Gamla ostbågar och soffmys

Har vatt i stan och lämnat av Johan som ska till Norrköping. Igen.
 Jag är så jäkla trött på den jäkla stan som han tvingas åka till vareviga vecka!

Va hemma hos pappa och gick en runda runt fällan med Snurre och Zypher.
 Z fick ett tokryck och skällde, morrade och reste ragg och höll på när han såg grannens hundar mellan granarna.

Nu ligger jag i soffan och kollar på top model med en hund i varje ände (av soffan) och käkar gamla ostbågar. Finns inget godare! Hellst på rostemackor med massa smör! Mumma!





Nu måste jag snoka reda på vart min ena lön är ifrån. Fick två in på kontot men har abra fått en spec. så nu vet jag inte vems den andra är.
Det är ju inte så att jag inte vill ha pengarna. Inte alls.
Men jag vill veta om dom verkligen är mina. Så jag vet om jag kan använda dom eller om jag måste lämna tillbaka dom.
 Jag vet. Dagens I-lands.


Dagens bästa.

Har inte vatt så himla bäst med den här dagen. Men Zypher gör såklart allt han kan för att liva upp vem som hellst och han lyckas! Vi har vatt ute och hittat en ny väg i skogen. Asabra! 


från en annan dag i skogen, skulle haft en annan inställning så ljuset hade blitt bätte men han posar så jäkla bra! 
  

 Nyss kom jag och Zypher hem från pappa där David och Krut också va. Jävla liv på dom där två! Krut och Zypher alltså. David är rätt lugnnu för tin.. Z har börjat växa ikapp Krut nu så nu ligger han inte på rygg hela tiden.

Jo nu kom jag fan på dagens bästa!
 Det va när jag skulle diska baljorna som vi hade kött i och inte fick plats i diskhon och ställde dom i duschen och diskade dom där i stället som Z kom och skulle hjälpa till. Han va så rolig när han skulle lukta på strålarna och fick i näsan och skulle nysa och det bara stank vatten om honom och sen när han stack in nosen i strålen och tuggade efter det. När han va klar så va han helt dyngsur om ansiktet och tassarna. Och jag va nerstänkt av hans skakande.  <3


Sist Snurre va här och skulle sova över. Imån ska vi passa honom igen.. :)


Grisar ska inte ha roligt!

En sitter här hemme alldeles mol allena och har det sämsta samvetet i stan tror jag.
 Egentligen ska jag va på jobbet nu och laga mat.

Men.

Jag vaknade och kände mig helt fucked up, illamående och körig. Fick sitta lite på köksgolvet och dricka vatten innan jag kunde starta dagen, sen låg jag i soffan innan jag kunde åka till jobbet, sen satt jag i bilen och samlade mig innan jag kunde gå in. Men efter tio minuter va jag tvungen att gå på huset..

Sen försökte jag känna mig bättre men inte fan gick det. Tjugo i åtta fick jag hem igen.

Och vet ni vad? 

 Nu känner jag mig hur bra som hellst igen!

Känns som när man va liten och inte ville gå till skolan och så fort pappa pratat med skolan mådde man hur bra som hellst. Men en fick ju spela lite dålig för att inte pappa skulle bli arg..

Nu sitter jag i vilket fall i soffan och kollar på Emil å griseknoen.

"Han är ju smal som en jakthund!"

nånting känns helt åt helsikes fel..




2011? eller 2012?

På jobbet idag skulle jag skriva upp datumet på nånting som skulle kylas och så skrev jag, efter att ha frågat vilket datum det va, 22/2. Men sen?
 Vilket år är det nu vi har bytt till..? Va de nyss 2011 eller 2010?!

Finns det nån mer än jag som tar halva året på mig att vänja mig vid ett nytt?

 Min lilla farmor har vatt på sjukhus i några dagar och igår kom hon hem igen så jag tänkte hälsa på henne men då har det kommit nya fall med kräkan så då är det besöksförbud.. Farmor vill ha besök!

