Den supersnabblagade, superstarka och inte...

img_0745 (MMS)

Den supersnabblagade, superstarka och inte så vackert upplagda maten! **tänkte läsa en ny bok nu. en kriminalförfattares sjunde roman och det står thriller på framsidan och skräckinjagande på baksidan. Får se om jag måste ringa Johanbabe innan jag somnar eller inte. :P


oekonomiskt

Jag blir trött på mig själv rätt så ofta.
 Typ som när jag har stått och gjort mig besväret att handla mat och sen laga den.
Mycket bra gjort av mig.

Och så går det några dar och så är maten för gammal!

Jag är inte så knusslig när det gäller utgångsdatum.
 Har det inte ändrat färg, konsistens eller luktar konstigt så är det fortfarande ätbart.
 Och hör sen!
Men den potatis och purjolökssoppan jag lagade i förra veckan på mjölk som redan hade gått ut kändes lite väl riskabelt att äta idag.. Så den åkte i soporna samtidigt som en påse svampiga och blöta morötter ocn en grön hårig tomat och en halv flaska glögg från förra året..

Jag vet inte hur jag gör men ibland kan det gå flera dar utan att jag lagar mat men tänker jag tillbaka så har jag ändå ätit.. Jag har då troligtvis bjudit in mig hos någon på mat. Rätt bra taktik. Eller ätit på jobbet.

Men nu måste jag skärpa mig.
Dagens ranson räckte till två tallrikar till som står inplastade och redo för mikron i kylen. 
Och det ska ätas upp!
Basta!

Jag lagade en svärsmorsfalukorvsgryta med en touch av Hassö (grädde) och ett, som skulle vara ett inslag av, curry men där curryn helt tog överhand och som reulterade i en tredje gradens brännskador på tungan. Och en åtgång på vatten som hette duga. 1½ liter drack jag. Till maten! Jusses. Man kan nog säga jag missbedömde styrkan på curryn lite.. :P Men stekpannan rymde inte mer att spä med. Så det blev som det blev. Men om man försökte tänka bort det mesta av curryn va de faktiskt gott! :)




Önskelista!

Jag har kommit på asamånga saker att önska mig i julklapp idag!

Önskelista 2010

*Astrid Lindgrens samlingsbox
*Skeppshult gjutgärnsstekpanna
*Dubbeltäcke inklusive påslakan
*Kuddar
*Presentkort på IKEA

När jag lagade mat innan kom jag på typ hundra saker men detta va det som fastnade så det andra var nog bara skräp.

*Dammsugare (hur kul på en skala?)

Sen skulle det va kul med nått till lägenheten såklart men eftersom vi inte vet vad som behövs än så är de ingen mening att önska sig nått särsklit till den.. 

Sådäså! 

Och jag hoppas jag har kirrat flyttlådor nu me. 
 En på jobbet skickade bud med grönsaksbilen om bananlådor så imån skulle det förhoppningsvis dyka upp ett gäng! :) 
Sen är det packning som gäller! Och slänga! Jag ska slänga så mycket skräp. Allt som inte har vatt framme en endaste gång under tiden vi bott här får en enkelbiljett i en svart sopsäck rakt ner i soptunnan!  
Pronto!

Imån ska jag ta med lilla Bättan till fabror doktorn för en vaccinationsspruta och hälsokoll.
 Fast Loo hade blitt osäker på om det verkligen va imån.. Så det återstår att se.
Spänning! :P

Så long!


Är dom som ringer till Gert verkligen på r...

Är dom som ringer till Gert verkligen på riktigt?! Heter man birgitta har man väl knappast sex och ännu mindre får fontänorgasmer! Och allra minst ringer in och talar om de me en släpig porr röst. Hujedamej!


Snurre på morgon promenad i sitt Sture täc...

img_0739 (MMS)

Snurre på morgon promenad i sitt Sture täcke. <3


Måndag

auw de va så mysigt att somna med djuren tätt tryckt intill benen och magen. Nya kudden va störtskön! Så jag öppnade den andra idag och ska sova med den också inatt! :) 
 
Eller det blir ju imån natt för inatt ska jag sova hemma hos pappi. Och där är sängen så skön så jag tror jag dör varje gång jag lägger mig! M-mm!

Snurre väckte mig vid sju och tyckte de va dags att kliva upp för första morronpinket. Ett varv runt kullen fick han. Och han nöjde sig faktiskt med det. Sen gick vi upp och sov två timmar till och när vi gick ut nästa gång lös solen! :) När vi gick förbi högstadiet sket han ett lass två meter bakom ett litet grabbgäng. Lagom kaxigt. :P
 Sen gick vi förbi en skola med små kids som va ute och kastade snö och spelade fotboll och skrek och hade sig. Och när Snurre hörde deras skratt och skrik så spetsade han upp sig lite och sträckte på sig, han ville också va me och leka!

