Sketans me..

häpp! häpp! häpp!

Hem från jobbet! Mat! Gå till Farmor. Inte stressa! Fika hos farmor. Inte stressa. Handla åt farmor. Iiinte stressa.. Leta icakort åt farmor. iiiinteee streeessaaa. Ta sig fråån farmor. i.n.t.e s.t.r.e.s.s.a.
 Skynda sig från farmor. Träna med Z påvägen. Kanonhund! Lös genom hela samhället. ^^
Hem till pappa. Laga varma mackor. Äta. Äta nybakt äppelpaj. Helt okej! Sommarfluff? Jag?!
 Skynda hem till affären. Köpa grädde och glass och skethusapapper innan stängning.
Hem. Igång med ugnen. Fram med smöret. Och äggen. Äggen sa jag.
Vart FAN är ÄGGEN?!

Inga ägg. Ingen kladdkaka.
 Förbaskat!


Framsteg!

Yes! Idag hittade jag äntligen takten! Så himla underbart.
 Kunde alltså rida lätt ordentligt utan att vänsterfotajävlen levde sitt eget skakiga liv där nere, helt vilsen i stigbyglen.
 Men idag kom jag på det. Jag kan inte rida lätt om S är spänd. Och S kan/vill inte slappna av om jag är spänd. Alltså vi snackar så lite spänd att jag inte märker det förrens jag får spasmer i fotjävlen. Men nuså!
Nu kanske vi kommer nånstans. Och magmusklerna hittade jag idag också! Detta är så jäklans gutt! Nu ska jag bara bli lite mer uthållig så kanske det kan bli nått av det här. S måste nog med bli lite mer uthållig, ibland känner jag att han tappar bak-kärran. Då blir det pannkaka. Då får vi börja om. Men mest är det mitt fel som inte orkar. Jag måste bli starkare!

 Minns fortfarande K-E förmaningstal han höll i Ingelstad om hur viktigt det var att vi var i form för att vi skulle orka rida ordentligt och inte skylla på hästen när det inte gick bra.
 Jag är inte i form för att rida ordentligt! Men det går framåt. :)

Men lite fitt måste jag ändå bli känns det som. Startar dagen med en 35 minuters promenad med Znajf innan jobbet. Sen cykla hem och tillbaka för att släppa ut Znajf på 30 minuterslunchen. Sen hem och en timmes promenad i tyskskogen. (den har fått heta det sen jag fick reda på att tyskhemlösingen bor/bodde där). Sen idag, igår och i förrgår var det ridning. Tja... håller jag på såhär så ofta jag gör nu borde jag ju va i samma fittklass som Hollywoodkändisarna som går på stränga dieter på luft och vatten inom en snar framtid!
 
 Sommarfluffet ska bort innan snön lägger sig!

(Kom ihåg vart ni hörde det först! :P )

Gonatt på sig!


Klenfis!

Jag blir så arg!

Att man ska va så jäkla klen! Jag tyar ju inte rida ordentligt! Efter en stund i trav blir jag så svag i benen att fotlederna bara viker sig och hela förbannade foten åker in i stigbygeln så jag måste sakta ner och rätta till mig. Vansinnig! Och så orkar jag inte rida in i tempobyten så det blir typ att jag står halvt upp när jag saktar ner. Värdelös! Sitta ner i traven är ju totalt meningslöst. Funkar inte. Han har väldigt stor trav så det blir så himla skumpigt.

 Men jag har gett mig fa-an på att jag ska jävlar i mig lära mig att rida den hästen ordentligt!
Men nu är vi lika klena båda två, och han gör inte mer än vad han måste men han gör rätt när jag gör rätt. Och det är ingen åk-häst. Ska man ha resultat får man se till att kämpa livet ur sig att få dom. Iaf än. Sen när vi känner varandra blir det väl säkerligen bättre. Men nu. Jag är precis genomsvett och helt svag i benen när jag hoppar av. :P 

 Att det inte jobbigt att rida är en lögn!



Kanonkväll!!

Vilken kanonkväll! 

 
Idag mår man som man mår men ändå bättre än förtjänat.


Sleten tjej.nu

Är så innhelvets jävla sketetrött så det finns inte! 