Och äntligen har jag hittat gardiner! Tredje gången gillt. Pg.a jag gav upp och tog nått bara! Igår när jag var där inne så skulle jag försöka förklara en vit färg och sa gammelvit. (till en 70 åring..) och hon tittade på mamma och sa "är det linnefärgad hon menar?" Varav mamma säger "Jag tror det, hon vet inte bättre." och skrattar.
Och idag när vi va där igen så hade jag bestämt mig för vitt. Vitt matchar till allt.
 Så undrar hon (det va en annan än igår) hurdana jag vill ha och jag vill ha "vita spetsgardiner".
Och eftersom jag har vatt där inne tre gånger på en vecka vet jag ju att det finns en hel balja med vita spetsar mitt på golvet och så går kärringen bara förbi och jag ba' "men dom då?"
 "Men det är inte spets."
"Men för mig är det de."
"Men då ska jag visa dig vad spets är för mig" och sa drar hon fram en rulle med riktig spets som va möer finare än dom på golvet. För bara 35 kr/m!
 Dom sitter nog och skrattar åt mig och kallar mig dagens ungdom.


en såndär typisk ungdom som latar sig i solgasset med sina jyckar.

Och mamma sen då! Åkte hem till henne efter gardinköpet och såg att hon fått ny almenacka som jag kollade bilderna i och skulle kontrollera att hon inte glömt min födelsedag, vilket hon såklart inte hade.
 Men hon hade skrivit att jag fyllde 24!

 24!!

Jag blir i allsindar bara 23!

 Jossan blir 24! Och det hade hon minsann koll på. Men inte ens sin egen unge.

 Har jag åldersnoja? Hur vet man att man har det?


Finbesök!

Bästa Fian och bästa Loon och Betty kom och hälsade på idag! :) himla kul.
 Fast Fian bara frös och frös. Två tröjor (en stickad och en luv) fick hon och två filtar och två djur. Men hon frös iaf. En semla och en negerboll fick hon med. Och kaffe och the. Hon har vatt i Thai i två veckor. Finns inga gräser för hur orättvist det får va. Men jag har en valp att trösta mig med!

 Valpen som har ätit en såndär som man knyter igen brödpåsar med.. med en metalltråd i sig.
Metalltråd + valpmage = ? So far so good.
Han har efter inrådan från djursjukhuset fått sparris att äta som skulle kapsla in den dära tråden så den inte skada honom inombords. Stackars morfarn va halvt förstörd av oro. Han trodde nog att han hade förstört Z. Men puppisar är ju lite hopplösa, precis som snorungar med att stoppa saker i käften och svälja. Och förr eller senare händer det ju nått.
 Och på hundklubbens hemsida händer det grejer, så den 28 mars måste jag ringa och anmäla mig till valpkursen!
Hur svårt ska det vara att hitta gardiner till sovrummet egentligen?! Ingenting funkar ju till gröna tapeter! Kan man få tapetsera om med anledningen: gardinbrist?
Jag ska nog maila regeringen och höra efter. Och samtidigt fråga om jag kan få skuva upp en tvättlinehållare på toan nere. Över tvättmaskinen.

Och bilder från Örebro kommer snart..



Fick ett tips på Zyphers dilemma från bästa kusinen:

 nä, har du gett honom något lenande för maggen... som när emil i lönneberga äter en peng och får äta bulle tills han bajsar ut pengen och kan ge tillbaka den. Fast nu tror jag i och försig inte att ni vill ha tillbaka den där metalltråden, men iaf, det är ett tips

Nu är vi påväg hem! Jag sitter bak med Zyp...

Nu är vi påväg hem! Jag sitter bak med Zypher och anstränger mig mitt hårdaste för att inte gnälla på Johan som kör 120 km/h och väldigt nära sina medtrafikanter. I bagaget har vi 16+20 x 2 kilo kött som vi fått av svärfar för vi (läs: Johan och Robin) ska hjälpa till att bygga laggård i sommar. Men nähä, nu är det minsann lite vääl nära väl?! Vi hade en hård diskussion om de här påväg upp så jag fick inte sitta fram nu.. :P


Halvt handikappad.