Har redan sökt sex jobb och klockan är inte ens två.
Men fan vad det är inte är roligt att ringa till folk! Usch! Kan nästan lova att jag har hjärtstillestånd. Väntar dom för länge med att svara ligger jag nästan svimmad på golvet.
 Måste skärpa mig!
Såklart är det ingen som har nått.

Har röjt undan lite på köks och soffbordet till David och Krut kanske dyker upp och äter stuvade makaroner och stekt falikav innan valpkursen. :) 
 En måste ju ha nånstans att sitta.

Muäpp!
Nu blire matlagning!



Fem timmar på halkiga vägar

och nu är jag äntligen hemma! Svängde in hos pappi och dumpade en hel massa kött i frysen som vi aldrig hade fått plats i sketfrysen här. En hel kylbox fick vi fylld med nöt, gris och älg kotlett, färs och grytbitar! Behöver vi inte köpa kött på hla nästa år tror jag! Perfa!  
 Kidnappade med mig Snurre från pappa som straff för det dåliga vädret som gör att vi inte kunde köra ner till sydligare breddgrader för att hälsa på fastern och kusinen från London med twinsen, som jag fortfarande inte träffat och som borde va bortåt 1½ år vid det här laget!! Skandal.


Snurre på tur på vårmjuka och isfria vägar men med en massa stenstänk bakom Mini.

Fasen så dåliga vägarna är nu! Helt moddiga och snorhala och spåriga. Trodde aldrig vi skulle komma hem helskinnade! Men jag körde hela vägen själv! Med två bensträckarpauser. Välbehövliga såna. Dock frågade jag inte ens om Johans lillbrusha som va me om han ville köra. Kunde se faran framför mig. 19 år och nyss fått körkort, kör volvo och är nära besläktad med Johan och som det räcker med att han prata om hur han sladdar runt på gatorna hemma för att man ska bli rädd. 
 Vi gick igenom allt av värde. Alltså snack om jobb, pengar, bilar, Johan, framtiden och såklart vädret och vägarna. Men jag glömde helt att förhöra honom om det allra viktigaste! Tjejfronten! Skandal! (igen) Hur kunde jag glömma! Och jag tyckte mig ändå känna att vi hade ett moment of connection! Jag hade nog kunnat lirka ur honom nånting! Ynka lilla pytteledtråden jag fått och jag hade dratt ur han allt av intresse! Men. Jag glömde helt att ens tänka tanken. Fan! 


alla brushorna är lika tvåspels nördiga.
 
Jag och Johan va på Ikea idag. (innan spindelincidenten) Och eftersom jag hade fått köpförbud på ljus och ljusstakar och allt som lyser eller har med ljus att göra kom vi bara därifrån med två kuddar (för 9kr/st) och påsklämmor och en matlåda. Och fika i magen.
 Tyckte faktiskt inte det Ikeat va så himmlens bra.. Kalmars är way much better!! Och Älmhult såklart. Men Mariebergs va sådär... typ bara 2 av 5 toasts.
Det får bli en lite seriösare tur till Ikea till våren när vi flyttat klart och kommit iordning i nya lyan och investerat. Kanske får mammorna följa med. Det va ett vinnande koncept sist. :)

Och nu verkar det som att sängen är det enda vinnande konceptet kvar av den här dagen!

Förstå mitt skräckskrik när jag fäller ner...

img_5871 (MMS)

Förstå mitt skräckskrik när jag fäller ner solskyddet och sitter öga mot öga med en örebroisk jättespindel! Två dm mellan ögonen och tre meter ben.. Johan sladdar runt och gör den yr så den vilken sekund som hellst ramlar ner i mitt knä..


God morgon!

Jag hade råkat sätta klockan på 06.20 av nån anledning idag. Nästa ringning va 07.30.. jag tror jag tänkte att det skulle va 07.20.. men efter att ha gjort ett misslyckat försök att vakna och kollar på klockan och inser mitt misstag va de bara att somna om. :) 
 
Köpte morronvälling igår... `Såååååå gott! Och så stog de på paketet att man kunde shaka det så klumparna försvann innan man mikrade.. och då kom jag åsökt att tänka på Johan shaker i skåpet som han brukar blanda pulver i och som jag sett massor av killar ha på gymet.

Så vad tros om att komma till gymmet med lite morronvälling i en sån. Gå runt och se lagom överspänd ut och göra massa grimaser och grymta lite dåochdå? :)

Ett vinnande koncept? :P

Dagens funderingar..

1. Varför i hela världen tyckte jag att det var en bra idé att lämna träningsväskan i bilen under tiden jag jobbade?
Resulatat: sviiiiinkalla prasselbrallor som gav ganska akut knäledsstelhet.