Men jag vägrar att vara själv ikväll -igen, så jag gjorde det ända rätta och bjöd hem Loo på hemmakväll. Men icke. Fullt upp. Den bruden kan inte konsten att chilla.
 Sen ringde jag David. Men nähä. Öla i stan.
Pappa är ett säkert kort.. Han ringer jag! "Nä jag ska på fest." Pappa? Du är för gammal för att festa. Håll dig hemma och drick mjölk.
 Jaha, mamma kvar. Och dit var jag välkommen! Bannemig ! Hade ju varit för pinsamt att ha försökt bjuda in sig hos hela familjen och ingen vill ta emot mig. :P 

 Men å andra sidan hade det vatt gutt att bara sitta i soffan och svulla en kväll med gott samvete och kolla på nån dålig film på tv och äta varma mackor med massa svettig ost och kanske hälla upp ett glas vin och somna tidigt. Men nä, ikväll skrämmer ensamheten mig. God damn it!

Ulrik Munter har ett nytt album på spoten. Just gotta love it! <3



sleten på hundlägret i Skaune. Fått bilderna från kusin nu. Massa paparazzibilder på mig. Fan vad jobbigt. Ser jag verkligen ut så.. ? :P

trött dag

när klockan ringde o5.15 imorse och jag slog upp ögonen såg jag ingenting!
 
Anledningen var mycket enkel. Min handduksturban jag hade i huvet igårkväll efter duschen hade jag råkat somna med och den hade glidit ner över ögonen..
 Men det håller faktiskt på att mörkan lite på mornarna med nu. Fast det märks mest på kvällarna. Snart får jag skaffa ett springband att sätta Z på. När det blir för mörkt att gå ut på promenader utomhus.. :P Eller får jag skaffa någon att gå med. En body guard. 

 Efter jobbet kastade jag om kläder. Gjorde en raggardusch och stack in till stan för att slipa till frippan lite. Så galet trött på  att den aldrig gör som jag vill. Saknar mitt långa hår men det är så himla skönt med kort! Så fruktansvärt praktiskt! Inget jäkla kladdande med balsam och jag får ändå inte kokosnötstora tovor i nacken! Torkar hur snabbt som hellst och inget blött slibb i nacken. Ja, men det är svårt att sätta upp. Och jag saknar att bara göra en bulle och sen gå ut. Eller att göra inbakade flätor...
 Åter till saken.
Hade tänkt ta topparna bara och behålla längden men så blev det inte.. Nej.
Efter lite övervägande så blev det en omklippning på det korta. Så nu är det så kort som jag aldrig har haft det innan. :)

Hundkursen gick bra. Men det var ovanligt mycket konstigt folk. En liten tant med högklackat(?) med en stor hårig bjässe som skällde konstant och hela tiden på allt och alla. Fruktansvärd konstig kombo på det ekipaget. En gammal högstadielärare och en gammal granne med en hund också skällde och som drog så innihelvete att hon ramlade en gång. Jag var rädd för Z liv mer än en gång ska jag säga!


Simultalförmåga

Käka cashewnötter, bananer och A-fil direkt från det nyköpta paketet (sånt borde väl ändå va tillåtet om man är den enda som äter ur det?) påväg hem i bilen samtidigt som man ägnar hela resan åt att snacka telefon. Simultalförmåga på hög nivå! Säkerheten var högst prioriterad, såklart! 
 Ögonen var på vägen hela tiden!

Fick reda på att det bor en tysk folkskygg uteliggare i skogen där jag alltid går på eftermiddagarna med Z. Dom i köket varnade mig för honom och jag blev totalt sketarädd och tankarna skenade iväg (ja ni kan ju tänka er, ältandets mästare på högvarv). Det började iaf med att han skulle sluta vara rädd för mig eftersom han såg mig så ofta och slutade med att jag hade ångest över att ingen skulle sakna mig förrens kl 7 nästa jobbdag och ingen hade vetat vart dom skulle börja leta efter mig om han skulle få för sig att döda mig.
 Ångest. :P

Red för andra gången idag med. Kämpade livet ur mina ben och kände klart och tydligt kräkreflexerna som Eva manade fram i dom i ingelstad. Satan vad jobbigt det är! Men ååå så roligt! 
 Det ÄR jobbigt att rida och den som vågar sätta emot kan komma hit och få en smäll på käften! :P


Räkans kattjäkel!

