjorde iaf ett sjuhelsikes överjävligt spår till Krut som fick springa genom tät ungskog, surt möösahål, grovskog, lingonsnår och avverkning. Jag ångrade mig när jag stod mitt i mösen att jag inte tatt på mig vadarstövlarna när jag nästan sögs fast i marken. 

 Z fick ett lite lättare spår men med några 90 graders svängar. Det var bara andra gången han gick blodspår och likt de första gången så var han väldigt tveksamt om det verkligen var en så bra idé. När han kände blod och skånklukten så kastade han sig ner på marken, skrek "taaake coooveer" och började moffa hotfullt. 
 Efter ett par minuter utav detta märkliga beteende när jag tagit ett steg i taget i spåret så bara tog han helt plötsligt upp spåret och gick det hur bra som hellst! T.om svängarna.
 Nästa gång ska jag bara göra dom tydligare och nog lägga hela sträck med blod för att han ska förstå dom bättre. 

 
visste inte ni heller att Heinz har bytt konsistens på sin ketchup?

Idag har jag tränat Z på att bli skjuten. Har tränat på det en gång innan och när han fattade vad det var han skulle göra, kastade han sig omkull på sidan och såg inte det minsta död ut, men vad ska man göra? Sötskiten är ju för excalterad. :P


ser ni det snygga halsbandet? :) 

 
Idag slutade jag kl. 12 och har gått långrundan i tyskskogen och som sagt tränat med Z.
Vid tre cyklade jag bort till stallet och red. Mycket motion idag! Like it! :) 

 Har unnat mig choklad-thé och chokladchoklad i soffan till tonerna utav Äntligen hemma. Men nu har ljudet försvunnit. Igen. Det brukar räcka med att byta kanal en gång men Bojan ligger så bra i knät nu, utan att ens röra datan så det är bra. Och har ingen fjärk. :P
 

Kanondag!

Dagen har varit så himlens bra!
 Z skötte sig exemplariskt på rallylydnadsträningen i Tingsryd med Loo och Betty.
Scan blir roligare och roligare att rida och jag gjorde en så förbannat god kycklingcurrygryta.

 Det går bra nu! :)
Men skaffar jag eller Loo en hund till någon gång i framtiden måste ett större fordon införskaffas. Fasen vad grejer vi har med. Hela baksätet fullt. Och så måste vi börja ta med kameran på träningarna så vi kan ta lite seriösare bilder. Fotade och filmade med phånen kameran. Inte världsbäst kvalle på den dårå..



Jag, Znajf och Boop.


Loo och Boopen.


kyckling, prujolök, rödlök, vatten, curry, gräddfil, ananas, tomat, salt och peppar. Mumma!

Master chef

[oops: update: läs: söndag.]

Alltså idag har jag haft en så jäklans bra dag. Nästan som i fredags när jag gick runt och var allmänt lycklig. 
 
 Jag och Loo fyllde jeepen och åkte till Tingsryd med Betty, Radar och Zypher på förmiddan. På allvar fyller vi hela baksätet med grejer och bagaget med hundar när vi ska någonstans. Vi kom fram till idag att om någon utav oss någonsin skaffar en hund till någongång måste någon utav oss skaffa en minibuss eller en husbil för att få med allt. 


samling, tystnad, tagning.
 
 Väl i T-ryd var det allmänträning på Rallylydnad. Och Z var så jäklans överjävligt bra! Jag var så stolt över honom. Och dom andra, som jag inte ens känner, berömde honom jättemycket!
 Jag blir glad in i märgen när jag hör sånt men jag är SÅ dålig på att ta emot beröm! Men jag blir glad och tacksam men vet inte hur jag ska tacka utan att verka som värsta nörden. :P

 Loo filmade den rundan som faktiskt gick bäst. Finns på fäjsan.
Betty var också jätteduktig men hon är så stor så jag ramlar typ över henne och hon når upp till handen man har godis i och går och slickar en i handen istället för att söka kontakt. Men med Loo går hon jättebra! Hon tar inte mig på riktigt samma allvar. :P 

 
ni ser ju. 

 Vi åkte och badade av dom efteråt för Loo tyckte dom lukta illa för jag hade låtit dom gå ner i ett sunkhål på pissepromenaden. Men dom ville faktiskt! och jag orkade inte riktigt håle


Det får inte bli en dålig vana.

Jag vet inte hur andra ser på saken, men jag är iallafall av den åsikten att ska man göra nått så ska man göra det ordentligt och det ska löna sig. 

 

Praktexempel på nått som lönat sig! Lägg till 46 kronor i mynt och en icakasse med pantflaskor.


 
 Efter att ha kört hem så många som ryms i Viola så kände jag att jag faktiskt skämdes lite över henne så tog jag mod till mig och städade ur henne. Mycket slitsamt, men ack och ve så fin hon blev. Och eftersom det är insidan som räknas så tar jag utsidan en annan dag. 
 
 

Dagens nederlag.

Ingenting varar för evigt, det vet vi alla. Och när mitt sällskap bestämde sig för att det var på Deluxe det hände ikväll så fick jag vackert sänka min flagga och följa med. Lyckan varar inte för evigt. Inte ens för mig en fredagkväll med en flaska vin i blodomloppet.

Men Deluxe och jag har inget bra förhållande! Har aldrig haft och kommer säkerligen aldrig att få.

Men om ni tände igång på dålig musik ni aldrig hört och inte känner igen med konstig rytm och ingen känsla.
Ni gillar att få ansiktet piskat av dreadlocks och riktigt få känna lössen hoppa av på er och in i näshåren.
Ni tycker det är charmigt när killarna har längre skägg än du har hår, när dom har längre hår än du någonsin har haft och ever kommer få men bara hälften så tjockt men aldrig sett en dusch eller schampoflaska i hela sitt liv.
När dom är lika tjocka som din underarm, och rör sig på samma sätt som ett barn med en bokstavskombination och inte har en enda vän.
När tjejerna har konstiga kombinationer i form av färg, mönster och form på kläder och gärna likbleka ansikten med kålsvart hår och illrött läppstift och tjocka glasögon.

Men DÅ har du kommit rätt!
Deluxe, plejset för dig som är lite härligt alternativ.

Det var tredje och absolut Sista gången jag någonsin var där!

Påminn mig gärna i svaga situationer.


RSS 2.0