2. Varför det ska va tvunget att alla affärer måste bygga om/ut hela tiden och möblera om stup i kvarten?
Resultat: den handlingen jag skulle göra idag skulle tagit en kvart kanske.. Man får ju springa igenom allting fjorton gånger innan man har allt man ska. Då hinner man dessutom glömma hälften man skulle ha, då det istället ramlar ner elvahundra anda saker man bestämt inte skulle hatt från början! Efter en halvtimme hade jag lyckats orientera mig till utgången. Pjuh!

3. Hur Johan kan tycka att man kan ha för mycket ljus?
Resultat: svar på tal: Man måste ju see! Och det blir faktiskt mycket mysigare att va hemma själv hela veckorna!! Och så är det ju nästan jul.

4. Varför absroberar inte rostade polarbröd smöret man brer på?
Resultat: Det rinner ju bara av med en gång och så får man leka dopp i grytan eller i värsta fall ta ett sugrör och suga upp smasket!

5. Varför jag inte köpte den nya grädden med chokladsmak..? 
Nån smart jävel har tänkt till och blandat det bästa av två världar och satt det på burk tetra. Önskar bara att det var jag som kom på det! Fa-an me!

6. Vilken planet kommer den dära tjucka negern i bonde söker fru ifrån egentligen?!

6. Varför är det så svårt att få tummen ur och åka och träna när det är så sjukt skönt i kroppen och huvvet när man går därifrån?
Åtgärd: Ändring!

7. Samma sak med jobbsökande. Jag har så svårt att ringa folk jag inte känner och sälja mig på ett posetivt sätt.
Och det där jäkla CV sen då! Hur svårt är det inte att skriva det på ett bra sätt som gör att folk vill ha en?! Åh!
Åtgärd: sök några jävla jobb nu då!

8. Varför jag åt så mycket mat och inte orkar någon efterrätt i form av en minimars?
Åtgärd: mölar ner en iaf bara för att det är så gott och för att jag har gjort mig förtjänt av det idag! Tränat och handlat och lagat mat och diskat och jobbat. På samma dag!


sparris och bollar i sydney

Looki Looki! :P Måste klippa mig. Snarast!

img_0734 (MMS)

Looki Looki! :P Måste klippa mig. Snarast!


Att ta sig mellan stan och hemma brukar va...

img_6370 (MMS)

Att ta sig mellan stan och hemma brukar vanligtvis ta 25 minuter med lite flyt men idag tog det nog närmre än timme! Vi körde oftast i 50-60.. Dryygt! Väl hemma så kollade vi till hästarna och Loo som bara hade sandaler på sig va blöt om fötterna innan vi ens kommit fram till hästarna. :P Hon fick tre par strumpor och ett par gummistövlar med ett högaffel-hål i.. (så går det när nyfikenheten tar överhand) sen började vi att bygga ett vindskydd under taket på Kalles laggård. Tips från coachen: lämna dina nya vita lovikavantar hemma vid sånnt här bygge.. (vet inte vad Loo tänkte på?! Sandaler och lovikavantar..?) Lite gott och blandat material och teknik.. Men bra det blev det! Men det tyckte inte Kera och Lilly... Men söta är dom och luktar gott gör dom me. :) hoppas dom stannar.


Måndag?

Är så veckovill! Hade kunnat va vilken dag som hellst idag.
 Men enligt min beräkningar borde det va måndag. Så jag tror på det.

Krutkursen gick bra. Men han tyckte det va kallt och blött. Fast det va vääldigt mycket roligt att titta på! :) Krutis va minst. En chihuahua nästan! :P David är störst (längst) med minsta hunden. :P  
 vi fick lära oss sitt och att låta bli godis och gå över ett streck, mest för att förstå hennes inlärningstänk.

Så nästa vecka kör vi igen. Om det inte blir jobb.. Återstår att se.
 Har kollat upp massa nummer och mailadresser till tänkbara jobb i braås ikväll. Alltså sånna jag kommer på. Har typ noll koll på utbudet i den hålan men nårra blev det iaf. Ska ta tag i det imån eller på onsdag.

Funderar på att dra till gymmet innan disken imån. Me vi får se. Just nu har jag den pissigaste och smärtsammaste huvvevärken EVER! Stramar i tinningarna och pannan. Men jag har inte druckit på hela dan. Johan sa att det inte va bra. :P  Men är man inte törstig så är man inte. Inte så jag går och dricker bara för att. Vaknade inte förrens vid två men är redan pisstrött.

Kollar lite halvt på kvinnor som har misshandlat sina män. Rätt olika hur det hanteras. Det finns 200 som ar emot kvinor men bara 5 % som tar emot män.
 Tänk att man stannar hos någon som slår en bara för att man lovat Gud.. idioter! För barnens skull kan jag köpa, men Gud?
Tänk att kötta en männska med kniv?!! I ryggen. Fy fan. Tänk va äckligt! Wuä!