Idag har Bojan och Zypher haft varsin halva av lägenheten för att se om hon störs av Z när dom är själva hemma och det är därför hon skiter utanför.
 Och såklart hade hon hållt sig i lådan hela dagen! Kanon!
Sen tar jag ut henne i selen på en promenad för hon sitter vid dörren och gapar hela tiden. Men så fort hon kommer ut blir hon paralyserad eller börjar tugga gräs, och det är jag för rastlös för så då blir jag trött på henna och puttar igång henne igen.
Sen klappar jag henne och gosar med henne när vi kommer in. verkligen tar mig tid till kattrackan!

Men vad tror ni händer när jag kommer hem från pappa då?
Stinker ju kattsket lång väg. Johodå! Min kärlek räcker inte åt eländet längre.

Någon som har en idé om vad som försigår i hjärnan på henne?
 Snart skickar jag henne friterad och nerfryst till barnen i Afrika. Börjar bli måttligt trött på detta!

Fasen me! Märgbenen är slut! Hur ska nu Z klara sig utan sitt dagliga lämnas-hemma-själv-i- flera-timmar-märgben?! Gah! Får leverpasteja ett bättre begagnat och lägga i frysen inatt..
 Dumma mig. Måste köpa en ny ranson i stan imån. Träning igen! :)

Måste köpa såna krokspikar att spika fast antennkablen så den inte ligger och dräller på golvet också.

Nu blev det mycket..
Gonatt.

Totallt livrädd!

Står radiotjänst utanför mitt fönster och spejar? Hänger dom kanske ner från takrännorna i fotknölarna och filmar? Har dom några utsända? Har dom hackat min facebook?
 På nått sätt har dom iaf fått reda på att jag har kopplat in min tv idag iaf, och knappt hinner man sätta i sladden innan dom ringer?! Här har jag gått och väntat i snart tre månader på att dom ska höra av sig så jag kan förekomma dom och dom (enligt min plan då) ska stryka ett sträck över mitt namn och sen aldrig mer höra av sig. Så jag kan sitta här i min soffa och glo på den jäkla dumburken i lugn och ro och med ett nästan rent samvete. Men icke!
Dessutom ringer dom när min oskyldiga mamma är här och hon hör hur jag ljuger radiotjänsttanten rakt i örat. (jag lovar dom bandar säkert alla samtal också, så dom kan spela upp i rättegången sen..) Men jag lovade iaf dyrt och heligt att jag ska meddela dom så fort jag skaffat en tv..!

Oh my god! Jag är in so much trouble nu!
 På en skala. Hur rädd behöver jag vara ? Hur dyra böter får man ? Hur länge måste jag sitta i fängelse? Får Z och Bojjan också följa med? Dom är ju så gott som medbrottslingar liksom..

 Ska jag kanske kasta ett täcke över tvn varje gång det knackar på dörren så dom inte ser den om dom kommer personligen och snokar? Får inte glömma att stänga av den då med.. Jobbigt annars.

Nä jesus.

Men hur fan kollar dom en ? Seriöst nu. Sänder det ut en signal i deras daotrer så fort någon skaffar tv?


kan jag slingra mig undan med min charm tros?


eller kan man måhända bussa hunden på dom?


Right back at ya!

Jag bara hatar Latinosnubbar. 
 
Speciellt när dom är sånna där översittare som tror dom är guds gåva till jorden och all dess befolkning. Och i synnerhet när dom hånflinar en rakt upp i ansiktet för att dom tycker att dom är så himla bra. Och när mitt kort återigen råkade sakna några kronor och var tvungen att gå ut och flytta lite. Och han bara det händer mig också hela tiden. "ursäkta mig latinowannabe. Det här händer inte mig hela tiden! Så ta ditt jävla hånflin och stoppa upp det i ditt håriga avslut på ryggen."
 Och när han kapat fram tolv meter (12m) kabel åt mig och jag är ute och flyttar pengar så står han och skarvar av skalet och kopplar ihop kablen med antenploppen som jag var tvungen att tjata till mig för han fattade inte till en början att jag verkligen behövde den också. Så det var ju snällt. Men gah! Innan jag var klar där inne hade jag ju lyckats bli lovligt vansinnig för en vecka ungefär. Och han står där med sina tjocka kontorsfingrar och ska fjöla ihop skiten och jag lovar. Hade jag gjort det by my self så hade det gått mycket fortare..