Våran jycke är det sötaste som nånsin gått i ett par skor. Men han är såå gnällig! Man kan inte gå nånstans utan att han måste följa med. 
 När man är på toa sitter han utanför och gråter tills man kommer ut och då blir han så glad, så glad.
Och nu har han lärt sig att gå upp för trappen och hoppa upp i soffan själv så nu ÄR han verkligen med överallt!

Enda gången han sover lugnt är i bilen, så i måndags när jag hade vatt och handlat, när Loo och Jonas skulle komma och äta, lät jag han fortsätta sin sömn i bilen medans jag lagade maten. Hur lugnt och skönt som hellst blev det! 

Nu han han suttit nere ch gnällt några minuter för han såg inte vart jag tog vägen, men nu har han nog gått och lagt sig hos Snurre i soffan. 

Nån som bär på några tips på hur man får sin valp mindre mjäkig? 
 Alltså, jag vill ha han i både soffan och sängen och att han ska va en följa-med-på-allt hund, så han får både närhet och kärlek i massor. Men att han lär sig att va kvar i tv-rummet när jag går ut i köket eller går på toa och liknande.. 

Eller går det över av sig själv ? 


Snurre är sådär nöjd..
 

Bra jobbat Lisa!

Verkligen lyckad morgon!
 Steg upp i ottan för att hinna köra Zypher till Johans morfar innan jag börja jobba och när jag kommer fram till jobbet tycker jag att vi är en för mycket i omklädningsrummet och går ner och kollar på schemat för att kolla min torsdag/fredag, och ser att jag är ledig idag!!

Fa-an!

Allt i onödan! Jag hade kunnat ligga i sängen och sovit, och Johans morfar och mormor hade inte behövt passa Z! Jag hade kunnat va hemma med min puppi!

Åååååh!


Zypher första dagen hemma. Med sin nu söndertuggade kyckling.

Otroligt bitter va jag! Men jag fick börja städa och fejja istället och det bakades och gnoddes lite extra eftersom vi va en extra.

Jag är fortfarande bitter! Skitbitter!

Mamma kom iaf ikväll och vi lagade egen wok med nudlar, chorizo och egen sötsursås. Inte dåligt! Gott som tusan!

Denna låten är nog bland de bästa nu.
Blandat med Bruno Mars och Pinks nyaste.

Precis hur bra som hellst!

Alltså. Jag är för jävla överjävlig ibland! 
 Jag har gjort stordåd idag. För det första fick jag tillbaka min lilla puppis som vatt på dagis hos Johans mormor och morfar sen igårkväll och jag trodde på allvar att jag skulle längta ihjäl mig efter honom. Men han är hemma nu. Trött som ett as. Vatt en parasit på gamle Isak och ikväll lekt satan med Betty.
 Tredje gången som dom träffas och det gick hur bra som hellst! :)

Åter till mina stordåd. 
 Jag bestämde mig för att inte sitta hemma själv och bjöd hit Loo som tog med sig bihangen (Jonas och Betty) så lagade jag mat till dom. Potatisgratäng och kycklinggryta. På vedspisen!! Så jäkla lyckat! Men det tog en halv evighet för gratängen. 1½ timme... suck.

Sen nu har jag fixat bredbandet så nu har vi internet!! Första gången på 1½ månad jag skriver på datan. Precis hur skönt som hellst!

Tänkte ladda upp lite rediga bilder på Zypher och visa er för alla är såklart hur nyfikna som hellst på honom. (vill jag gärna tro..)
 Men dom kommer nog imån för nu måste jag städa upp mitt matlagningskaos i köket och packa matlåda, kissa valpen innan läggdags och mocka hos Bojan (som förövrigt va helnöjd med att va själv hemma med oss inatt.)
Sen ska jag lägga mig i sängen och mysa ihjäl Zypher och pilla med hans öron tills jag somnar..


random bild på glad Lisa med nylasade ögon och ögondroppstårar.