Men en sak som inte har med det att göra. Jag tycker det är fascinerande att kolla på operationsprogram och se när dom gör första snittet. När skinnet delar på sig. Nästan så att jag skulle vilja testa själv. Vi har ju inte ens dessikerat grodor på högstadiet! Är det nått man bara gör i filmer i Usa? :P

Jada jada.

Sängen kallar.


KillerKrut.


Mikrofonkåt!

September är inte bara svinigt snygg! (alltså inte månaden utan sångSeptember) Hon kan få en kääääs låt att bli bra! Och hon rör sig så gryyymt snyggt! Jag hade lätt kunnat gå en kurs hos henne! :P
 Sorry Petterplutt men gillar inte den versionen. Alls!

Jag tror jag måste kirra en Youtube adress.

??

Alltså så jag kan logga in och tjoffa upp videor.. Har massor jag vill lägga upp! På Mini och Öride när dom badar i lerpölar i hagen ch när Krutjävel terroriserar Lukas på köksgolvet bla. :)

Mja, för man måste det va? Ha en för att kunna lägga upp? Eller nått annat liknande.. Tips?

I eftermiddag är'e premiär för valpkurs med Krut. Ska bli högst intressant! Kan ju inte bli sämre iaf. :P
 Jädra terroristvalp! :P Men söt! Det är han!

Men nu ska jag efter en lång natt gå till kojjs.

Lyssna på Cornelis Vreeswijks Turistens klagan och le när barnen skrattar. Underbart!! :)
(hade jag kunnat hade jag lagt upp en ljudremsa)



Sov gott!

Lista.

Fem saker jag hatar nu.

1. Cancer. Jävla skitpåhitt. Snart måste det kommas på ett botemedel. Som man kan ta i förebyggande syfte. Som man gör mot vinterkräkan och livmoderhalscancer. Och annat hittepå!
 Har råttpesten försvunnit kan väl cancerfan me göra att!

2. Trasiga bilar. Viola håller på att pajja. Brölar som fan när man svänger höger. Ska kollas i helgen. Lämnas in och kosta massa pengar är vad hon gör! Bättre med hederliga häst och vagn!

3. Arbetslösheten. Ska det inte bli bättre med jobb snart? Jag vill ha ett jobb. Gärna fast och gärna bra betalt.

4. Vädret. Jag vill ha snöööö!! Drivavis! Och 20 grader kallt!

5. Mörkret. Efter klockan fyra är det lönlöst att vara ute. Går ju inte att göra ett jota!

Fyra saker jag älskar nu.

1. Mörkret. Anledning till massa levande ljus! Massa myspysbelysning!

2. Snurre. (se: punkt 1 i hatarlistan) Älskade lilla puff. Håll ut ett tag till. Gärna 13 år till om det går.

3. Johan och Loo. Vad skulle jag göra utan dom? Vill inte ens veta.

4. Helgen som va. Massa pengar gick åt men tusan så roligt jag har haft! Kusinhäng i Gbg med Cornelisbio och shopping och Lisebergsjulemys och lördagshäng på stan (krog?Pub?Bar? Har aldrig lärt mig skillnad eller likhet). Pojkvänsmys i Norrköping med Kurräfika och shopping och 90cm sömn.


Min älskade lilla bästavän. <3 Du skulle ju vara frisk och leva föralltid ju! Inte avrunda livet med att va sjuk!

The big Surprise!

Aldrig i mitt liv att jag har vatt så nervös för att försäga mig som jag har varit denna helgen!
 Hade involverat Johans mamma och Loo i spektaklet så mycket kunde gå snett..
Loo lovade va kattvakt och Johans mami kirrade adressen som jag inte kunde få fram på internet (eniro, hitta, 118118, google). Men hon skyllde på Johans mormor som ville skicka nått. :P Smartaste draget! Tät facebook kontakt blev det! ;)

Trodde det gick åt pipsvängen redan på tåget till Gbg när jag kom på att Loo inte hade nån tag till ytterdörren (hatar vårt portsystem!) så en snabb nödlögn om att hon va tvungen att ha nycklen för att kunna hämta datan som hon va tvungen att låna fick det bli! Som tur var hade hon inte hunnit berätta för Jonas om min plan så när Johan lämnade nycklen till honom så visste han ingenting. Annars hade han försagt sig. :P

Sen alla gånger vi har pratat i telefon och Johan sagt att han saknar mig.. :P (förlåt älskling!)
 "Saknar dig me. Vi får hoppas veckan går fort.." blev svaret till stackarn. För han va de ju två veckor isär, för mig en vecka.. :P Maha!