Just kombinationen latino, hånflin, tjocka kontorsfingrar och översittare blev lite för mycket för mig at the moment.

Men jag och Z var inne hos hans lekfarmor och farfar och hälsade på och det var trevligt. Znajf var jättejätteglad och slog sig i magen med svansen och dom blev också jätteglada och kastade sig ner på marknivå för att hälsa. :)


träningsvärken from hell!

Tänk er en skadeskjuten coboysare..
 ungefär så är det jag känner mig när jag spankulerar fram. Hujedamig! Längesen man hade ont i innanlåren liksom. Jäkla träningsvärk! Och så en hederlig bakfylla på det också! Kanonbra dag!

Men gårdagen blev faktiskt bra. Kände inte en kotte mer än kusin och grannen, men hade roligt iaf! Kääääss musik. Inte riktigt lika dålig som techno, men nästan. 
 Vid ett lyckas jag få med mig E hem som stendäckar på soffan när jag väckt hela huset och satt igång uppblåset på madrassen. Nästa gång ska jag göra det innan förfesten! :P Note to self.
 Men idag när vi vaknade låg han iaf på madrassen så någon gång under natten har han tagit sitt förnuft till fånga.
Möblerat om här lite också och kånkat upp tvn. Nu saknas bara en sketalång sladd och en dvd. SKulle va roligt med en vhs också. Så man kan kolla på sina gamla Astrid och disney filmer i höstrusket. :)

Vatt hemma hos pappa och sovit lite på altanen. Jäkla gutt väder idag alltså! Perfekt bakfyllehäng.

Och så middag och film hos Simone som grand finale på denna dagen. Hon hade en lite kissevalp som Z ville älska. Men Helmer ville inte bli älskad av Z. Men nyfiken det var han! Men efter att ha blivit nerklubbad från soffarmstödet två gånger av Z lyckliga svans hoppade han upp och la sig bakom mitt huvve och somnade. Någonstans får det faktiskt räcka med hur mycket stryk en kattvalp tål!


snortat för första gången..

Idag har jag ridit för första gången på tre år. Så jäääävla gutt!
 Och han va så himla go, testade såklart, men det brukar dom ju göra första gången men jag hade inga krav eller förväntingar och det såg säkert ut därefter också. Men nu! Ska jag nog komma igång lite med ridningen igen!
Sist jag skulle börja så ramlade jag ju av stup i kvarten och gick runt med axel och höftsmärtor allt som oftast. :P Men denna hästen är en snäll en. :) Sägs det.

När jag hade hoppat av och skulle gå tillbaks till stallet hade jag så ont i höfterna och innanlåren att det inte fanns! Man använder muskler vid ridning som man glömmer ska finnas där. :P 

 Doften av varm häst är så himla go. Var tvungen att inhalera lite hederlig hästrumpa när vi kom tillbaka till stallet. Och snusa lite på mulen. Hästrumpa och hästmule är det bästa som finns! Lite bättre än blöt hund.. :P

Ikväll ska jag iväg på 50 års fest. Middag kl 18 och så fest och party efter. Förfest hos grannen kl 16..
 Jag känner en viss press. Ska kanske ha en allergiskt nattgäst här ikväll så jag måste hinna städa undan det värsta dammet till kl fyra och hinna fixa iordning mig innan dess. Gah!
 Hade velat öppna Bb:en nu redan men det känns lite väl. Då lär jag somna mellan maten och eftterätten. :P Har iaf ätit en stadig apertif nu i form av snabbmakaroner och ketchup! :) Mumma!

Nu ska jag ha lite kvalitetstid på toan med en nyköpt tidning! 

So long!


hästrumpa.. <3

Skottlossning

Idag på träningen bytte vi stad helt oförhappandes och stannade redan i växjö och mötte upp Elin med tillhörande sambo och hela hundflocken på hundklubben.
 Dock var det tävling på planen och träning på fotbollsplanen så där kunde vi inte heller va och högt gräs på alla åkrarna runtomkring så vi gick till rasthagen och lät dom härja fritt istället.
Hundarna misstyckte inte iaf! Bara Maggan lite som inte kunde hålla koll på sina småpojkar genom staketet. ;)

Det var skjutövningar på skyttebanan i närheten så det var samtidigt asabra träning för dom. Betty har reagerat lite på skott, men nu var det absolut ingenting! Duktiga, Finaste malen! Alla andra malar jag ser är så fruktansvärt fula om man gemför med Betty.
 Så är hon mosters favorit också! :)

Zypher är sådär lagom sketatrött efter kvällen iaf. Ligger här i soffan och snarkar och dödsrycker i benen.