Jag är påväg ner till min faster "Söta Kar...

img_9021 (MMS)

Jag är påväg ner till min faster "Söta Karin" (som David sa när han va liten för att hålla isär sin dagmamma och fastern) med pappa som skulle lämna ved. Somnade runt fyra imorse efter jobbnatt och vaknade illpigg kl 7. Värdelöst! Många timmars sömn blev det inte men är faktiskt fortfarande pigg. Min ena favoritkusin är i Sydney och fyller 22 år idag. Så grattis Linnea! Orättvist. Underbara sydney! Det betyder alltså att jag fyller 23 i år.. Men Hej åldersnojan! Det är ju helt galet. Nyss fyllde jag ju 18.. Tog körkort och studenten.. Sen fyllde jag 19 och tvingade mig på Sofia på hennes resa och åkte till Asien. Sen fyllde jag 20 och gjorde nog ingenting. Eller va de nu jag åkte till Asien..? Töcken. Sen fyllde jag 21 och Johan sa grattis på Facebook och se hur det har gått. :P Sen fyllde jag 22 och har jobbat som en jude och flyttat och förlovat mig och fått en valp. Vad har 23 året att erbjuda?


SMS-inlägg

img_4817 (MMS)


Det är hopplöst att vara utan internet! Ja...

Det är hopplöst att vara utan internet! Jag hamnar efter i både mitt bloggande och bloggläsande! Inget vettigt alls blir gjort. På datan alltså. Hemmet är förtjusande rent just för att jag inte fastnar vid datan. Men det här med bloggeriet is killing me. Jag ligger Såå efter. Nu skulle jag gå upp och lägga mig tidigt i nya lakanen vi bäddade i och fick en katt på magen som vill bli klappad. Då kan jag inte smörja händerna för då blir jag helt hårig och hon helt kladdig. Och jag skulle läsa en blogg innan jag skulle fortsätta i min spännande bok men då har hon -Katrin Z skrivit asamö sen jag läste sist och det får man inte missa! Så är det nått viktig som händer nån så glöm iallsindar inte att meddela mig. Men på måndag får jag internet. På måndag. Självaste alla <3 dag. Och Johan är inte ens hemma.. Men internet får jag! Och ett hemtelefonnummer. För vi har så kass mottagning. Men vi har ingen telefon än. Men det kommer. Måndag.


Jag måste lätta på hjärtat. Idag när jag g...

Jag måste lätta på hjärtat. Idag när jag gick från köket och upp till skolan va de en hel skock med lekisbarn som lekte på en snöhög. Helt oförargliga. Trodde jag! För när jag börjar närma mig skriker en utav dom "INKRÄKTARE!! Till ATTAAAACK!!" För min ute syn såg jag 15 småkidz med bävernylonovaraller och käppar springa efter och slå mig i ryggen och binda fast mig med hopprep i ett träd, jag försökte se så oinkräktig ut som möjligt och skyndade mig förbi och faktiskt, inget hände. Men rädd, det blev jag! Jävlar ungar. :P


Hallå eller! Jag visste att jag va förvirr...

img_5628 (MMS)

Hallå eller! Jag visste att jag va förvirrad och allmänt glömsk. Men att glömma nästan 600 gram choklad hos pappa, det tar verkligen priset! Det är ju nästan värre än att glömma att äta mat eller gå på toa. Man göör bara inte så! Skäms nästan. Harregud! Helt oöppnade också.. Kan inte fatta det. Är det ens möjligt..?


Hur söt?! Nu skriker han nästan ingenting ...

img_3991 (MMS)

Hur söt?! Nu skriker han nästan ingenting när vi åker bil. :)


RSS 2.0