Och jag trodde på allvar att svärsmor hade försagt sig eller att nån av småbrushorna hade hackat datan eller fått reda på nått när jag får ett sms av Johan med texten "Nu har jag hört lite skvaller hemifrån!!" Jag trodde på allvar jag fick hjärtstopp ett tag. Nooooooooo! Jag fick panik! T om Jossan blev nog lite kall! Det första jag ville svara va "jäääävla fan också! VEM har skvallrat?!" Men jag lyckades hålla mig till ett "jasså?"
Och så va det bara en kusin som hade gift sig! Pjuh! Tänk om jag försagt mig själv! :P

Försökte få fram vad han skulle göra på kvällen..( tvätta, laga mat, träna.. ) han skulle åtminstone va hemma.

Alla nödlögner.. (gud vad jag hatar att ljuga!) Trodde han mindes när tåget till växjö gick men det hade han tydligen glömt bort för ingen reaktion på att jag skulle åka på eftermiddan och va me Jossan på skolan istället för att åka på mornen.  
 Att han inte blev misstänksam förrens efter bytet i Katrineholm när han tyckte att tågresan pågått lite väl länge! Jävla tur! Vet inte vad jag skulle ha sagt. Började bli lite otålig när jag va nästan framme och jag lovade att ringa så fort jag kommit fram. Jävlarimig sprang nästan från stationen till hotellet! Skulle ta 13 minuter enligt kartan i Iphonen men jag tror jag lyckades på 9! Fick rådfråga en gammal stöt från tåget om han visste nån annan snabbare väg men han sa samma som mobilen. :P
 Men ringde iaf när jag var utanför grindarna (för dom va minsann låsta!) och bad att han skulle komma ut och låsa upp.
"Men snälla Lisa! Det kan jag ju inte göra. Jag är ju inte ens hemma!"
"Nä jag vet. Det är inte jag heller.."
"Nähä? Vart är du då?"
"Hos dig!"
"Det är du ju inte! Varför skulle du vara det?"
"Mäh?! Det är jag visst de! För jag saknar dig och vill träffa dig!
"Jag tror dig inte!"
(rabblar upp hela adressen som står på en skylt utanför)
"Kan du komma och släppa in mig nu, jag fryser!"
"Jag tror dig ändå inte"
"Men kom och kolla då!" (hör hur han öppnar dörrar)
"jag tror dig när jag ser det"
"Määäh!" (hör hur han hejjar på någon)
"Va de två blonda tjejer som va påväg in efter att ha rökt?" (som stod inne på gården när jag kom)
"Nej?"
"Va de ju!"

Sen när han öppnar dörren och kommer ut blev jag så glad och lättad och supersprallig och skrattig. YEEESS! Jag har lyckats! Ka-tjing!
 Då trodde han mig iaf. :P

Han blev (som tur är) också glad. Och chockad. :D
Maha!

Älskar dig Johan! <3


diggar min chokladmustach kring hela munnen. :P
 från Linköping i somras..



Om jag inte minns helt fel (vilket har hän...

Om jag inte minns helt fel (vilket har hänt förr) så kostar en läsk/mer bara 19 kronor på hemmafront men här uppe i norr kostar det minsann 20 kronor!! Rena rånet kan tyckas. Tur man befinner sig på tåget mot sydligare breddgrader nu. Två nätter (2 människor) i en 90 säng har vart en pärs! Men jag saknar min lille toyboy redan!


Saknar även en affär som New Yorker i Växj...

img_0200 (MMS)

Saknar även en affär som New Yorker i Växjö men Loo skickade ett hysteriskt sms om att en kommer öppnas på Grand. :) Jag längtar!


OMG! OMG! OMG! Jag har sett THE hottest oc...

img_5766 (MMS)

OMG! OMG! OMG! Jag har sett THE hottest och vrålsnyggaste fotpall EVER! Inne på Chilli. Varför har vi inte den i Växjö?! (visst har vi inte det?) Jag önskar mig en sån i julklapp. Eller två så det blir symmetriskt. Kan bli outstanding i den nya lyan. :)


OMG! Det är tur att jag inte pluggar allts...

OMG! Det är tur att jag inte pluggar alltså! Så JÄKLA tråkigt att sitta och få träsmak i röven och hålla på att somna för att den man lyssnar på inte kan ändra tonläge i rösten EN ENDA gång på 100 timmar! Sen satt jag bakom en nästintill estetiskt ofelbar tjej som dessvärre hade HALVA kragen uppvikt.. Mycket irriterande! Nu fortsätter min skoldag på Chalmers.. :P


Under dödshot från Jossan blev jag tvungen...

Under dödshot från Jossan blev jag tvungen att blogga under tiden vi väntar på bussen till Eriks tåg. Kvällen får bli lugn med soffhäng och ett rykte om bakad potatis nådde mina öron.


Åh vad det är drygt att sova länge! Jag är...