Och imån ska vi kanske till pappa och lägga lite spår. 
 Måste ta tag i det igen! Skärpning!

försummad kväll..

Inte konstigt man inte sov så länge idag med tanke på att jag råkade somna igårkväll vid sjutiden och vaknar vid elva, under täcket av att Jos ringer och ska planera dagen. "nää jag sov inte.." Tjena mittbena att jag gjorde! Missat fyra ringningar så visst fan sov jag! Som en gris dessutom! 
 
 Som tur var hade stackars hunden fått kvällmat innan mitt psykbryt..
Men motionen som vi skulle tatt blev ju då inställd. Nån långpromenad mitt inatten blir det inte med mig som ägare heller.
Dock vaknade han imorse vid fem och satt vid dörren och gnylade. Ut och kissa och bajsa! Sen frukost sen sov han några timmar till. Då var det bara upp och iordningställande för att åka till H-skruv och bästa kusinerna för lyxfrukost!
 Fiinns det nått bättre än en frodig frukost i gott sällskap och ingen tidspress?! Knappast troligt!


nose to nose, chek to chek we are always just this close! :P

Nu ska jag ta tag i lägenheten och städa upp den lite. Snart tar hår och dammtussarna över! Jäkla djur till att fälla.



Inatt körde jag för första gången rattfull...

Inatt körde jag för första gången rattfull. Jag minns att jag tyckte det var så jäkla svårt! Att hålla sig på vägen och inte köra för krokigt så det skulle väcka uppståndelse.. Och så visste jag såklart att det var så fel! Men jag var tvungen.. Sen mötte jag polisen en gång med och blev skräckslagen. Men jag kom fram med bara en vända ner i diket, kunde hämta min plånbok som jag glömt och köra tillbaka. Det var så skönt när jag äntligen kom fram för då kunde jag börja dricka igen. Tur att vissa saker bara är en dröm. Men jag var så arg på mig när jag vaknade! Hur kunde jag riskera någons liv för att jag inte hade pengar att dricka för?! Jubelidiot!


Nu ska vi bli bildade...

Jag hatar att skryta. Och speciellt om min hund. 
 
??

Med tanke på att jag inte gör annat, så kom jag på mig med att älska det! :P

 Nu ska jag skryta lite till.
För det är som så, att efter en säker källa så finns det en gammal fotbollsplan här i Klavre som inte används längre. Inte så mycket iaf. Och eftersom vi konsentrerar oss bäst på annan mark så letade jag upp denna fotbollsplan igår och befarade att den skulle va igenvuxen och risig, men fann en stor plan, nästan helt nyklippt och lite i skymundan!

 Maj gaad ajm in häven! utropade Z och drog ett varv runt plan innan vi samlade ihop oss och satte igång. Men tydligen så verkar detta pläjs rätt så välbesökt av harar för näsan var i backen rätt så ofta.

Men iaf!

Idag var vi där igen och seriöstränade lite.
 Och han gjorde sånna perfekta vänstersvängar! Han är så frän min hund. Så duktig. En riktigt fin vänstersväng. När han liksom backar runt rumpan. Äe jag kan inte förklara. Grym är han iaf!


Nu ska vi bli bildade...

Jag hatar att skryta. Och speciellt om min hund. 
 
??

Med tanke på att jag inte gör annat, så kom jag på mig med att älska det! :P

 Nu ska jag skryta lite till.
För det är som så, att efter en säker källa så finns det en gammal fotbollsplan här i Klavre som inte används längre. Inte så mycket iaf. Och eftersom vi konsentrerar oss bäst på annan mark så letade jag upp denna fotbollsplan igår och befarade att den skulle va igenvuxen och risig, men fann en stor plan, nästan helt nyklippt och lite i skymundan!

 Maj gaad ajm in häven! utropade Z och drog ett varv runt plan innan vi samlade ihop oss och satte igång.
Lycka! Lycka! Lycka på den hunden! <3


Min lilla svarta.

Nu har jag anmält oss till inte mindre än tre lydnadskurser. :)
  Allmänlydnad som är en terminskurs på åtta gånger. 
  Rallylydnad och Lydnad som är varsin helgkurs. Men än så länge har vi bara intresseanmält oss på dom. Inte säkert det blir nått. Men vi hoppas hårt på åtminstone en utav dom!

Rallylydnad testade vi ju nere i Skåne på lägret och det var faktiskt roligt, men jävligt förvirrande! :) Ett roligt alternativ på den vanliga lydnaden. Och nånting jag tror man har stor nytta av. Det känns mer på lek att kolla på Rallylydnad än "riktig" lydnad. 

¨
Znajf vid ån.. som var galet ström så ingen kom nånstans när man simmade förutom Z. Helnöjd! :)

 Till våren har jag förhoppningar om att börja med Agility med både Zypher och Krut. Jag ville börjat med Krut redan nu, men sen började David tveka och skruva besvärande på sig med tanke på jakten i höst. Och så hade dom tydligen inte nybörjarkurs annat än på våren. Vilket var tur för David! :P Och så var det 1 års gräns. Krut är ju inte riktigt 1 år än, men han fyller i september tror jag.

Jag och grannen skulle gett oss ut på en mördande cykelrunda idag men vid avtalad tid så öppnar sig himlen och bjuder på monsunregnet från helvetet och åskan brölar sig inpå husknuten på en halv mikrosekund. Så vi skippade det.

Istället försökte jag mig på att lära Z att balansera på mina fötter. Som man flyger med magen på någons fötter och den håller benen upp i luften. Fast han ska då stå med alla fyra tassarna på mina fötter.
 Detta försökte jag då Klicka honom till. Gick förvånansvärt bra! För att vara första "lektionen" och varken han eller jag har testat innan eller har någon aning om hur man ska gå tillväga så stod han med båda framtassarna mot mina fotsulor efter bara en liten stund. Dock för det förjävla jobbigt i magen att ligga på rygg på golvet som en annan räka och försök se vad han gjorde och klicka i rätt sekund. Pjuh!


Znajf blev också trött..


stygg hund

Zypher sprang rakt in i en liten stackars pippi när han tyckte att det var läge och jagade den när den fått rätsida på sig och flög iväg över gräsmattan. Hade jag haft nått hårt, typ ett basebollträ, hade jag kastat det hårt i huvet på honom, men efter en grundlig utskällning (tjena skånska alternativ*) så sitter han i skamvrån i köket och skäms!

 Jag som hade sett fram emot att träna på gräsmattan tappade genast all motivation.

*På skånsk lägret så körde vi bara med snälla metoder. Alltså inga hårda hård eller knutna nävar. "ge dom alternativ" var grundmottot typ. 
 Jag håller med om att man inte ska slå sin hund när den gör fel. Men att ta den i rygg- eller nackskinnet när den gjort nått den vet den inte får eller har fått tillsägelse om att inte göra tror jag inte är fel. Att säga till den på skarpen med ett djupt och argt tonläge tror jag också på. Dom hör ju oftast vilket tonläge man använder iställer för orden man säger.  Man kan ju t.ex säga "åh du din fula, äckliga, vidriga jycke vad jag hatar dig din lilla lopphög" med det puttinuttigaste och ljusaste tonläget man kan åstadkomma och hunden lär börja vifta på svansen och fjäska för dig lite extra. Samtidigt som man kan säga "lilla snuffsen vad du är fin och du luktar så gott och är så bra och duktig och vad mamma älskar dig min underbara lilla hund" på ett argt sätt och då krymper han några cm.
 Hellre säga till en gång ordentligt än fjanta flera gånger.
Mitt "alternativ" när han jagade fåglen hade jag gett honom innan i form av ett "kom" som han totalignorerade och dök på pippin istället.

 Alltså måste vi träna på mer inkallningar. Med mer störningar.

Och vissa hundar kräver hårdare uppfostran än andra. Ett bra exempel är Krut och Zypher.
 Krut måste man vara stenhård med om man vill ha resultat. Tydliga regler och tydliga tillsägningar. Zypher kan man inte säga till för hårt för då tappar han lusten att leva. Det ser iaf ut så på honom. Det räcker med lite hårda ord så fattar han oftast.
 I början var man tvungen att lägga ner Krut och hålla fast honom över halsen och bakdelen tills han lugnat sig för att han skulle fatta. Men nu räcker det oftast med ett "Nej!" så fattar han vinken.