Åh vad det är drygt att sova länge! Jag är utsövd för flera timmar sen men Jossan snarkar (på riktigt!) fortfarande! Jag har fått liggsår i ena axlen. Smärtsamt att sova nu för tin. :P Idag blir det julmarknad och shopping! :)


Sitter i en asaskön fåtölj och lyssnar på ...

Sitter i en asaskön fåtölj och lyssnar på vad jag tror är Robbie Williams nya album medan Erik kubbar runt och shoppar. Jag är smakråd. :) Det MÅSTE va Robbie! Jag önskar mig han i julklapp. :)


Bara för att jag håller på att avlida av v...

img_0708 (MMS)

Bara för att jag håller på att avlida av värmeslag så tar jag en varm choklad med grädde och marshmallows.. Logik.nu. Det står en knappt rörd Kycklingsallad brevid som ser RÄTT smaklig Ut! Synd bara det är tredje gången på fem timmar vi äter..   Jag hade rätt om mig själv. Jag kan mig själv i nödsituationer som tur är! Ny jacka it is! :)  Hur ska jag ta mig hem? Tur man inte kan överlasta på tåg! :P


Hade hemmakurs och skulle lära mig om pers...

img_0691 (MMS)

Hade hemmakurs och skulle lära mig om personlig säkerhet(?) då denna frågan dök upp. Jag blev lite fundersam faktiskt, personligen är frågan lite luddig. Risken finns att mami hade fått ringa och larma under tiden jag sprang efter rånarna med ett fälgkors i högsta hugg.. Men jag vet inte. Det kan ju va fel..?


Snälla läs den fjärde raden. Snillet som s...

img_0695 (MMS)

Snälla läs den fjärde raden. Snillet som skriver har ju humor! Jag skrattade iaf! :P Källa: blåljusen på Smp.


Oh gud! Nu blev jag nervös! Är det meninge...

Oh gud! Nu blev jag nervös! Är det meningen att bussen ska ta denna långa omväg? Om 15 minuter går mitt tåg och jag vet inte vart vi är påvääääg eller om vi hinner fram i tid! Jag får magsår av sånnt här!


Bonde söker Berg.

Dääär fick jag till det!! Höhö!





Ljusstaken jag köpte igår på marknaden. Fullkomligt lööööves it! 
 Där den står nu är inte det mest optimala stället.
Jag tänker mig mer på en ... sån där vit eldstad inomhus.. ? Sån. Som jag aldrig kommer ihåg vad det heter!
Men där ska den stå sen i den nya lägenheten iaf.

Nu står det mest bara där för att jag inte hade hjärta att låta den ligga i en tråkig kartong flera månader och inte synas.
 Och blommorna fick jag av Johan i lördags! Eller om det va söndags.. Jag jobbade natt så det är ett töcken..

Polkagrisarna jag köpte igår har smetat ihop sig i en härlig klump. Omöjlig att ta bara en bit. Antingen blir det en litenlitenliten smula eller flera stycken. Vad väljer man? Nu är frågan om jag ska börja slicka på den sista stora klumpen som verkligen inte går att dela på över huvud taget. Eller om jag ska låta den ligga till Johan kommer hem..

Och förresten. Jag åt utav ägg som gick ut 26 oktober innan. Ligger jag hemma med fågelinfluensan imån så vet ni varför. Eller borrelia. Eller nått.


Julmarken.

Dagens väder inbjuder kanske inte för julemys men det är precis vad vi ska göra de!
Pisseduggregnsnöslask och julemys. Ka-tjing!

Får grunda med lite stoppning i magen och lite regntåliga kläder så man inte tjurar ihop den första kvarten iaf. :P Är det inte alltför trångt ska det nog gå vägen.

Jag har ett problem faktiskt. Ett allvarligt jackproblem.
 Jag har en tjuckejacka. Som knappt är använd av en enkel anledning.
 I can't breath! Och inte röra armarna och inte vrida på huvvet.
Den känns inte för tajt men det kanske den är iaf.
 Men så förra hösten när vi va i Uppsala köpte jag två (två) jackor. Så jag känner att min jackbudget kanske är trasserad? Fast det var bara höst och vårjackor.. och nu är det ju snart smällkalla halvårslånga vintermånad.

Vad göra? Pliiiis help me!

Men jag ska till götet på torsdag. Vem vet? Jag kanske hittar en jacka i helgen som vill följa med hem. :) 

Min gamla rektor från ingelsta va på macken idag och jag hade inte känt igen honom om det inte hade vatt så att han hade en ingelstajacka (mycket finare än dom vi fick..) som det stog hans namn på.. så jag va tvungen att fråga om de verkligen va han. Och mycket riktigt. Det fanns inte två Rissar på samma skola inte! :P 
 Han sa att han kände igen mig när jag sa vilken klass jag gick.. meeeen jag vet inte om man kan tro'en. :P  Förändrats hade han gjort. Typ en 80 kilo eller så. :P 

Harregud vad smal han vaa!

Inget julehull där inte! 


Julehull va det hääär! Kom och köööp! Finfint julehull! Nästan gratis! Geees bort till rätt köpare! Kom och kööööp! (Ena jackan..)

 


Reklamera vädret.

På med dunjackan, svärsmorsvantar, mössa, halsduk, ut i snöovädret och skotta sig fram till bilen, bända upp dörren med våld och sen skrapa decimetertjock is för att sen krypköra som en annan pensionär till jobbet.

In my dreams!

All snö bara puts väck! Klivit upp en halvtimme för tidigt. Helt i onödan!!

Så inte värt det... Jag hade kunnat va precis nyvaken nu och inte hunnit duschat, fixat lunchlåda (pizza) och håller på med frukosten.

håhåjaja. Vart är världen påväg.


trött!

40 timmars arbete på 4 dagar. 

Jag går och lägger mig..
  

Nattpass.

Jaha, då fortsätter vi denna underbara helg med en tredje och sista natt.
 Sen åker jag hem och sover några timmar imån, pussar Johan hejdå för två veckor framåt och så åker jag och jobbar igen.
 Kul liiiiiv!



Nya krukan. Lite smått skitkär blev jag. :...

img_0694 (MMS)

Nya krukan. Lite smått skitkär blev jag. :) Så nu står det en liten blomma drunken i en jättesöt bamsekruka.


Så jävla vilsen

Idag började dagen på Toftastrand med en frukostdate med Loo. Alldeles för sällan man har sånna nu för tin. I ingelstad var det mest hela tiden! Saknad. :) 

 I gårdsby gick vi tokvilse i skogen med Betty. Fruktansvärt vilse! Sådär vilsen man känner att det gärna fick komma en helikopter och plocka upp en och ge en mat. För hungriga hann vi såklart bli båda två innan vi ens kommit halvvägs. :P Just typiskt när man är på expedition. :P Vi kom iaf fram till några åkrar som vi började följa längs me kanten i hopp om en väg. Och hittade en baksida på en gammal laggård och ett hus. Vid vilken det stog en reflexbeklädd snubbe och pissade vid knuten.. :P Vi övervägde noga om vi vågade oss fram eller om vi skulle ta skogskanten och hoppas på att komma fram till en väg men skogskanten slutade i ett dike och ett stenröse så vi fick se oss besegrade och kliva fram.
 Gubben var nog lite misstänksam vid främlingar som dyker upp ur skogen med en vildsint hund i hasorna helt omotiverat och oinbjudet så han gick och mötte oss, med en såg i handen..? Men han verkade mest skämmas för sitt pissande och ursäktade sig för det. :P Men Loo fann sig snabbt och sa att vi inte va så pryda och jag hann nästan klämma ur mig att "så bra syn har vi inte nån utav oss.." Hade jag sagt så hade han kanske misstolkat mig och använt den där sågen. :P 


Loos och min vildmarksexpedition Grön&Gravid uppe i Dikanäs var under lite mer kontrollerade former..
 
När vi nästan va framme vid verkstan igen så fick vi på nära håll beskåda hur en trkator körde fast rejält på en åker med plog bakom! Så störtkul! Nästan värt att gå vilse för det! :P
2/3 av framhjulet och halva bakhjulet nersänkta i leran! Ka-tjing!! Vi kunde inte sluta glo.. :P
Men bonnen fann sig snabbt och hoppade ur och fotade spektaklet med mobilen (en ung bonne) och vi kunde nästan höra hur han sa "fäääjsbuck"! ;)
Men till vår stora förtvivlan hann en annan traktor komma och dra upp han innan vi han föreviga det med en egen bild. :P 


buseträning med boopen


Sniken jävel!

Jag tränade idag. Helt sant!
Själv. Astråkigt!
Desutom fick jag käkvarning när jag gjorde situps.. :P Ett tecken på att man tränar för sällan kanske? ;P Men det  gjorde inte att jag blev sugen på att fortsätta men jag gjorde det ändå. 

 Och vissa blir man ju bara för trötta på! Som ska komma och trängas på bandet precis breve när det finns tio stycken lediga som inte är precis breve. Och som dessutom börjar gå med värsta farten och skriker till sina polers i andra änden av lokalen att "han minsann inte har kommit igång än och mest bara powerwalkat i skogen".

??

 Vilken kille erkänner för sig själv, sina polers och resten av alla som var där att han powewalkar?! Säkert använder han stavar också! För med höga armrörelser knatade han på så det dunkade i maskinen vid varje steg. Det är sånna människor man hoppas ska sträcka sig i låret.