Dock så är dom väldigt lättlärda båda två och väldigt roliga att träna med när dom är på rätt humör! 
 
Och hon på lägret sa att man inte kunde lära en hund "Nej".
T.ex: sa hon "sitt" till en. Som satte sig. "Ligg" till en annan som la sig. "Stanna" till en som gick och som stannade. Och "nej" till en som stod rakt upp och ner... 

 Men jag tror man kan lära dom vad ett "Nej" betyder.
T.ex om man tappar nått på golvet och dom rusar fram och ska käka upp det och det kanske kan vara giftigt eller farligt för hundar. Då är det ju jävligt praktiskt att ha ett kommande som bryter det i tid. Vet hunden då att ett "Nej" betyder att man ska avsluta det dom påbörjat och inte alltid betyder att dom gjort fel, som i ett straff, utan bara att dom ska lägga av är ju det kanonbra!
Så om den då springer fram tíll den där löken man tappade på golvet och man säger "nej!" och hunden faktiskt stannar och tittar upp på dig istället för att tugga i sig löken som är giftig har man gjort både sig själv och hunden en stor tjänst!

Och att kunna ta ifrån hunden saker den tuggar på är livsviktigt!
 Hittar Z en pinne i skogen som han börjar tugga på brukar jag nästan alltid be honom släppa, "tack tack" eller "loss" kolla på den en liten stund och sen får han tillbaka den.
Det underlättar för dom gångerna han tar något han inte får ta att veta att ett "loss" inte alltid innebär att han aldrig får tillbaka det han har. Likadant som när man leker och kampar med honom. Säger jag "loss" vill jag att han släpper, men han vet å andra sidan att jag kommer fortsätta leka med honom med samma sak som han nyss släppte. 

 Och jag har den uppfostran från pappa att inte kasta saker till min hund. För det stressar hunden enligt pappa. Varken pappa eller jag är hundexperter men det känns rätt och logiskt så då kör jag på det tills jag är motbevisad. Och det är inget vi saknar heller. Jag står sällan rakt upp och ner och kastar en pinne, Z hämtar och kommer tillbaka med den och jag kastar igen. Utan jag kan ha en boll som belöning när vi tränar och när han gjort nått sketabra så tar jag upp bollen och kastar den så får han lattja runt en stund med den innan vi fortsätter träningen.  Han har tillräckligt mycket go i sig som det är.

Ja detta är då precis så jag kräver att ni ska träna era hundar. Detta är mallen. Utgå från den så har ni den bästa uppfostran ni kan få. Lek hellst inte för mycket med hunden heller. Ni ska inte va nån lektant utan en människa som er hund ska lyda ovillkorligt.

Eller inte.

Men det är såhär jag tänker och på min hund funkar det. 
 Och glöm inte att ha roligt och leka med er hund!


Lisa Hitler Milan och hennes tillgivna flock på nya äventyr.

Rabiat tyskjävel

Kan someone pleeeease komma och hämta tyskjävlen?! 

 
Efter en och en halv timme med Krut och Zypher under samma tak är jag nu mer än galet irriterad på den lille skiten. Han må va snäll och from ensam men tillsammans med Z går det inte!
 Jag gick ut med dom direkt när jag kom hem och jag flexade t.om hem en halvtimme tidigare! Sen gick jag ner till sjön så dom skulle svalka sig men det gick ju sådär.
 Z kastar sig i böljan den blå och Krut står på land och grymtar missnöjt. Båda drar så hårt dom kan, åt två olika håll. Hade det inte vatt en väg precis vid badet så hade jag släppt Z så han kunnat simma själv, men nu går inte det. Sen är det en sluss en bit bort och jag är rädd han ska sugas med där..

Så fort vi kom in var det fajt om allt som fanns på golvet så nu har jag fått plocka upp allt och så fort dom går på ovanvåningen skälle rKrut och då hakar Z på..

Giv mig styrka och hoppas jag får tag på mamma snart!


inte fullt så timid som han försöker ge sken utav..


RSS 2.0