Sen gick jag själv på skakiga ben runt på citygross och försökte hitta nån mat som tar lagom lång tid att tillaga.. (gräddstuvad pyttipanna = typ 10 minuter.. ) Som dessutom är gott! Jag köpte pepparkaksballerinos och digestivekex till mina ensamma kvällar och försökte dessutom hitta kladdkakeballerinas för dom är så svinigt jävla goda att doppa i te! Men det va tydligen lögn i helvete det! (svordomarna bara haglar) När jag skulle betala hann jag byta kö tre gånger innan jag kom fram till en som va så kort att jag orkade stå och vänta. Typ en halv minut. :P Men i all yra över att ha hittat den kortaste kön glömde jag ta påsar och när jag kom på det orkade jag inte gå och tigga till mig en eller ställa mig längst bak i kön för att vänta på min tur. För nu hade ju halva citygross hittat min kö. :P
Så vad gör man? Står med massa varor och ingen påse? Man tar fryspåsar såklart! Så står man där som den snikna jäkla smålänning man är som hatar köer och hatar dra kortet en gång till och hatar tigga en gratis påse och packar sina kakor och sin pyttipanna blandat med lax och yoggi och ost (och en ny creme fraiche med saffran och tomat) i fryspåsar..
Nejdå, det kändes inte alls asdumt när jag gick därifrån med mina tre genomskinliga fryspåsar fyllda till bristningsgränsen. (en utav dom gick faktiskt sönder sen!)
Värdelös kvalitet! :P

Jobbade ikväll. Jäkla rännande med dom dära paketen!
 Och när jag ändå håller på  att bikta mig kan jag ju villigt erkänna att sånna som går till kassan som är närmast dörren men som man inte står i blir jag enormt skittrött på. Inte går man väl och ställer sig i en tom kassa i mataffären utan kassörska heller?! Står jag i kassa2 med en liten kö är det ju alltid någon som inte fattar och ställer sig och glor i den andra kassan. Gärna med "Andra kassan, tack" skylten precis framför näsan. Bara för att liksom. Snacka om att idiotförklara sig själv! "Nä men jag kan varken läsa eller tänka själv"

Japp. Nu är bikten slut så nu är allt glömt och förlåtet.
Så nu kan jag med lättat hjärta gå och lägga mig med Bojjan på magen!


nya huset!! :D



Kärlek

Sitter här hemma hos papi med en sovande mullvad i knät. (alltså Krut ser ut som en mullvad när han nanar)

Ett tag låg han på rygg i min arm så när han sträckte på benen så nosade jag han på tassarna och dom va så himmlens mjuka och lena, och så luktar dom så gott. Snurres tassar luktar också gott när han sovit. Brukade alltid ligga och nussa han på dom och i öronen när han sov hos mig. <3
 
Lotus panna. Lillemans mule. Lufsens öron. (dom var alldeles speciella dom<3) Snurres öron. Kruts tassar (och valpmage) Lukas näsa. Bojjans prat. 

Underbara djur! <3  

Nu drömmer Krut. Han ligger här och morrar. ;) och smackar.. ? diar och leker med sina syskon kanske?


Nya sulor!

Jappjapp! Viola har fått fyra nya vinterdäck idag. På tiden. Egentligen va dom för dåliga redan förra vintern men då var jag för snål. Men nu så. :) 
 
David ringde kvart över sju i morse och frågade om jag var på väg till pappa.
 
??

Kvart över sju och ledig dag..

Inte direkt påväg kanske. 
 Vad tror han?
Att pappa kommer sitta vid bordet och mata Krut direkt från tallriken? Att han lyfter på täcket och bjuder in honom att joina Snurre eller slänger sig i soffan med en hund i knävecken och en vid magen?
 Det var anledningen att jag skulle åka hem. Se till att pappa skötte sig och inte klemade med Krut.
Inget jävla daltande med Krut!

Kapish?!

Jada jada. Svårt att inte dalta lite med en 8 veckors valp liksom? ;)
 Kalla tassar? Jamen in med honom innanför dunvästen för tusan!

Vi koppeltränade lite under tiden dom meckade med bilarna. Krut fick upp ett spår och sprang satan med näsan i backen tills han tappade kontrollen och drog dit. :P Sen gick han rundor och kollade läget i  världen med mig efter. Tills han blev trött och började böla. Nussen.
Upp i dunvästen och nana lite. Buren va i bilen som va upphissad för däckbyte. Inte läge att försöka klättra in med honom där då kände jag. :P

Loo och Betty kom förbi och lekte. Krut va inte alltför förtjust i Betty.. Waaay to big! Loo därimot som hade köpt en välkommen hem-present i form av en älg som han fullkomligt älskade blev han desto mer förtjust i och anlitade henne som madrass när det var dags för powenap. :P

Nu sitter Bojjan och jag i soffan och myser. Måste duscha innan Biggest Loser.
Pronto!



Snurre fick åka till vetrinären idag igen för att kolla knölarna som inte försvunnit. <3


RSS 2.0